spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Episcopul Husilor, un mosier viclean care le râde în nas supusilor

- Advertisement -

FABRICÃ DE BANI…Continuãm seria dezvãluirilor afacerilor de miliarde de lei, ale PS Corneliu Bârlãdeanu, episcopul Husilor. Astãzi, vã propunem sã reflectati asupra felului cum jecmãneste acest episcop, împreunã cu “gasca” de protopopi, printre care cel de Bârlad, preotul Vasile Lãiu, parohiile din tot judetul, luându-le pãmânturile primite prin legea retrocedãrii. Sunt peste 780 de ha de teren agricol ale parohiilor din judet, precum si 100 de ha ale Episcopiei Husilor, cumulate printr-un artificiu numai de episcop stiut si de fostul prefect de Vaslui, Ion Tibulcã, din perioada 2008-2009, în cea mai mãnoasã zonã din judet, la Fãlciu! Preotii au dat pãmânturile retrocedate parohiilor la Episcopia Husilor, urmând ca sã fie administrate de cei din episcopie, iar fiecãrui preot urmând sã-i revinã dividente, care se scãdeau din datoriile cãtre Episcopie. Niciun preot n-a vãzut un ban din dividentele de pe pãmânturile date în arendã, desi arendasii au plãtit arenda pânã la ultimul leut în conturile Episcopiei Husilor, an de an! Explicatia protopopului Vasile Lãiu cãtre preotii curiosi sã stie de ce nu iau banii din arendã: “Mergeti la Prea Sfintitul!”. Explicatia Prea Sfintitului Corneliu: “Hotul de Porumboiu n-a dat niciun ban!”. Anuntãm pe aceastã cale cã orice preot care a dat spre administrarea Episcopiei terenul parohiei sale poate merge, începând de astãzi, la Episcopie, sã-si cearã drepturile, împreunã cu un epitrop si un consilier parohial!

Vom ridica, astãzi din nou perdeaua afacerilor cu multe miliarde de lei vechi, ale Episcopiei Husilor, pãstoritã de Corneliu Bârlãdeanu, episcopul Husilor. Huzurul în care trãieste acest episcop, pe spinarea a circa 300 de parohii din tot judetul Vaslui, preotii parohi fiind obligati, sub amenintarea mutãrii la parohii inferioare sau caterisirii dacã nu-si achitã dãrile cãtre Prea Sfintitul Corneliu, este de neimaginat. Unii dintre preoti au cedat nervos, altii au fost dati afarã dacã au vorbit “prea mult” cu presa, altii au plãtit înglodându-se în datorii pe la bãnci sau rude. Acum câteva zile am arãtat cum s-au “strâns” bani, multi bani, pentru o iluzorie Protoierie la Bârlad (constructie nouã, începutã în 2011, dar care zace în buruieni fiind ridicatã doar fundatia, nici aceea întreagã). Pentru aceastã Protoierie nouã la Bârlad, protopopul Vasile Lãiu a constrâns preotii de la cele 150 de parohii subordonate Protoieriei Bârlad sã dea câte 20 000 de lei (parohiile mari de la orase) si câte 10 000 de lei parohiile sãrace de la sate). Banii au fost dati anual din 2011, preotilor neeliberându-se nicio chitantã, ci doar au predat banii protopopului Lãiu si au semnat într-un caiet! Dupã ce v-am arãtat, cu dovezi, jecmãnirea preotilor, acum vorba lui nenea Iancu Caragiale, surse din rândul clericilor din judet ne-au dezvãluit una si mai boacãnã!

Pãmânturile parohiilor, exploatate de Episcopie, iar parohiile nu primesc nimic!

O sursã demnã de încredere din rândul clericilor ne-a precizat cã, în anul 2009, prin legea retrocedãrilor (uneori au fost chiar donatii recente), fiecare parohie din judet a primit teren arabil. O lege specialã pentru Bisericã si pentru Academia Românã, emisã de cine altcineva decât de PSD, a dat dreptul BOR sã cumuleze terenurile si sã le ia pe toate într-un singur loc – sau dacã nu era posibil, sã fie cât mai multe terenuri cumulate în mai multe locuri. La Vaslui, cele peste 300 de parohii aveau, în 2009, 780 de hectare, dintre care 500 de hectare proveneau din zona Protoieriei Bârlad. Episcopia Husilor a primit si ea 100 de hectare de teren arabil. Cum legãtura dintre PSD Vaslui si Episcopia Husilor (prin PS Corneliu Bârlãdeanu, episcopul de Husi) este de notorietate, în 2009, cu ajutorul prefectului de Vaslui de atunci, Ioan Tibulcã, Episcopia a stabilit sã primeascã tot terenul cumulat (880 – 900 de hectare) în cea mai bunã zonã din judet, pe Valea Prutului, în zona Fãciului. Dar, trebuiau sã fie toate la un loc, deci PS Corneliu Bârlãdeanu a dispus (retineti!) ca toti preotii sã dea terenurile spre administrare Episcopiei Husilor, iar parohiile respective sã primeascã dividente (bani) de la cel care lucra pãmântul în arendã. Zis si fãcut! Protopopul de Bârlad a dat “adunarea” la preoti si i-a obligat sã intabuleze terenurile (pe banii preotilor evident), iar apoi sã-l dea spre administrare Episcopiei Husilor. “Era vorba, asa ni s-a spus, ca din profitul obtinut sã revinã fiecãrei parohii o cotã parte, undeva la 1.000 de lei pe hectar, iar banii sã intre în contul datoriilor cãtre Episcopie. Numai cã noi n-am vãzut niciun ban de pe terenuri, de sapte ani de când am dat aceste terenuri la Episcopie sã le administreze”, ne-a spus sursa noastrã.

“Porumboiu este un hot, n-a dat bani”

Evident cã, dupã un an – doi, preotii au început sã-si cearã dividentele de la terenurile date în arendã. Când s-au dus la protopopul Vasile Lãiu, acesta i-a repezit serios: “Mergeti la Prea Sfintitul, ce veniti la mine?”. Si s-au dus la Prea Sfintitul Corneliu. Preotii vorbiserã în prealabil si cu Adrian Porumboiu, care le-a spus cã el a plãtit pânã la ultimul leut arenda cãtre Episcopia Husilor, în conturile din bancã (BCR si Reiffaisen). Stiind deci cã banii au intrat, preotii s-au dus la Episcopul Corneliu si au cerut banii. Când colo, Episcopul, Prea Sfintitul si prea … mincinosul Corneliu, le-a spus cã “Porumboiu este un hot, n-a bãgat niciun ban, minte!”. Dar, dacã ar fi cineva interesat, ar gãsit toate sumele date de Porumboiu Episcopiei Husilor, pentru arenda celor aproape 900 de hectare de la Fãlciu, în actele contabile de la Comcereal si în actele contabile al Episcopiei Husilor! Acum, la sapte ani de când au dat pãmânturile în administrare cãtre Episcopie, preotii se tot întreabã ce s-a fãcut cu banii din arenda pãmânturilor lor? La un simplu calcul, pentru 1.000 lei/ha arendã, ies cam 780.000 lei/an arenda, ori sase (cã în 2016 nu s-a achitat, bãnuim), ies vreo 4.680. 000 de lei(deci 46 de miliarde de lei!!), bani care trebuiau sã ajungã la parohiile care au dat pãmânturile Episcopiei sã facã asociatie! Si n-au ajuns!

Ca urmare, pentru cã Prea Sfintia sa Corneliu Bârlãdeanu nu discutã cu ziaristii, care, în viziunea lui scriu numai prostii, considerându-ne nebuni, posedati de Satana s.a.m.d, anuntãm fiecare preot care are terenul parohiei dat la Episcopia Husilor sã se prezinte, începând de astãzi, la Husi, la Prea Sfîntul Corneliu, împreunã cu un epitor si cu un consilier parohial, sã cearã dreptuile bãnesti pentru arenda neplãtitã de sase ani! Banii sunt în cont, vã garantãm noi, nu Episcopul Corneliu, nici protopopul Vasile Lãiu! Dacã nu ne credeti, mergeti la Comcereal si verificati. Episcopia Husilor duce tratative cu un alt om de afaceri din Husi, Olaru, care va prelua arenda celor aproape 900 de hectare ale parohiilor din judet si ale Episcopiei Husilor. Când ajugeti la Comcereal, cereti sã vi se arate actele contabile, doar sã le vedeti, cum cã banii s-au virat an de an în conturile Episcopiei, deci pe undeva, dreptul fiecãrei parohii a fost încãlcat cu bunã stiintã de Prea Sfântul Corneliu si “gasca” de la Episcopia Husilor! Cu tot cu protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu, care, spus sursele noastre de la Patriarhia Românã, n-ar mai avea multe zile în fruntea Protopopiatului de Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.