spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Transportatorii rutieri din Vaslui vor bloca azi centura orasului

- Advertisement -

SUPÃRATI…Transportatorii rutieri din Vaslui vor circula azi, în intervalul orar 10:00-12:00, cu 30 de kilometri la orã pe centura orasului, de la sensul giratoriu de lângã Interex pânã la rondul de la Vecchia Roma. Protestul vine ca urmare a esuãrii negocierilor dintre guvern si Autoritatea de Supraveghere Financiarã privind scãderea politelor RCA.

Transportatorii din toatã tara vor intra, începând de azi, în grevã japonezã, în semn de protest fatã de nivelul ridicat al tarifelor la asigurãrile obligatorii RCA. Acestia si-au propus ca zilnic sã circule cu o vitezã de 30 de km/h pe principalele drumuri de tranzit ale României. „Uniunea Nationalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atentia Guvernului, Parlamentului si Presedintiei României cã transportatorii rutieri s-au sãturat de lipsa de mãsuri a autoritãtilor fatã de criza din piata RCA, dupã ce tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an”, au spus cei din conducerea UNTRR. Transportatorii rutieri care vor participa la greva japonezã sunt invitati sã-si punã în parbrizul autovehiculelor o pancarta A4 cu mesajul „Protest RCA – Merg o orã pe zi cu 30 km/h – Vreau sã trãiesc”, mesaj care indicã falimentul în care sunt aruncati transportatorii de cãtre Guvern, Parlament, Presedintie, ASF si firmele de asigurãri. Totodatã acestia cer ca primele RCA sã fie reduse la nivelul maximal de 4.907 lei pe an. Pe lângã greva japonezã din aceste zile, UNTRR va organiza, împreunã cu celelalte asociatii patronale din transporturile rutiere, în data de 15 septembrie 2016, un mare protest la nivel national. „Majoritatea operatorilor de transport sunt adusi la faliment, dupã ce tarifele de primã pentru transportul comercial de marfa si persoane s-au majorat cu peste 300% fatã de anul precedent si cu peste 500% fatã de anul 2014. Astfel, o politã RCA pentru un autotractor – clasa B0 a ajuns în acest moment la pretul de 22.000 lei pe an fatã de 4.000 lei în 2014”, a mai spus conducerea UNTRR.

Proteste si la Vaslui, pe soseaua de centura

Transportatorii rutieri din Vaslui nu vor face rabat de la actiunile colegilor din tarã. Acestia au anuntat cã azi, de la ora 10:00 si pânã la ora 12:00 vor circula cu 30 km/h pe soseaua de centurã a orasului, de la sensul giratoriu de lângã Interex pânã la rondul de la Vecchia Roma. „Transportatorii rutieri de persoane din judetul Vaslui vor participa la protestele organizate în toatã tara. Mâine(n.r. azi), începând cu ora 10:00, ne vom deplasa pe soseaua de centurã a orasului cu o vitezã de 30 de km. Avem semnale cã vor participa mai multe categorii de transportatori. Estimãm cã vor fi peste 50 de autobuze, microbuze, taxiuri. Adunarea va fi la ora 9:00, lângã pasarela de la Rompetrol spre Vamã. Principalele noastre nemultumiri se leagã de faptul cã politele RCA sunt tot mai scumpe. Fiecare firmã se asigurãri îsi stabileste pretul fãrã a lua în calcul riscurile si sustenabilitatea, iar Autoritatea de Supraveghere Financiarã nu e în stare sã reglementeze aceste nereguli”, ne-a declarat Ionut Stelian Simion, presedintele Asociatiei Transportatorilor Rutieri de Persoane Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.