spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Mânã criminalã la Murgeni: pagubã de 100.000 lei, lan incendiat!

- Advertisement -

MOD DE RÃZBUNARE… Soc si groazã la Murgeni. În seara de sâmbãtã a avut loc un alt incendiu devastator, pus de o mânã criminalã, a distrus peste 25 de hectare de grâu si secarã. Politia din Murgeni are deja un suspect, care a fost audiat, masina acestuia fiind vãzutã în zonã înainte de provocarea incendiului. Paguba produsã este de aproape 100.000 de lei, iar lanurile de grâu arse apartin unor societãti agricole, una din Murgeni si alta din Bacãu. Acest incendiu provocat vine dupã alte câteva incendii, puse la mai multi oameni din orasul Murgeni, caz în care deja au fost pusi sub acuzare si doi frati din oras, Emilian si Florin Apostolache, aflati acum în arest preventiv. Cei doi plãnuiau sã dea foc sediului Politiei Murgeni si sã-l asasineze pe comandantul politiei, Dãnut Cojocaru. Metoda de intimidare a celor „doi frati pãtati” Apostolache se pare cã a fost „îmbrãtisatã” cu mult „foc” si de alti indivizi certati rãu cu legea.

La Murgeni, metoda incendierii bunurilor celor care te deranjeazã, folositã din plin de fratii Emilian si Florin Apostolache, aflati acum în arest preventiv, a fost îmbrãtisatã cu mult „foc” si de alti infractori din oras. Sâmbãtã, 9 iulie, în jurul orei 18.00, s-a dat alarma la 112, fiind anuntat un incendiu de proportii pe dealurile din marginea Murgeniului, unde peste 130 de ha de grâu erau amenintate de foc. Imediat au fost mobilizati mai multi voluntari, de cãtre ISU Murgeni, care au sãrit cu tractoarele si au arat zone întregi, izolând focul si limitând astfel pagubele. A fost trimisã în zonã si o autospecialã a ISU-Detasamentul de pompieri din Bârlad, care a ajuns la fata locului, însã din cauza vântului, deja focul nu mai putea fi controlat. „Au intervenit acolo pompierii de la ISU Murgeni si foarte multi voluntari, care au izolat focul si au limitat pagubele. A fost lichidat incendiul dupã circa o orã si jumãtate, paguba înregistratã fiind de 25-30 de hectare de grâu si secarã. Cauza incendiului este în curs de cercetare si ea va fi comunicatã Politiei Murgeni, care a deschis un dosar de cercetare penalã”, ne-a precizat slt. Ionel Rosu, purtãtorul de cuvânt al ISJU Vaslui.

Categoric, mânã criminalã!

Comisarul-sef Iulian Bârzu, comandantul Politiei Murgeni, a fost destul de prompt în cercetãri. Pãgubitii – în urma incendiului – sunt douã societãti: SC Cazagro SRL (proprietar fiind inginerul Eduard Cazacu, cãruia i-au ars 15,5 ha de grâu), si Grup Serban Bacãu (punct de lucru Interagro Zorleni, cãruia i-au ars peste 10 ha de grâu si secarã). Având în vedere paguba uriasã produsã de foc, care se ridicã la aproape 100 000 de lei (un miliard lei vechi), politistii au întocmit deja un dosar de cercetare penalã, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de incendiere si distrugere. Existã deja un suspect, dupã cum ne-au precizat surse credibile din Murgeni, acesta fiind deja retinut si dus la audieri. Masina sa a fost vãzutã în zona unde a pornit focul, asa cã acesta trebuie sã rãspundã la multe întrebãri ale anchetatorilor. „Cauza este în cercetare, nu vã putem da detalii, decât la finalul anchetei”, a precizat cms. sef Iulian Bârzu. Cert este cã la Murgeni se poartã „cu mult foc”, rãzbunarea!

Ceva se petrece la Murgeni, de mai mult timp

Vã reamintim cã orasul Murgeni a fost deja teatrul unor rãzbunãri prin incendiere, fapte sãvârsite de-a lungul a câtorva luni de zile. În urma investigatiilor efectuate, politistii au identificat doi frati – Apostolache Emilian, de 29 ani, si Apostolache Florin, de 20 ani, ambii din orasul Murgeni, bãnuiti de comiterea a sase infractiuni de distrugere prin incendiere. Faptele au fost comise în perioada noiembrie 2015 – martie 2016, pe raza orasului Murgeni. Cercetãrile au arãtat cã au fost distruse, prin folosirea de substante usor inflamabile si incendiere trei autovehicule, usa de acces într-un apartament, furaje si o clãdire de la o fermã agricolã. De cele mai multe ori, unul dintre frati pãzea zona în care comiteau infractiunea, iar celãlalt proceda la incendiere. Politistii au stabilit cã Apostolache Emilian ar fi sãvârsit si alte infractiuni de distrugere în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 (distrugere parbriz autoturism, distrugere anvelope autoturism, distrugere sistem prindere camerã de supraveghere de pe raza orasului Murgeni). Cercetãrile au fost efectuate cu cei doi frati în stare de arest preventiv, din luna martie 2016, când au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã, împreunã cu Marin Andrei Cosmin, de 20 ani, din în orasul Murgeni, pentru comiterea mai multor infractiuni de furt. Celebrii incendiatori, care au dat foc masinii fostului comandant al Politiei Murgeni, cms. sef Dãnut Cojocaru, si la mai multe gospodãrii, plãnuiau asasinarea unor politisti, în frunte cu comandantul de atunci, Dãnut Cojocaru, dar si incendierea sediului Politiei din Murgeni, dupã un plan diabolic. Acasã la cei doi piromani a fost gãsit un adevãrat arsenal de substante si obiecte pe care acestia le foloseau la incendieri, dar si o perucã. Ulterior, anchetatorii au aflat cã unul dintre cei doi trebuia sã poarte peruca în momentul în care îl asasina pe seful politiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.