spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Adrian Porumboiu dã replica episcopului mosier, care l-a fãcut hot!

- Advertisement -

O MARE MINCIUNÃ… Omul de afaceri vasluian, Adrian Porumboiu, a încremenit când a citit în cotidianul nostru cã Episcopul Corneliu Bârlãdeanu, care conduce Episcopia Husilor, n-a recunoscut preotilor cã el a virat an de an banii pe arenda celor aproape 900 de hectare ale parohiilor din judet, comasate în zona Fãlciului. Faptul cã episcopul Corneliu le-a spus preotilor cã el, Adrian Porumboiu, este un hot, cã n-a dat banii pe arendã, l-a fãcut pe omul de afaceri sã dea o replicã usturãtoare acestui prelat husean, aflat vremelnic în fruntea ostirii crestin-ortodoxe din judetul Vaslui. „Este o mare minciunã si dupã tot sprijinul pe care l-am dat bisericilor si mânãstirilor din judetul Vaslui, si nu numai, acum sã fiu jignit, este mult, prea mult!”, a spus Adrian Porumboiu.

În urma articolului apãrut, ieri, în cotidianul nostru, prin care am relatat cã, în anul 2009, prin legea retrocedãrilor, fiecare parohie din judet (unde sunt peste 300) a primit teren arabil, au început sã aparã primele reactii. O lege specialã pentru Bisericã si pentru Academia Românã a dat dreptul BOR sã cumuleze terenurile si sã le ia pe toate într-un singur loc – sau dacã nu era posibil, sã fie cât mai multe terenuri cumulate în mai multe locuri. La Vaslui, cele peste 300 de parohii aveau, în 2009, în jur de 780 de hectare, dintre care 500 de hectare proveneau din zona Protoieriei Bârlad. Episcopia Husilor a primit si ea 100 de hectare de teren arabil. PS Corneliu Bârlãdeanu a dispus ca toti preotii sã dea terenurile spre administrare Episcopiei Husilor, iar parohiile respective sã primeascã dividente (bani) de la cel care lucra pãmântul în arendã, adicã de R-Agro Fãlciu, prin omul de afaceri Adrian Porumboiu, terenurile toate – aproape 900 de ha – fiind cumulate în zona Fãlciu. Protopopul de Bârlad a dat „adunarea” la preoti si i-a obligat sã intabuleze terenurile (pe banii preotilor evident), ca apoi sã le dea spre administrare Episcopiei Husilor. „Era vorba, asa ni s-a spus, ca din profitul obtinut sã revinã fiecãrei parohii o cotã parte, undeva la 1000 de lei pe hectar, iar banii sã intre în contul datoriilor cãtre Episcopie. Numai cã noi n-am vãzut nici un ban de pe terenuri, de sapte ani de când am dat aceste terenuri la Episcopie sã le administreze”, ne-a spus sursa noastrã. Preotii au început sã-si cearã dividentele de la terenurile date în arendã. Când s-au dus la protopopul Vasile Lãiu, acesta i-a repezit serios: „Mergeti la Prea Sfintitul, ce veniti la mine?”. Si s-au dus la Prea Sfintitul Corneliu. Preotii vorbiserã în prealabil si cu Adrian Porumboiu, care le-a spus cã el a plãtit pânã la ultimul leut arenda cãtre Episcopia Husilor, în conturile din bancã (BCR si Reiffaisen). Stiind deci cã banii au intrat în conturi, preotii s-au dus la Episcopul Corneliu si au cerut banii. Când colo, Episcopul, Prea Sfintitul Corneliu, le-a spus cã: „Porumboiu este un hot, n-a bãgat niciun ban, minte!”.

Replica durã a lui Porumboiu

Citind ce a spus preotilor episcopul de Husi, omul de afaceri vasluian, cunoscut pentru faptul cã este foarte credincios si cã a ajutat bisericile din judet ori de câte ori s-a apelat la el, s-a fãcut foc si parã. El a trimis la redactie un drept la replicã, fãcând clarificãrile necesare, din care reiese, ca sã vezi, cã Episcopul Corneliu este un mare mincinos si cã arenda pentru terenurile date în arendã (care, spuns Porumboiu, ar fi dublate!!) s-a plãtit pânã la ultimul leu, an de an! Asadar, preotii vasluieni sunt mintiti pe fatã de conducãtorul lor!
„Este o mare minciunã si este regretabil cã afirmatia cã as fi < > si nu am plãtit arenda la timp este fãcutã de o înaltã fatã bisericeascã. R-Agro Fãlciu a plãtit an de an sume impresionante pentru terenurile care, de fapt, sunt dublate (cum explicã oare asta PS Corneliu? – n.r.) ale Episcopiei. Este mai mult decât scandalos ca un asemenea ierarh, de rang înalt, sã debiteze astfel de minciuni! Sã fie clar pentru toatã lumea, cã am plãtit pânã la ultimul leu! Stau si mã întreb, când îi intrau miliardele de lei în cont era fericit si acum profereazã astfel de minciuni? Repet, Episcopia Husilor si-a primit drepturile pe terenurile respective, fapt ce poate fi demonstrat usor prin plãtile fãcute în conturile bancare, nicidecum nu au fost dati cu sacosa sau în pungi!! Nu înteleg de ce mã amestecã pe mine episcopul în asemenea dispute cu preotii din subordinea Episcopiei Husilor. Nedumerirea mea este si mai mare cu cât am fost si sunt un sustinãtor al bisericilor si mãnãstirilor din judetul Vaslui si nu numai! Si nu am fãcut din asta un lucru de bravurã, dimpotrivã, tot ce am fãcut a fost fãrã reclamã, ci doar pentru cã asa am simtit. Dupã tot sprijinul pe care l-am acordat, acum sã fiu hulit este mult prea mult!”, a precizat Adrian Porumboiu.

Cert este cã, în urma articolului nostru, ieri, în Episcopia Husilor se cam lãsase „întuneric”, Eiscopul Corneliu fiind abia venit din strãinãtate unde a fost plecat (se pare cã în Elvetia). Asa ne explicãm si lipsa de reactie a Episcopiei Husilor la acuzele aduse de preotii care au curaj (pânã la un punct – n.r.) sã arate de unde se trage huzurul în care trãieste Prea Sfintitul Corneliu si sãrãcia de unde bietii preoti din judet nu mai au cum sã „stoarcã” enoriasii sãraci de bani! Alo, DNA?? BOR?? Prea Fericite Pãrinte Patriarh Daniel? Se aude??

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.