SUPÃRATI… Medicii celei mai mari unitãti sanitare din judet s-au sãturat de mâncarea primitã în spital. Acestia se plâng cã, în fiecare zi, sunt nevoiti sã mãnânce salatã de varzã, fie cu fasole prãjitã, fie cu pilaf, si au anuntat pe retelele de socializare cã de acum înainte vor veni cu pachetele de acasã. Postãrile nu au cãzut bine în ochii conducerii unitãtii, care i-a sunat pe rãzvrãtiti pentru a le bate obrazul. „Credeti cã Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui este privat?”, a fost replica medicului israelian, ieri dupã-amiazã, în fata criticilor primite de la conducere.
„Masa de prânz: medicul de gardã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui! Fasolii cu varzã! asa respect fatã medicii”. Astfel a vrut medicul Abu Gamea Naeif sã atragã atentia conducerii Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui asupra calitãtii mâncãrii pe care cadrele medicale o primesc la locul de muncã. Dupã câteva ore, doctorul a revenit cu o nouã postare pe Facebook, de data asta o pozã cu cina: pilaf de orez cu o bucãticã de carne de pui, un pahar de lapte bãtut si din nou, nelipsita salatã de varzã. „La spitalul judetean de urgentã Vaslui se mãnâncã toate ziua varzã!” a scris medicul pe reteaua de socializare. Postãrile acestuia nu prea au fost pe placul managerului spitalului, care l-ar fi sunat pentru a-i bate obrazul: „Bineînteles cã m-a sunat managerul spitalului sã îmi spune sã îmi fie rusine cã am postat”. Acesta nu s-a lãsat si a mai postat o „bombã”: „Aerul conditionat nu merge, la spital judetean de urgentã Vaslui, au promis cã în 2 sãptãmânii se rezolvã problema, au trecut 3 sãptãmânii! Va rog sã ne salveazã cineva!”. Bineînteles, pe pagina de Facebook a medicului au apãrut tot felul de opinii. „Ar fi fain sã posteze careva si prânzul unui detinut… cu sigurantã mãnâncã mai bine ca dumneavoastrã …RUSINICÔ, „Sã nu adormi. ….dacã medicul mãnâncã asa ceva, ce mãnâncã bolnavul?” – sunt doar câteva din zecile de comentarii de pe reteaua de socializare.
„Managerii îsi umplu portbagajele masinilor cu bunãtãti de la bucãtãrie”
Nu doar doctorul sectiei O.R.L. s-a plâns de mâncarea primitã la spital. Si medicul de pe Ambulantã, Awwad Mohamad, considerã cã cei care supravegheazã sãnãtatea oamenilor ar trebui sã beneficieze de o altfel de alimentatie. „Ca sã mentii silueta cadrelor medicale aflate în gardã la spital…hrãniti-i cu Fasole si salatã de Varzã!!!! Domni manageri… Asa trebuie hrãnit un om care stã de veghe pentru sãnãtatea cetãteanului?!!! P.S. Sã nu aibã nici unu din voi tupeul sã-mi facã observatii….am vãzut cum umblau unii josnici manageri portbagul masinii proprii cu bunãtãtori de la bucãtãriile si magaziile spitalelor!!!!”, a postat Awwad Mohamad pe o retea de socializare. Medicii au spus cã dacã situatia nu se va îmbunãtãti, vor veni cu pachetele de acasã.
Conducerea spitalului: „O atitudine care nu le face cinste”
Managerului Ana Rinder nu-i sunt strãine nemultumirile culinare ale medicilor, însã nu le gãseste explicatie. ” Am vãzut si eu postãrile medicului Abu Gamea Naeif. M-am interesat la bucãtãrie de meniul pe care domnul doctor l-a primit în acea zi. Pe lângã ce a pozat, domnul doctor a mai primit si o ciorbã de legume si o portie de carne de pui. Ciorba a refuzat-o. Am aflat cã domnul doctor refuzã de fiecare datã ciorbele. Am sunat apoi pe alti medici de la care am aflat cã în ziua respectivã au avut carne în meniu si dupã-amiazã si seara. Sapte lei costã meniul zilnic al unei persoane, mic dejun, prânz si cinã. Poate mâncarea nu e pe placul tuturor, dar acum doar atât poate oferi spitalul. Trebuie sã recunosc cã sunt extrem de dezamãgitã de atitudinea domnilor doctori. Nu mi se pare corect sã denigrezi imaginea spitalului la care lucrezi”, ne-a declarat Ana Rinder.