spot_img
27.4 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Cutremur în organizatia judeteanã a PNL. Senatorul Dan Marian a propus un nou organism de conducere liberalã în judetul Vaslui

- Advertisement -

SEDINTÃ… Biroul Politic National al PNL a decis luni cã liberalii nu vor avea niciun fel de colaborare cu PSD dupã alegerile parlamentare. „Astãzi s-a discutat tema aliantelor post-electorale, discutie care s-a finalizat cu un vot în care s-a exprimat foarte clar opinia cã, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, PNL nu va face niciun fel de colaborare cu PSD”, a declarat copresedintele PNL, Alina Gorghiu, dupã sedinta BPN. Senatorul Dan Marian, presedintele organizatiei judetene PNL Vaslui, a votat alãturi de colegii sãi la acest punct, respingând total orice colaborare, dupã alegerile parlamentare, cu PSD-ul lui Dragnea si Buzatu. „Am propus ca, la Vaslui, sã avem o nouã formulã de conducere judeteanã, în care sã se afle primarul Bârladului, primari de comune, liberali care au avut rezultate în alegerile locale”, a spus Marian.

Alina Gorghiu a spus, dupã sedinta BPN, cã liberalii nu sunt de acord cu ideea unui guvern de uniune nationalã. „Scorul din alegerile parlamentare nu va da premisa unui guvern de uniune nationalã. Este clarã decizia PNL: nu vrem guvern de uniune nationalã, nu acceptãm niciun fel de colaborare cu PSD. Este o decizie a PNL votatã unanim”, a conchis Gorghiu. „Toti consilierii PNL din judetul Vaslui vor face opozitie la PSD, suntem hotãrâti sã facem opozitie în Consiliul Judetean, acesta este mandatul pe care ni l-au dat alegãtorii. Rãmân la pãrerea cã PSD nu este un partid care se luptã pentru bunãstarea vasluienilor si cã este de prea multi ani la butoanele acestui judet. Noi nu suntem ALDE, sã lingem clantele celor de la PSD, poate-poate ne vor da vreun zãhãrel sã lingem. Noi suntem PNL, un partid serios, care are mari ambitii si nu alergãm dupã functii. Suntem douã partide incompatibile din punct de vedere doctrinar, incompatibili din punct de vedere al perceptiei privind dezvoltarea României. Suntem în opozitie totalã fatã de PSD, nu avem niciun punct comun”, a spus senatorul Dan Marian, presedintele liberalilor din judet.

Cine dispare din forul de conducere al PNL, dupã propunerile fãcute de senatorul Marian?

Vorbind de sedinta de ieri, trebuie sã spunem cã senatorul Marian pregãteste un adevãrat cutremur în organizatia judeteanã a PNL. „Am propus conducerii centrale, referitor la judetul Vaslui, o nouã formulã de conducere în cadrul Biroului Politic Judetean. O formulã care sã-i înglobeze pe cei care au avut rezultate în alegerile locale, cum ar fi primarul Bârladului, Dumitru Boros, alti primari de comune. Am fãcut aceastã propunere în cadrul BPN si, la sedinta de lunea viitoare, se va lua o decizie, care sper sã fie favorabilã. Liberalii care au avut rezultate la alegerile din 5 iunie trebuie sã devinã decidenti politici”, spune senatorul Marian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.