spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Scandal: taximetristii se iau la trântã cu politistii locali, înainte de Zilele Orasului

- Advertisement -

Mai multi taximetristi din Vaslui au fost la un pas de a se încãiera cu agentii Politiei Locale, ieri, la prânz. Pentru cã, în centrul civic, se vor instala corturi pentru ospãtul miilor de participanti la Zilele Municipiului Vaslui, agentii de la Localã le-au cerut taximetristilor, pe un ton amenintãtor, sã nu mai stea în statia din centru. De altfel, zona centralã este aproape blocatã circulatiei rutiere, pentru cã se vor instala numeroase corturi pentru firmele care vor servi produse la grãtar. Auzind de amenintãrile agentilor, taximetristii au fãcut scandal. “Cum sã-mi spui tu mie sã plec de aici, bãi bãiatule? M-am sãturat de voi, numai ca mafiotii vã comportati. Stii cã noi plãtim bani pe locurile acestea din centru?”, a strigat un taximetrist cãtre politistii locali, situatia fiind aproape de a degenera într-un conflict cu agresiuni fizice. Salvarea agentilor de la Politia Localã a fost primarul Vasile Pavãl, care a venit foarte repede în centru si le-a promis taximetristilor cã vor avea o statie improvizatã în zona CEC, pe perioada celor douã zile de petreceri.

Un agent de la Politia Localã i-a supãrat tare de tot pe taximetristii din centrul Vasluiului, ieri, la prânz. În centrul civic apãruserã masinile care pregãteau scena pe care vor fi concertele, în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului resedintã. Plus cã se fãceau pregãtiri pentru montarea corturilor si a locurilor în care vor servi masa miile de participanti la zilele orasului. Un sens de circulatie, pe zona strada Carol-sediul PSD, fusese deja blocat si nicio masinã nu mai intra pe acolo, însã mai multi taximetristi s-au asezat în statie, ca de obicei. “Ia, pleacã de aici, nu mai stati în locul acesta, nu vezi cã se fac pregãtiri? E blocat sensul acesta. Nu mai intrati aici!”, ar fi spus un agent de la Politia Localã, Serviciul Rutier, cerând taximetristilor sã pãrãseascã statia. Mai multi soferi de taximetrIe au sãrit la agentul de politie localã. “Mãi bãiatule, tu numai de prostii din astea te tii! Cum sã plecãm noi de aici? Stii cã noi plãtim taxe pe locurile astea, din centru? Cum îti permiti, mafiotule, sã ne dai afarã din statia noastrã? Ne-ati asigurat alte locuri?”, ar fi spus taximetristii. Timid, politistul a încercat sã spunã cã el decide în centru si cã ar fi bine sã se mute de acolo. “Domnul primar decide aici, du-te sã te plimbi. Sã nu mai veniti pe aici, dacã nu ne dati alte locuri pentru statie”, i-au strigat taximetristii. Cum scandalul lua amploare, iar taximetristii amenintau cu greva în oras, în centrul civic a apãrut primarul Vasile Pavãl. “Ne-a vorbit foarte frumos, a avut un discurs care ne-a calmat. A dat noroc cu noi, toti, si a spus cã îsi cere scuze pentru inconvenientele create cu zilele orasului. Ne-a propus sã acceptãm, pentru douã sau trei zile, o statie în fata sucursalei CEC, însã cred cã nu vom face cine stie ce treabã, în zilele orasului”, a spus unul dintre taximetristi, prezent la discutii.

S-a montat, deja, scena pe care vor cânta artistii invitati la Zilele Vasluiului

Toatã dupã-amiaza de ieri, mai multe echipe au muncit la montarea scenei pe care vor evolua artistii invitati la Zilele municipiului Vaslui. Seria concertelor dedicate Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui va debuta duminicã, 14 august, când Parcul Copou va gãzdui, începând cu ora 18.30, “Concertul simfonic festiv”, sustinut de Orchestra Asociatiei culturale MuzART. Centrul Civic al municipiului Vaslui îi va astepta, în haine de sãrbãtoare, pe iubitorii de muzicã de calitate. Astfel, duminicã, 14 august, de la ora 20.00, tinerii vor avea parte de un recital Nicole Cherry, a cãrei trupã (band live si dansatori) a garantat un spectacol de neuitat. Ora 20.45 îl va aduce pe scena de la Vaslui pe Connect R, însotit de trupa sa. Un eveniment cu totul inedit, ca formã de exprimare, va debuta începând cu ora 21.45 – Concertul extraordinar pop-rock simfonic al DIOS ORCHESTRA, avându-i ca invitati speciali pe Francesco Napoli, solista pop Ianna Novac si tenorul Vlad Miritã. Luni, pe 15 august, de la ora 20.00, va fi un concert de muzicã popularã, la care vor participa solistele Margareta Clipa si Maria Iliut, Ansamblul etno-folcloric “Plãiesii”, de la Chisinãu, Ansamblul folcloric “Izvorasul”, de la Cahul, Ansamblu si orchestra “Rapsodia Vasluiului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.