REPLICÃ…Mihaela Codreanu, prof. de la Scoala Gimnazialã „Virgil Caraivan”, sat Suletea, pe care un dascãl de la aceeasi unitate de învãtãmânt a acuzat-o cã ar fi falsificat documente pentru a avansa în carierã, nu a rãmas indiferentã la atacul colegului sãu, ci a venit cu un drept la replicã. Mihaela Codreanu, care tocmai a fost promovatã în Corpul National de Experti în management educational, dupã ce a obtinut 73 de puncte în urma evaluãrii, sustine cã persoana care a sesizat asa-zisele nereguli din dosarul sãu nu cunoaste de fapt metodologia, drept urmare nu întelege în ce a constat evaluarea. De asemenea, profesoara spune cã nu urmãreste functia de director, asa cum a declarat sursa noastrã, ci doar a vrut sã îsi valorifice un curs de management pe care l-a fãcut în urmã cu trei ani, de aceea s-a înscris în Corpul National de Experti. Cititi în continuare dreptul la replicã al cadrului didactic.
„Referitor la materialul apãrut în editia din 23 august 2016 a ziarului Vremea nouã sub semnãtura doamnei Andreea Atasiei, fac urmãtoarele precizãri:
În calitate de profesor titular la Scoala Gimnazialã “Virgil Caraivan”, sat Suletea, vã aduc la cunostintã cã acuzatiile care mi se aduc sunt false. Nu urmãresc functia de director, ci am vrut sã valorific cursul de management fãcut la începutul anului 2013. De asemenea, transmit “colegului” care mã acuzã, cã ar trebui sã stie cã, am fost consilier educativ si responsabil la multe alte comisii, inclusiv cea a diringintilor, ani de-a rândul, cu exceptia anului scolar 2014-2015. Dacã “colegul” s-ar fi uitat pe fisa de evaluare si ar fi citit metodologia ar fi înteles în ce constã evaluarea, care se face pe ultimii patru ani. De exemplu:
– acumularea a 60 credite transferabile (curs de management) – 25p;
– participarea la stagii de formare – 10p;
– responsabil comisie metodicã – 8p;
– sef catedrã 8p;
– consilier educativ 10p;
– participarea la elaborarea de programe scolare, regulamente, schite orare – 10p;
– lucrãri de management educational sau de specialitate publicate, cu ISBN/ISSN – 12p.
Acestea sunt câteva exemple de activitãti pe care un profesor le poate desfãsura în scoalã, acumulând astfel punctele necesare.”
Vã reamintim cã Mihaela Codreanu a fost învinuitã cã ar fi adãugat la dosarul depus la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui mai multe adeverinte si acte false, pentru a primi un punctaj cât mai mare, astfel încât sã promoveze si sã poatã fi numitã în functia de director al unitãtii de învãtãmânt. Asta dupã ce, în urmã cu câteva zile, Neculai Apostol, care a condus scoala în ultimul an, si-a înaintat demisia, deoarece nu a mai fãcut fatã situatiei conflictuale din scoalã.