GHINION Nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, din localitatea băcăuană Podu Turcului, au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la o cumătrie.
În noaptea de 16/17 iulie, la spitalul bârlădean au sosit mai multe ambulanțe din județul Bacău, care au adus nouă persoane adulte, din localitatea Podul Turcului. Acestea prezentau simptome clare de toxiinfecție alimentară, cauzată de alimentele consumate la o cumătrie, unde au mers în seara respectivă. „Pacienții au vârste între 21 și 51 de ani. Au venit cu simptome de greață, vărsături, cefalee, febră. Au spus că se aflau la o cumătrie și au simțit că li se face rău de la mâncare. Am anunțat imediat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău, pentru a efectua ancheta epidemiologică. Pacienții sunt internați la Bârlad, chiar dacă sunt din județul Bacău, deoarece există un protocol, în urma faptului că spitalul din Podul Turcului a devenit unul de cronici, ca în cazuri de maximă urgență, pacienții să fie aduși la spitalul din Bârlad. Pacienții aduși azi noapte se simt bine, au o formă ușoară spre medie de toxiinfecție și starea lor este în general bună”, a precizat medicul Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului din Bârlad.