MAI a pregătit un proiect de lege, aflat în dezbatere publică, care indică condiţiile în care vor putea fi ridicate maşinile parcate ilegal. Potrivit textului legii, măsura ridicării va fi dispusă de poliţistul rutier. Astfel, toţi cei care îşi parchează maşinile la mai puţin de 15 metri de calea ferată sau 10 metri de trecerile de pietoni vor fi sancţionaţi. Vor rămâne fără maşini şi cei care îşi parchează maşina pe pistele şi benzile semnalizate pentru pietoni şi biciclişti. La fel se va întâmpla şi cu cei care staţionează pe trotuare, dacă acestea nu sunt prevăzute cu indicatoare care să permită parcarea. Ridicarea maşinilor va fi permisă şi dacă şoferul a parcat în staţiile de autobuz şi cele pentru tramvaie dar şi dacă maşina a fost lăsată pe locurile rezervate instituţiilor publice.
Maşinile se vor putea ridica şi în cazul unor situaţii de urgenţă, dacă este nevoie de eliberarea carosabilului, scrie voceatransilvaniei.ro. În acest caz, ridicarea maşinii va fi dispusă la solicitarea serviciului de urgenţă, administratorului drumului public sau organului care a dispus măsurile de ordine și siguranță publică. Poliţia va avea obligaţia de a înştiinţa proprietarul despre locul în care maşina a fost depozitată.
Dacă ridicarea maşinii nu se poate face din cauza gabaritului acesteia, atunci poliţiştii vor putea dispune blocarea acesteia, se arată în proiectul de lege.
Sancţionat va fi proprietarul maşinii şi nu conducătorul auto, mai spune textul proiectului. Vehiculul ridicat sau blocat va fi restituit după ce se va face dovada achitării tarifelor la care are dreptul administratorul drumului public sau operatorul economic autorizat. Tarifele vor trebui publicate pe pagina de internet a operatorului sau administratorului public. Dispoziţia de ridicare sau blocare va putea fi contestată în instanţă.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/se-da-verde-la-ridicarea-masinilor-in-ce-situatii-puteti-ramane-fara-autoturism_303563.html#ixzz4EHTgHBml