spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

PF Daniel cere explicatii, PS Corneliu sfideazã!

- Advertisement -

COMUNICAT PE DIN DOS Prea Fericitul Patriarh Daniel, capul BOR, solicitã Episcopiei Husilor sã spunã public, ce a fãcut cu banii obtinuti din arendarea celor aproape 900 de ha! În loc de comunicat de presã, Biroul de comunicare al Episcopiei Husilor se rãzboieste pe site cu ziarul Vremea Nouã, recunoscând totusi cã a primit banii de arendã de la Adrian Porumboiu, dar nespecificând cum i-a cheltuit. Adresa trimisã de PF Daniel, prin care celor de la Episcopia Husilor li se cere sã explice public ce-au fãcut banii primiti drept arendã, le dã sperante preotilor oropsiti si plini de biruri mai rãu ca în feudalism, cã se va face odatã si odatã dreptate.

La Episcopia Husilor, în urma articolelor din cotidianul nostru, referitoare la arenda neplãtitã parohiilor de cãtre Episcopul Corneliu Bârlãdeanu, a sosit o adresã de la Patriarhia Românã prin care PF Daniel le solicitã celor din Episcopia Husilor sã dea un comunicat în presa localã, prin care sã explice ce-au fãcut cu banii primiti din arendarea celor aproape 900 de ha (comasate toate în zona Fãlciu). Mai exact, sã fie specificate ce actiuni umanitare au fost finantate, ce biserici au fost ajutate, ce case parohiale s-au reparat cu acei bani. În loc de explicatii, Episcopia Husilor dã un <<comunicat de presã>>, pe care îl afiseazã doar pe site-ul Episcopiei Husilor si în care, vrând nevrând, Episcopul Corneliu recunoaste cã a primit banii de arendã. Însã, în loc sã explice ce-a fãcut cu zecile de miliarde de lei vechi primite si de ce nu le-a dat banii parohiilor care si-au dat pãmântul la Episcopiei, sare la gâtul jurnalistilor. Când nu sare sã batã cu bastonul episcopal ziaristii „care scriu numai prostii”, Corneliu Bârlãdeanu, aflat în fruntea clericilor vasluieni, minte! Vã prezentãm comunicatul de presã aflat pe site-ul Episcopiei Husilor:

„Cotidianul Vremea Nouã continuã campania de denigrare a Episcopiei Husilor”

„Urmare aparitiei în cotidianul local „Vremea nouã” din 02.08.2016, a articolului intitulat„Adrian Porumboiu dã replica episcopului mosier, care l-a fãcut hot!”, semnat de Cezara Mironicã, aducem la cunostintã urmãtoarele: Cotidianul „Vremea nouã” continuã, din motive obscure, o campanie de denigrare la adresa Episcopiei Husilor si a Preasfintitului Pãrinte Corneliu, Episcopul Husilor, uzând de mijloace total neprofesioniste si neprotocolare, ce nu fac cinste niciunei persoane ce pretinde a fi jurnalist. Astfel sunt inventate „surse” si declaratii ale acestora referitoare la terenul administrat de Episcopia Husilor în zona Fãlciu si de modul în care au fost si sunt gestionate veniturile obtinute din arendarea acestuia. Potrivit Hotãrârii nr. 3/2008 a Adunãrii Eparhiale a Episcopiei Husilor, alcãtuitã, în conformitate cu Statutul Bisericii Ortodoxe Române, din 10 clerici si 20 de mireni alesi în circumscriptiile Eparhiei Husilor, administrarea suprafetelor comasate de teren din zona Fãlciu (apartinând Centrului Eparhial Husi si la o parte din unitãtile de cult din subordine) este realizatã de Consiliul Eparhial Husi, iar veniturile obtinute, potrivit art. 2 al aceleiasi Hotãrâri, sunt directionate spre activitatea administrativ-edilitarã din Eparhie, constând în constructia de noi biserici si case parohiale, repararea celor vechi, precum si lucrãri de picturã. Niciodatã Preasfintitul Pãrinte Corneliu, Episcopul Husilor, nu a fãcut afirmatii denigratoare la adresa unor persoane publice, cu atât mai putin despre domnul presedinte Adrian Porumboiu, vechi colaborator si sustinãtor al activitãtilor Eparhiei Husilor. Regretãm cã persoana domniei sale este atrasã în aceastã campanie de discreditare promovatã de cotidianul local „Vremea nouã” împotriva Episcopiei Husilor si a Preasfintitului Pãrinte Episcop Corneliu si îl asigurãm pe aceastã cale cã ceea ce a putut afla din paginile sus-numitului cotidian sunt pure fantezii ale unor persoane certate cu normele deontologice pe care le presupune o presã de calitate si cu bunã-cuviintã.”, mentioneazã pe site Biroul de presã al Episcopiei Husilor.

Preotii sunt „sursele” noastre!

Din tot acest comunicat, care nu este nici pe departe ce a cerut PF Daniel sã facã (pentru care noi, jurnalistii de la „Vremea Nouã” îi multumim), nu reiese decât cã, în sfârsit, episcopul Corneliu Bârlãdeanu, recunoaste public cã a primit banii de arendã, lucru care l-a ascuns pânã acum de preotii care au dat spre arendare pãmânturile parohiilor lor! Vã reamintim cã în 2008, parohiile care au fost împropietãrite cu terenuri agricole, au fost OBLIGATE de PS Corneliu sã dea în administrarea Episcopiei toate terenurile, urmând ca fiecare parohie care a cedat terenurile sã primeascã cota parte din arendã. De atunci si pânã acum, spun „sursele” noastre, acest lucru nu s-a întâmplat, episcopul Corneliu spunându-le preotilor care cereau banii cã n-a fost plãtitã arendã de cãtre Adrian Potrumboiu! Când omul de afaceri vasluian a reactionat si i-a arãtat „obrazul” episcopului de Husi, precizând cã de fapt el a plãtit dublu fatã de cât era necesar pentru terenurile date în arendã societãtii sale, s-a aflat si adevãrul! De mintit aici, minte cu seninãtate episcopul Corneliu, si se apãrã atacând jurnalistii cotidianului nostru, care si-au asumat sã protejeze „sursele” de care vorbeste cu ironie Biroul de Presã al Episcopiei Husilor. Pentru cã sursele sunt de fapt, preoti, care s-au sãturat de tot ce se întâmplã si nu mai vor sã „punã batista pe tambal”, venind la noi si sperând ca toate aceste dezvãluiri sã ajungã la urechile PF Daniel, conducãtorul Bisericii Ortodoxe Române! Noi ne-am asumat sã-i protejãm, din motive de securitate, pentru cã în sistemul clerical de la Husi domneste teroarea, mai rãu ca în feudalism: cine vorbeste, pleacã! Deci, ca sã concluzionãm, preotii, în special cei din zona Bârlad, care au dat în administrarea Episcopiei Husilor 500 de ha (din cele aproape 900 de ha), vor sã stie ce s-a fãcut cu banii de pe arendã? Unde s-au dus? Ce casã parohialã s-a reparat? Ce acte de caritate s-au fãcut cu banii lor? Ce picturi s-au plãtit, stiind cã bietii preoti trebuie sã cearã enoriasilor bani pentru a fi pictate bisericile?? „Sursele” noastre vã cer cu hotãrâre sã le rãspundeti, Prea Sfinte Corneliu!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.