POST SF MARIA 2016. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România a realizat recent un studiu de piaţă referitor la conţinutul produselor de post de pe rafturile mai multor magazine.
POST SF MARIA 2016. APC a achiziționat, în vederea realizării unui studiu privind calitatea produselor vegetale, 35 de preparate și semipreparate din marile structuri comerciale.
În acestea s-au identificat 31 aditivi alimentari, precizează APC: E100– curcumină, E120 – carmin/coșenilă, E150a – caramel simplu, E150d – caramel cu sulfit de amoniu, E160a – beta-caroten, E160c – extract de paprika, E200 – acid sorbic, E202 – sorbat de potasiu, E211 – benzoat de sodiu, E223 – metabisulfit de sodiu, E304 – palmitat de ascorbil, E316 – izoascorbat de sodiu ,E320 – butilhidroxianisol (BHA), E322 – lecitină din soia/floarea soarelui, E330 – acid citric, E331 – citraţi de sodiu, E407 – caragenan, E410 – gumă de carruba, E412 – gumă de guar, E414 – gumă arabică, E415 – gumă de xantan, E417 – gumă tara, E440 – pectină, E450 – difosfat disodic, E452 – polifosfații, E460 – gumă de celuloză, E471 – mono și digliceride ale acizilor grași, E476 – poliricinoleat de poliglicerină, E481 – stearoil 2 lactilat de sodiu, E509 – clorură de calciu, E621 – monoglutamat de sodiu.
Dintre aditivii alimentari identificați în produsele vegetale/de post analizate, unii sunt suspecți de apariția unor probleme grave de sănătate, printre care:
E100 – curcumina este un colorant galben portocaliu. Are o rată de absorbție scăzută, iar unele studii au arătat că poate provoca stare de greață, diaree. Recent, s-a constatat că poate afecta metabolizarea fierului în organism, putând cauza deficiențe de fier la anumite persoane.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/postul-sf-marii-2016-ce-contin-produsele-de-post-de-pe-rafturile-magazinelor-ai-grija-ce-mananci_1968460.html#ixzz4GpE8YZ6E
Follow us: @realitatea on Twitter