spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Teapa de varã pentru mãmici: modeling pentru copii!

- Advertisement -

INCREDIBIL Teparii vara nu dorm, ci cautã naivi pentru a le lua banii! Ultima teapã trasã la câteva mãmici din Bârlad a avut loc sãptãmâna trecutã, când un grup de patru persoane le-au acostat într-o zonã circulatã de mame si copii, le-au lãudat frumusetea odraslelor si le-au propus sã fotografieze copiii, pentru a-i selecta sã facã reclame la haine, cerând în schimb o garantie de 100 de lei. Evident cã mãmicile, dornice sã-si vadã copiii modele de mici, au dat 100 de lei si n-au mai vãzut nici pozele, nici persoanele respective. Au reclamat la politie, dar cele patru persoane nu au fost identificate, când au vãzut cã nu le merge în Bârlad cu teapa, si-au luat tãlpãsita. Populatia este avertizatã cã astfel de „agentii” de casting pentru modeling sunt cele mai tari tepe date în ultimul timp!

Mai multe mãmici din Bârlad au avut „sansa” sã-si vadã copiii pãcãliti de un grup de persoane, femei si bãrbati, toti tineri, care le acostau, undeva prin zona Stadion din Bârlad. Femeile, care aveau copiii cu ele, erau invitate sã vinã la o sedintã foto, pentru a le fi fotografiati copiii, urmând a fi introdusi într-o bazã de date si a participa la o preselectie pentru a face reclame la haine. Mãmicile, unele dintre ele habar neavând cu ce se mãnâncã modelingul, au cãzut pradã teparilor. „Copilul dumneavoastrã a fost selectat pentru cã are ochi albastri foarte frumosi. Va face reclamã la haine de la firmele Zara, H&M si altele. Va fi plãtit bine pentru fiecare reclamã fãcutã si se vor face fotografii pentru a le prezenta mai departe si altor firme interesate. Pentru început, trebuie sã plãtiti o taxã de 100 de lei pentru înscrierea la preselectie, banii fiind nereturnabili”, era sloganul celor care se dãdeau de la firma Best Promoving Media SRL Bucuresti. Si s-au gãsit câteva mãmici care au dat banii, au primit chitante si facturi, dar parcã erau scrise de analfabeti, urmând a fi chemate într-una din zile la preselectie. Un pãrinte s-a gândit, totusi, cã n-ar strica sã facã o plângere la Politia Bârlad, astfel cã duminicã, 10 iulie, politistii bârlãdeni au descins la sediul „firmei” – unde închiriaserã în Bârlad -, au gãsit patru persoane, „adevãrati” recrutori de modele, în slapi de gumã si haine murdare, pe care le-au luat la întrebãri, solicitându-le acte doveditoare. I-au invitat la sediul Politiei Bârlad a doua zi, cu tot ce înseamnã contracte, acte care sã dovedeascã faptul cã fac, într-adevãr, casting, dar surprizã! Personajele au dispãrut din peisaj! Când s-au dus politistii luni sã-i caute, pe usa „sediului” se afla un afis mare: „Vom reveni pe data de 14 iulie”.

Modul de operare a teparilor de acest tip!

Toate persoanele din judet, nu numai cele din Bârlad, sunt atentionate sã nu cadã pradã acestor tepari. Modul lor de operare este urmãtorul: înfiinteazã o societate sau mai multe, perfect valabile, având ca obiect de activitate intermedierea în modeling, promovare imagine la TV. Opresc oamenii cu copii pe stradã, le iau datele si le promit cã vor participa la o preselectie, introduc datele celor recrutati în niste baze de date. Si fac asta cam douã sãptãmâni în orasele pe unde poposesc. Dupã cele douã sãptãmâni îi programeazã pe toti cei care au crezut si le-au dat datele, în aceeasi zi, la o preselectie, le iau banii (la toti odatã), fac câteva poze, dupã care dispar cu tot cu bani, oamenii nemaifiind chemati niciodatã la nicio preselectie! Asa s-ar fi întâmplat si la Bârlad, dacã nu ar fi fost vigilenti câtiva pãrinti. „Avem o plângere deja în acest sens, depusã la politie, dar dupã ce am fost sã-i verificãm si i-am chemat la sediu, au dispãrut din Bârlad, au vãzut cã nu le merge. Si-au dat seama cã în Bârlad nu vor gãsi multi naivi, având în vedere cã deja intrasem noi pe fir. Au plecat, dar noi facem cercetãri în continuare, pentru a identifica persoanele respective”, a precizat politistul bârlãdean care se ocupã de caz. Asadar, atentie mare, nu vã uitati în gura acestor sarlatani care încearcã sã vã vândã iluzii si fiti atenti la ce documente semnati, mai ales cã povestea cu care vã atrag este total diferitã de ceea ce este stipulat în documente. În concluzie, nicio agentie de modele serioasã nu face recrutãri în plinã stradã si, mai ales, nu va pune niciodatã un potential colaborator sã plãteascã pentru un loc de muncã. Nu furnizati date personale si nici nu oferiti bani necunoscutilor, fãrã a vã informa suficient de bine în prealabil despre acestia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.