spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Explodeazã mãmãliga locuintelor sociale din Bârlad!

- Advertisement -

SCANDAL …La audientele tinute de primarul Dumitru Boros, peste 171 de persoane au venit pentru a gãsi solutii la problemele cu care se confruntã. Principala solicitare a bârlãdenilor veniti cu cãtel cu purcel în audientã a fost cea a locuintelor sociale. Cetãtenii de etnie rromã, în special cei din familia Dura, care sunt multi si sãraci, au spus primarului cã s-au fãcut multe nereguli cu aceste locuinte sociale, lucru care i l-a confirmat primarului si reprezentantii presei locale, prezenti la audiente. Constantin Cocoloi, responsabilul cu spatiul locativ din cadrul Serviciului de Gospodãrie comunalã, s-a vãzut încoltit de cei care solicitau locuinte sociale, care i-au pus pe tapet primarului Boros, câteva dintre „mânãriile” fãcute cu stirea acestuia. Primarul Boros s-a decis: va lua la verificat fiecare locuintã socialã si fiecare bloc ANL, pentru a constata personal dacã s-au încãlcat prevederile legii!

La Primãria Bârlad, ieri a fost zi de audiente la primarul Dumitru Boros. Pentru a doua oarã, de când a preluat mandatul, liberalul Boros s-a trezit cã are pe liste 171 de persoane care vor sã intre la el si la usa sãlii de audiente erau tot atâtia! Audientele au început la orele 9.00 si s-au terminat la orele 17.00! Printre problemele pe care bârlãdenii le-au adus în fata primarului cele mai multe au fost solicitãri de locuinte sociale, locuri pentru case, locuri de muncã, utilitãti (canalizare, apã, gaz metan) si diverse probleme întâmpinate la solicitarea de acte din Primãrie. „Eu sunt consternat când vãd câti oameni vor locuinte sociale si locuri de case. Majoritatea spun cã li s-a promis cã se va rezolva dupã alegeri! Adicã au fost mintiti cu bunã stiintã, de cei care au fost prin Primãrie pânã acum! Eu nu am om la Cadastru, dureazã circa douã luni pânã îl angajez, apoi sã facem inventarierea locurilor de case si identificarea de alte terenuri. Nu se poate asa în câteva zile! Si problema locuintelor sociale mã îngrijoreazã. Am auzit aici cã ar fi multe nereguli. Voi face verificãri la sânge, nu conteazã a cui este cetãteanul gãsit în neregulã, dacã nu are dreptul sã stea acolo, sã plece si sã vinã altii care au nevoie de locuintã”, a spus primarul Dumitru Boros.

Cocoloi a intrat în atentia primarului Boros!

Cã la Primãria Bârlad s-au fãcut întotdeauna favoruri la repartizarea locuintelor sociale si ANL se stie de când s-a intalat PSD din 2000 la putere! Dar pânã acum nimeni nu prea avut curaj sã spunã lucrurilor pe nume. Numai câteva exemple dacã dãm: deputatul Adrian Solomon, si directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu, care locuiesc la ANL în zona Cãrãmidãriei, Marius Chitiga, finul deputatului Adrian Solomon, fratele acestuia- Radu Chitiga, Petricã Brãnici – seful Jandarmeriei Bârlad (finul fostului primar Ioan Juverdeanu) toti au locuinte ANL repartizate! Si multi, multi altii, toti pe listele de membri PSD Bârlad! Sau pe statele de platã ale Primãriei Bârlad sau ale institutiilor subordonate CLM Bârlad! Ieri, familia Dura, prezentã în pãr la audientele primarului Boros a început sã spunã cam ce mânãrii se fac, cu stirea lui Constantin Cocoloi, de la spatiul locativ din Primãrie, care era si el prezent la audientele primarului! Acesta dãdea din colt în colt, mai ales când i-a cerut primarul Boros, rãspicat, sã-i punã la dispozitie toate dosarele celor de la Blocul CFR! Pânã una alta, se pare cã epoca „spãgii” pentru a obtine o locuintã socialã, pe care apoi sã o închiriezi ca sã faci bani, în timp ce tu stai la mama, tata, soacra, nevasta… începe sã apunã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.