spot_img
26.9 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

O vasluiancã stabilitã la Londra vrea sã înfieze fetita negliatã de mama din Grumezoaia

- Advertisement -

REACTII Isprava mamei din Grumezoaia, care si-a abandonat copiii flãmânzi în casã, rãtãcind, bezmeticã, prin sat, timp de douã zile, a stârnit multe reactii. Multi au cerut statului sã-i ia cei trei micuti si sã-i dea în plasament, iar o vasluiancã, stabilitã acum la Londra, si-a exprimat chiar dorinta de a înfia fetita nãscutã prematur. „Dacã nu as avea bani, as munci pe brânci, numai sã îmi vãd copiii hrãniti si îngrijiti. Orice mamã adevãratã ar face la fel. Nu m-ar lãsa inima sã las trei suflete în casã si eu sã plec aiurea, pe drumuri”, a spus Liliana Nehnici, o vasluiancã de loc din Bunesti-Averesti, stabilitã la Londra.

Imaginea celor trei frãtiori de la Grumezoaia, tristi si flãmânzi, adusi la Spitalul „Dimitrie Castroian” Husi, dupã aproape douã zile de stat singuri în casã, a înduiosat multã lume. Mai cu seamã din partea pãrintilor care fac zi de zi sacrificii mari pentru copiii lor, ca sã aibã cele necesare, reactiile au fost mai ferme. Liliana, o vasluiancã de 47 de ani, originarã din Bunesti-Averesti, si-a exprimat dorinta de a o înfia pe fetita abia nãscutã. Fiind bebelus prematur, fetita are nevoie de o îngrijire cu atât mai atentã, de care, se pare, mama Ionica Romascu este complet strãinã. Medicul de familie din comuna Dimitrie Cantemir, dr. Lucia Felicia Rotaru, a spus cã fetita, nãscutã în luna mai, cu o greutate de 1600 grame, era într-o stare criticã atunci când salvatorii au ajuns la ea. „Eu i-am spus ei (mamei, n.r.) sã îmi arate ce are de mâncare pentru copii. Si a deschis frigiderul si mi-a arãtat niste lapte de vacã. Am rãmas fãrã cuvinte. I-am spus cã nu are voie sã îi dea asa ceva copilului, cã îi face rãu. Existã un lapte special, care i-a fost prescris, dar ea habar nu are. Fumeazã, bea, cafelele nu îi lipsesc si asta este. Tatãl este în aceeasi situatie. Niciunul nu are suflet pentru cei trei copii. Alocatia este cea mai importantã pentru ei. Dacã ar fi luati din familie, ar fi o salvare pentru cresterea si dezvoltarea normalã a acestor copii. De pildã, fetita nãscutã prematur a fost tinutã în spital, cu îngrijire atentã, de s-a fãcut de peste 2 kg si a fost datã casã, însã acum, dacã o lasã fãrã mâncare, e greu de spus cum va evolua. Cel mai bine este cã a ajuns la Spitalul Husi chiar de sâmbãtã, 13 august, unde a primit îngrijirile necesare”, a spus medicul Rotariu.

O vasluiancã stabilitã în Londra ar vrea sã o înfieze pe fetitã!

Înduiosatã de soarta fetitei, Liliana Nehnici si-ar dori sã o înfieze, dacã pãrintii ar fi de acord. „Mi s-a rupt sufletul când am vãzut acest caz. Eu sunt mamã de patru copii. Trei sunt cãsãtoriti, iar fiica mea, Irina Mihaela, de 15 ani, este acum elevã aici, la Londra, la o scoalã care îi place si unde s-a acomodat bine. Chiar dacã am plecat din tarã, mã intereseazã tot ceea ce este acasã si, mai ales când este vorba de copii, dacã pot sã ajut, as ajuta. Acea fetitã are nevoie de o îngrijire deosebitã. E fragilã si numai o mamã adevãratã poate sã o ajute sã se dezvolte cum trebuie. Am lucrat inclusiv aici, la Londra, numai cu copii si mi-s dragi copiii. Dacã s-ar putea, as vrea sã o înfiez pe fetitã. Sunt de loc din Bunesti-Averesti, am cunostinte si în satul lor, Grumezoaia, care pot da referinte despre familia noastrã. Chiar dacã am 47 de ani, am puterea sã mai cresc un copil, cu tot dragul. O mamã adevãratã face totul pentru un copil. Dacã as fi fost sãracã si nu as fi avut bani, munceam pe brânci, cum puteam, ca sã asigur copiilor mâncare si îngrijire. Cum sã îi las singuri în casã si sã uit de ei. Tatãl este asa cum este, dar nãdejdea copiilor este mama. Dacã ar accepta sã o dea spre adoptie pe micutã, as lua-o si as îngriji-o ca pe copilul meu”, a spus Liliana Nehnici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.