GUSTOS… Nu avem McDonald’s, nu avem nici KFC, dar avem un loc unde putem mânca poate cei mai buni burgeri din tarã. Este vorba despre burgerii preparati de chef bucãtarul Nadia Hantatuc, la Restaurant Aroma, singurul restaurant din Vaslui care a avut curajul sã introducã în meniu o mâncare de tip fast-food. Sunt burgeri preparati dupã o retetã specialã, ce respectã întocmai gustul autentic al celebrei “chiftelute americane, cu nume nemtesc”, fie cã sunt din carne de vitã, de pui, de peste sau din brânzã. Calitatea acestora este asiguratã de faptul cã sunt fãcuti din ingrediente bine alese, 100% naturale. Totul, de la carnea tocatã pânã la chiflã, este fãcut în bucãtãria Restaurantului Aroma. Iar diferenta se simte de la prima îmbucãturã.
“Prima datã am început cu burger-ul clasic, de vitã, iar apoi, pentru cã am vãzut cât de bine a fost primit, am încercat si alte combinatii, cu cheese (n.r. brânzã) si fish (n.r. peste). Au avut o evolutie foarte bunã, pentru cã la început se vindeau foarte putini, dacã vindeam 10 burgeri pe lunã, iar acum facem hamburgeri în cantitãti foarte mari. Pur si simplu li s-a dus faima. Asta si pentru cã folosim ingrediente proaspete si naturale. Noi preparãm absolut tot, nimic nu cumpãrãm gata fãcut. Chifteluta aceea este fãcutã din carne de vitã, tocatã de noi. Chifla, de asemenea, este fãcutã de noi, aici, în bucãtãria Restaurantului Aroma. Celelalte ingrediente, brânza, cartofii, baconul, ceapa rosie, sosul de usturoi, ketchup-ul, salata, sunt alese cu atentie”, explicã bucãtarul chef Nadia Hantatuc, cu o experientã de peste 15 ani în domeniu.
4 tipuri de hamburgeri, toate din ingrediente naturale
“Toate cele patru tipuri de burgeri, de vitã, de pui, de peste si de brânzã, sunt cãutate. Si pentru noi a fost o surprizã. Multi ne-au spus cã au gustul acela de burgeri adevãrati din America. La început, eram deseori întrebati de ce dureazã 20 de minute pânã la primirea comenzii, însã, treptat, au înteles cã este normal. Hamburgerul se preparã de la zero, nu îl avem congelat, ca atunci când ni se cere, îl decongelãm la cuptorul cu microunde repede si îl oferim clientului. E vorba de procesul preparare al unei mâncãri, de aceea dureazã 20 de minute, ca în cazul oricãrui alt preparat. Însã acum lumea e foarte încântatã”, spune Ciprian Aanei, unul dintre cei mai vechi ospãtari ai restaurantului. “În ultimii ani, hamburgerii au luat o amploare foarte mare la noi în tarã. S-au transformat deodatã din mâncare de tip fast-food în mâncare de restaurant. Si asta pentru cã s-a ajuns sã se punã foarte mult accent nu doar pe gust, care în mod evident este cel mai important, ci si pe aspect, pe modul cum este servit un produs. Îmi aduc aminte cã atunci când a apãrut McDonald’s în tarã, eram în Bucuresti, dar pentru cã era foarte scump, nu cumpãra mai nimeni. Dupã ora 17:00, tot ce nu se vindea, se dãdea gratuit. Stãteam la coadã ca sã primim si sã vedem ce gust are un hambuger. Vremuri interesante, însã de atunci si pânã acum s-a evoluat foarte mult. A început sã se punã accent foarte mult pe calitatea alimentelor fãrã potentiatori de gust, coloranti sau conservati. De asta tinem si noi cont, pentru cã dincolo de toate implicatiile comerciale, sãnãtatea omului este cea mai importantã”, explicã bucãtarul chef Nadia Hantatuc.