spot_img
27.4 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Buzatu s-a sãturat de ALDE: noul vicepresedinte al Consiliului Judetean va fi de la PSD!

- Advertisement -

Pesedistii au luat deja decizia la CJ Vaslui

VARIANTÃ… Peste câteva zile, vom afla deznodãmântul disputelor din ultimele douã luni, în jurul functiei de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Mai precis, în ziua de 5 august, zi în care Dumitru Buzatu a convocat Consiliul Judetean, pentru a termina cu incertitudinea de la vârful judetului. Timp de douã luni, partenerii de la ALDE au avut timp sã arate cât de mult apreciazã colaborarea cu social-democratii, timp în care s-au adunat numeroase bile negre în dreptul lui Emil Dorin, copresedintele partidului lui Tãriceanu. Pe surse, am aflat cã s-ar fi luat decizia ca al doilea post de vicepresedinte sã revinã tot celor de la organizatia judeteanã social-democratã, în timp ce alianta, probabil, va trebui sã se multumeascã cu satisfactia de a colabora în unele consilii locale cu cei de la PSD. În aceeasi zi, dimineatã, Buzatu va fi prezent la Comitetul Executiv National, care se organizeazã la Vaslui, unde va discuta cu Dragnea despre decizia de a pune cel de-al doilea vicepresedinte tot de la PSD, în ciuda protocolului national cu ALDE.

La Teleorman, judetul de origine al lui Dragnea, PSD a trebuit sã cedeze un post de vicepresedinte celor de la ALDE, care au scos doar doi consilieri judeteni la alegerile din 5 iunie. Se crede cã s-ar putea invoca situatia de la Teleorman, în ziua de vineri, si la CJ Vaslui, pentru ca partidul lui Tãriceanu sã prindã un post de vicepresedinte, însã Buzatu pare stãpân pe situatie si nu se lasã impresionat. Are toate motivele sã fie supãrat pe alianta liberalilor si democratilor: în multe consilii locale, oamenii lui Braniste si Dorin, cei doi copresedinti ALDE, au fãcut prãpãd si au votat cu liberalii, trãdând în mod grosolan protocolul dintre cele douã partide. La Tanacu, Ivãnesti, Tãtãrãni sau în alte comune, consilierii ALDE au mers de mânã cu cei de la PNL, astfel cã viceprimarii au fost alesi din rândul liberalilor. Asta l-a fãcut pe Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean si presedintele PSD, sã spunã cã nu poate colabora cu oamenii lui Tãriceanu, în aceste conditii.

Va lua decizia Dragnea, vineri dimineatã, sau câstigã varianta lui Buzatu?

Cert este cã, vineri, în decurs de sase ore, se vor lua decizii importante pentru judetul Vaslui, la care nu este exclus sã participe si Liviu Dragnea, presedintele PSD. Dimineatã, la ora 10.00, cei mai importanti lideri social-democrati din România se reunesc la Vaslui, în sediul Centrului de Afaceri, la sedinta Comitetului Executiv National. Cu sigurantã, una din discutiile private dintre Dragnea si Buzatu va viza modul în care se va numi cel de-al doilea vicepresedinte la judet. Cel mai probabil, Dragnea stie de trãdãrile celor de la ALDE Vaslui, dar va încerca sã-l facã pe Miticã Buzatu sã renunte la varianta cu al doilea vice de la PSD, pentru a numi omul propus de aliantã. De la ora 16.00, se adunã Consiliul Judetean, moment în care Buzatu va sti clar ce are de fãcut pe mai departe, pe cine ia vicepresedinte. Din ce se stie pânã acum, de la sediul central al ALDE a venit un singur document, prin care Emil Dorin este mandatat sã ocupe postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean, din partea aliantei. Dupã douã votãri consecutive, în care consilierii PSD si cei ai PNL l-au respins pe Dorin, cei din alianta liberalilor si democratilor îi cer acestuia sã facã un pas înapoi. “Nu vrea sã înteleagã, sã lase locul altui coleg”, spune o sursã de la vârful ALDE Vaslui. De partea cealaltã, Dorin spune cã are o relatie bunã cu colegii de la PSD. La sedinta de îndatã, care a avut loc sãptãmâna trecutã, cei de la ALDE au stat cuminti în bãnci, alãturi de pesedisti, fãcând ca sedinta sã fie statutarã. Asta, în conditiile în care consilierii PNL au preferat sã nu vinã la sedintã. “Avem o relatie bunã cu colegii social-democrati, în judet. Am demonstrat cã asigurãm majoritatea în Consiliul Judetean, plus situatiile în care este nevoie de douã treimi din numãrul consilierilor”, spune Emil Dorin, în încercarea de a mai îndulci situatia în care se aflã acum ALDE. Sunt, încã, o serie de consilii locale în care voturile consilierilor din partea Aliantei pot face ca viceprimarii sã fie de la PSD, de aceea se vor juca unele cãrti interesante pe aceastã temã, în zilele urmãtoare.

Sursele din PSD spun cã Buzatu si Trifan au luat deja decizia: vicele va fi de la partidul “celor trei trandafiri”!

S-a vorbit mult, în ultimele douã sãptãmâni, despre persoana care va trebui sã treacã pe postul de vicepresedinte, alãturi de Ciprian Trifan. Presedintele CJ Vaslui stie cã este nevoie si de un al doilea vicepresedinte, pentru cã sunt multe lucruri de fãcut în judet. Asa cã, în PSD, s-au pus în balantã datele legate de colaborarea cu partidul lui Tãriceanu, care este destul de deficitarã. Sursele noastre spun cã este deja stabilit un nume pentru postul de vicepresedinte din partea PSD, însã se pãstreazã secretul deplin legat de aceastã alegere. Ar putea fi, cel mai probabil, Valeriu Caragatã, omul care a stat în umbra lui Buzatu, în ultimii patru ani, ca administrator public al judetului. Caragatã stie tot ce se petrece la Consiliul Judetean, de aceea ar trebui doar sã schimbe birourile: de la biroul nr. 1, în care stã cu Buzatu, la biroul în care a stat, pânã în iunie, Corneliu Bichinet. Presedintele CJ Vaslui rãmâne singur în birou, iar Caragatã se alege si el cu propriul spatiu, în care poate primi oameni si rezolva probleme. Odatã ales Caragatã vicepresedinte, Buzatu rezolvã si problema administratorului public al judetului, concurs care va fi în perioada 16-19 august. De fapt, seful CJ Vaslui va avea libertatea de a-si gãsi un alt colaborator pe functia de administrator public, probabil tot de la PSD. Douã probleme rezolvã Buzatu prin alegerea lui Caragatã: liber în biroul sãu de la Consiliul Judetean si liber în a-si alege un nou administrator public, pentru cã nu va mai avea obligatii, ca pânã acum.

De vineri, un nou consilier judetean în locul lui Stativã

Vineri, la momentul votului pentru vicepresedintele Consiliului Judetean, PSD va avea 21 de consilieri judeteni. Deputatul Irinel Stativã a demisionat din CJ, pentru a rãmâne în Parlament, astfel cã organizatia social-democratã a trebuit sã desemneze un nou consilier. Cãtãlin Costel Ciovnicu îi va lua locul lui Stativã, în timp ce, la PNL, vine în Consiliul Judetean un nou consilier liberal, Mãrioara Idriceanu, care intrã pe locul lãsat liber de Marius Arcãleanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.