spot_img
13.1 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Bichinet s-a dezlãntuit: îl atacã public pe senatorul Dan Marian, numindu-l “cap de oaie”!

- Advertisement -

MULTI NERVI… Scene penibile la Consiliul Judetean Vaslui, protagonist fiind chiar fostul vicepresedinte Corneliu Bichinet. Liberalul face spume la gurã, la douã luni de la pierderea alegerilor locale, si îsi atacã fãrã menajamente colegii liberali. Printre cei la care Bichinet a fãcut referire, ieri, în plenul de la judet, s-a numãrat, mai mult sau mai putin voalat, senatorul Dan Marian, presedintele organizatiei judetene a PNL. „Domnule presedinte (i s-a adresat lui Buzatu, n.r.) am avut sansa sau nesansa sã lucrez cu dumneavoastrã timp de 12 ani. Acum, colaborez cu cineva care este supranumit „Cap de oaie”, dar nu am nicio problemã, câtã vreme nu sunt jignit”, a spus Bichinet. Nu stim dacã Marian are porecla „Cap de oaie”, însã dacã Bichinet a fãcut referire la o persoanã cu care colaboreazã nu poate fi decât liderul judetean PNL. Discursul lui Bichinet, de ieri, demonstreazã cã acesta este în continuare de partea lui Buzatu si cã nu vrea sã facã opozitie la modul real, asa cum a cerut partidul. Se pare cã liberalul urmãreste în continuare postul de vicepresedinte, post în care poate ajunge cu sprijinul presedintelui Consiliului Judetean, liderul judetean PSD, amicul sãu de afaceri politice.

Liberalul Corneliu Bichinet, fost vicepresedinte CJ, nu vrea sã facã opozitie celor de la PSD, în Consiliul Judetean, desi se încurcã în declaratii sforãitoare. A demonstrat-o, ieri, atunci când s-a apucat sã turuie împotriva colegilor de partid, pe care nu a ezitat sã-i atace în mod deschis. Iatã discursul lui Bichinet, care a uimit pe toti colegii din PNL: „Noi, consilierii liberali, ne vom constitui drept consilieri de Opozitie. Nu vom face, însã, o opozitie tâmpitã, sã ne opunem la tot ceea ce se propune pe ordinea de zi. Ne vom opune doar la ce este rãu. În legãturã cu faptul cã as râvni la postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean, spulber acum ideea aceasta. Suntem doar zece consilieri PNL, un raport de 2 la 1 cu consilierii PSD, asa cã nu avem la ce sã râvnim, PSD si aliatii sãi vremelnici pot sã punã pe cine vor. Asta, pentru a mai linisti si un lider de partid ceva mai înfierbântat. Domnule Buzatu, datã fiind colaborarea noastrã de 12 ani, care îmi este imputatã acum, as dori sã stiu de ce nu ati reactionat când o parte a presei v-a numit balaurul rosu. Am avut sansa sau nesansa, depinde, sã colaborãm 12 ani, acum colaborez cu cineva, care este supranumit „Cap de oaie”, eu lucrez cu orice fel de cap, câtã vreme nu sunt jignit. Pot sã lucrez si cu cap de oaie si cu cap de balaur, numai cu cap de porc, nu. Probabil cã eu voi trece într-o altfel de muncã, în curând, dar vreau sã stiti cã nu voi face opozitie ca sã facem jocurile cuiva care foloseste o cheitã si o întoarce în spatele unui consilier, ca sã-i dicteze sã facã opozitie cu orice pret”, a spus Bichinet. Un discurs care i-a iritat pe colegii liberali. Acestia s-au simtit jigniti de ideea cã anumite persoane din partid le-au pus o „cheitã în spate”, iar când ajung la sedinte o persoanã din conducere, cel mai probabil senatorul Dan Marian, presedintele PNL Vaslui, le întoarce cheita, sã facã opozitie cu orice pret. Vizibil amuzat de discursul prietenului Bichinet, presedintele Consiliului Judetean a replicat: „Eu sunt linistit de mai mult timp, domnule Bichinet, apreciez faptul cã faceti parte din grupul PNL si sper sã vã mentineti aceastã calitate cât mai multã vreme. Având în vedere modul în care am colaborat atîtia ani, eu sper sã colaborãm în continuare la fel de bine”, a precizat Dumitru Buzatu.

Cine sunt „papagalii” din PNL, nominalizati de Bichinet, cei care vorbesc de rãu despre Consiliul Judetean?

La un alt punct de pe ordinea de zi, Corneliu Bichinet a avut o altã iesire ciudatã, la adresa sefilor din PNL Vaslui. „Toti consilierii judeteni avem obligatia sã spulberãm ideea cã institutia Consiliului Judetean sau noi, consilierii, am fi un organism parazitar si nu facem nimic pentru acest judet. Consiliul Judetean Vaslui a cheltuit multe milioane de euro si se spune, uneori, cã nu se stie unde sunt banii, este denigrat de unii papagali care nu au înteles nimic din ceea ce se întâmplã în institutia aceasta”, a spus Bichinet, vizibil enervat. „Nu înteleg la care papagali vã referiti”, a spus Buzatu, amuzat. „Papagalul, în sens peiorativ, este un individ care vorbeste într-una si nu face nimic”, a explicat liberalul Bichinet. Dacã vreti sã fiu malitios, domnule presedinte, as vrea sã stiu de ce nu ati rãspuns la întrebarea unui ilustru deputat (ironia este legatã de întrebãrile adresate de deputatul Ciurariu, candidatul PNL la functia de presedinte al CJ Vaslui, cãtre presedintele social-democrat Dumitru Buzatu, n.r.), care v-a pus timp de trei luni o întrebare, înainte si în timpul campaniei electorale?”, a mai spus Corneliu Bichinet. Rãspunsul lui Buzatu a fãcut toatã sala sã râdã: „Am fost foarte ocupat, domnule Bichinet, în timpul campaniei electorale si, vã spun sincer, nu le-am observat”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.