– Pentru a candida la functia de primar, ati renuntat la fotoliul de subprefect. Ati candidat in iunie 2016, sub sigla ALDE. Ce v-a determinat sa luati aceasta decizie?
– Eu am intrat in administratia locala in 2008. Veneam din mediul privat. Din 2008 si pâna in 2012 am ocupat functia de viceprimar al orasului Darmanesti, dupa care am lucrat ca sef al serviciului Administrarea domeniului public si privat din cadrul Primariei municipiului Moinesti. Am prins drag de aceasta activitate. Am vazut ca prioritari sunt oamenii, cu problemele, cu nevoile si necazurile lor si m-am regasit cumva in categoria celor care au lucrat si lucreaza in administratia publica locala. Intr-adevar, am ocupat functia de subprefect al judetului Bacau, din aprilie 2014 si pâna in 16 aprilie 2016, când mi-am depus demisia, din dorinta de a ma intoarce si de a face ceva pentru comunitatea care m-a dat, declinul orasului Darmanesti fiind un alt argument care m-a determinat sa iau decizia de a candida la alegerile din 2016. Si cetatenii mi-au spus ca datorita pregatirii mele, eu sunt inginer, dar si evolutiei in administratia publica locala, as putea sa gasesc solutiile adecvate pentru a reaseza orasul Darmanesti, nu neaparat pe traiectoria pe care s-a aflat inainte de 1989, dar macar sa fim la acelasi nivel cu orasul Comanesti si comuna Dofteana, invecinate. Acesta si patriotismul local au fost alte doua argumente care m-au determinat sa renunt la functia de subprefect si sa candidez la aceea de primar al Darmanestiului. Dar aceasta decizie are si o sorginte sufleteasca. Un preot care mi-e tare drag mie mi-a spus ca oamenii care se ridica pe anumite trepte ale societatii trebuie sa-i dea comunitatii din care provin din experienta si calitatile pe care le-au dobândit. Si, evident, a fost si dorinta de a ma intoarce la darmanestenii mei si sa fac tot ceea ce imi sta in putinta, sa-mi folosesc resursele intelectuale, si nu numai, pentru a ridica orasul.
– Si care este obiectivul primordial pentru a atinge aceasta tinta?
– In capul listei cu prioritati sta crearea de noi locuri de munca, aceasta fiind prima cerere a darmanestenilor. Primaria, in sinteza, nu este cea care creeaza direct locuri de munca, dar poate fi un promotor al acestei idei si in perioada imediat urmatoare vom avea discutii cu oamenii de afaceri din zona. Cu o parte deja am discutat. Ne-am inventariat resursele locale pe care le avem si, sa stiti, ca din acest punct de vedere suntem bogati. Avem o resursa umana buna si, in plus, orasul dispune de paduri, apa, terenuri, spatii etc. De aceea ne dorim sa cream un pachet de facilitati prin care sa-i atragem pe cei din afara localitatii sa vina sa investeasca aici. Avem o comunitate serioasa a crescatorilor de animale care produc carne de vita si de oaie. Vom purta discutii avansate cu un concern spaniol care proceseaza carnea in forma finita, in ideea de a infiinta un abator in aceasta zona, care se va adresa nu numai Darmanestiului. Va valorifica superior resursele de carne incepând de la Ghimes si pâna la Adjud. Apoi suntem interesati de dezvoltarea unui parc industrial la standarde europene chiar pe platforma vechii rafinarii in asa fel incât cei care vin acolo sa poata sa investeasca in infrastructura. Am discutat deja cu proprietarul rafinariei. Am vorbit si cu proprietarii fostei baze de aprovizionare, unde este un spatiu foarte generos pentru productie si sediu administrativ. Oamenii sunt deschisi acestei idei. Vor un parteneriat, poate public-privat sau orice fel de alta varianta, care ar putea sa genereze noi locuri de munca.