spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

A lovit un pieton si a pãrãsit locul accidentului!

- Advertisement -

GRESEALÃ Un bãrbat din comuna Ghidigeni a lovit pe 20 august, noaptea, un pieton care circula pe DE 581, în comuna Tutova, pãrãsind locul accidentului. Politistii rutieri l-au identificat în scurt timp, gãsindu-l la domiciliu si întocmindu-i dosar penal. Victima a ajuns al spitalul din Bârlad cu „policontuzii”, fiind în prezent internatã la sectia Chirurgie.

În noaptea de 21/22 august, la numãrul de urgentã 112, a fost fãcutã o sesizare despre producerea unui accident de circulatie pe raza localitãtii Bãdeana, comuna Tutova. Politistii rutieri au efectuat cercetarea la fata locului si au constatat cã, în seara de 20 august, un bãrbat în vârstã de 23 ani, din satul Bãdeana, se deplasa pe partea dreaptã a D.E. 581, din directia Tutova cãtre Bârlad. La un moment dat, a fost acrosat cu oglinda de un autovehicul înmatriculat în municipiul Iasi, care se deplasa în aceeasi directie de mers. Conducãtorul auto a oprit si a discutat cu victima, ulterior pãrãsind locul accidentului, fãrã a anunta politistii. În noaptea de 21/22 august, victima a solicitat la domiciliu un echipaj al ambulantei, fiind transportatã la Spitalul municipal de Urgentã Bârlad, unde a fost diagnosticatã cu „policontuzii”. În urma cercetãrilor efectuate de cãtre politistii Biroului Drumuri Nationale si Europene, a fost identificat conducãtorul auto în persoana lui Gheorghe B., de 24 ani, din comuna Ghidigeni, judetul Galati. Acesta a afirmat cã a pãrãsit locul accidentului deoarece pietonul nu acuza dureri la momentul respectiv. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de vãtãmare corporalã din culpã si pãrãsirea locului accidentului.

„Ordonanta de Urgentã privind circulatia pe drumurile publice prevede obligatiile participantilor la trafic în cazul unui accident de circulatie. Conducãtorul unui vehicul implicat într-un accident de circulatie în urma cãruia a rezultat moartea sau vãtãmarea integritãtii corporale ori a sãnãtãtii unei persoane este obligat sã ia mãsuri de anuntare imediatã a politiei, sã nu modifice sau sã steargã urmele accidentului si sã nu pãrãseascã locul faptei. Orice persoanã care este implicatã sau are cunostintã de producerea unui accident de circulatie în urma cãruia a rezultat moartea sau vãtãmarea integritãtii corporale ori a sãnãtãtii uneia sau a mai multor persoane, precum si în situatia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportã mãrfuri periculoase este obligatã sã anunte de îndatã politia si sã apeleze numãrul national unic pentru apeluri de urgentã 112. Este interzis oricãrei persoane sã schimbe pozitia vehiculului implicat într-un accident de circulatie în urma cãruia a rezultat moartea sau vãtãmarea integritãtii corporale ori a sãnãtãtii uneia sau a mai multor persoane, sã modifice starea locului sau sã steargã urmele accidentului fãrã încuviintarea politiei care cerceteazã accidentul”, se precizeazã de cãtre cms. sef Stefan Sofrone, seful Servicului Relatii Publice si Mass -Media din cadrul IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.