spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

De frica celor de la DNA, liberalii s-au strâns la Bârlad ca puii în jurul clostii

- Advertisement -

SE MISCÃ LUCRURILE…Pentru prima datã dupã Revolutie, Bârladul devine centrul liberalismului din judetul Vaslui. Ieri, toti primarii liberali din judet, consilierii judeteni si consilierii locali, au avut o sedintã de lucru, unde a avut loc încã o premierã: seful Departamentului Juridic al PNL Vaslui, avocata Oana Iovu, a instruit primarii si consilierii prezenti referitor la cum sã se fereascã de a încãlca legea, în privinta conflictului de interese si a incompatibilitãtii. Discutiile cu primarii au fost foarte constructive, dupã cum au spus în special primarii nou alesi, aflati la primul mandat. Actiunea a avut loc în Sala micã a Cinematografului „Victoria” din Bârlad, în prezenta primarului de Bârlad, avocatul Dumitru Boros, a avocatei Oana Iovu si a senatorului Dan Marian, presedintele PNL Vaslui. Printre punctele vitale atinse în discutia cu primarii liberali, s-a numãrat unul foarte important: inventarierea investitiilor de care are nevoie fiecare localitate care are în frunte un primar liberal. Senatorul Dan Marian a transmis ieri un avertisment dur presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, care a si început presiunile pe alesii liberali, ca sã îi aducã în PSD, lucru care, spune Dan Marian, nu se va întâmpla. De asemenea, s-a dat startul competitiei interne pentru desemnarea candidatilor la functiile de deputat si senator în Parlamentul României. Prima pozitie pe listã la functia de deputat apartine zonei Bârlad.

Bârladul a gãzduit, ieri, o premierã în ceea ce priveste politica vasluianã. Pentru cã PNL a câstigat functia de primar al orasului rulmentilor, precum si zece functii de consilieri locali, iar cei mai multi primari de comune de la PNL sunt în zona Bârlad, aici s-a mutat polul liberalismului. Senatorul Dan Marian, împreunã cu primarul Bârladului, avocatul Dumitru Boros si sefa Departamentului Juridic al PNL Vaslui, avocata Oana Iovu, au avut o întâlnire de lucru cu toti primarii liberali din tot judetul Vaslui, cu consilierii locali si judeteni. Întâlnirea a avut loc la Cinematograful „Victoria”, în sala micã, începând cu ora 16.00. Ca o micã diversiune, Corneliu Bichinet, fostul vicepresedinte al CJ Vaslui, actualmente doar consilier judetean, a sosit la întâlnirea stabilitã la ora 18.00, el nefiind anuntat de sedinta de lucru. Dupã întâlnirea stabilitã, senatorul Dan Marian, primarul Bârladului si avocata Oana Iovu au sustinut o conferintã de presã. Primul care a transmis bârlãdenilor semnale despre ce s-a discutat cu liberalii vasluieni a fost primarul Dumitru Boros. „Fiind un judet cu probleme, am discutat în principal despre problemele cu care se confruntã primarii nostri la început de mandat. Am abordat problema investitiilor, pentru cã fiecare ales local este interesat sã facã ceea ce este important în problema atragerii de fonduri europene. Fiecare dintre noi va face o listã a investitiilor din primãriile lor, stadiul executiei si sursa de finatare”, spus Dumitru Boros.

Avocata Oana Iovu a instruit primarii si consilierii!

Tânãra avocatã Oana Iovu, sefa departamentului juridic al PNL Vaslui, care este o avocatã de succes în Baroul Vaslui, unde pledeazã de 16 de ani, avut cu primarii si consilierii liberali o sesiune de instruire pentru a nu intra sub incidenta legii privind conflictul de interese si incompatibilitatea. „Împreunã cu primarii si consilierii liberali, Departamentul Juridic al PNL Vaslui a fãcut, în premierã absolutã, o sesiune de instruire în scopul prevenirii infractiunilor care au legãturã cu activitatea lor de alesi locali si mai ales cu privire la regimul incompatibilitãtilor. Am fãcut aplicatii în sprijinul alesilor locali, în special a primarilor si viceprimarilor si a fiecãrui consilier în parte, pentru a respecta cu strictete si a preveni, pentru cã totul pleacã de la preventie, integritatea la nivelul PNL Vaslui. Vom demara începând cu sãptãmâna viitoare sesiuni pe zone în sprijinul alesilor locali ai PNL, astfel încât sã ne putem mândri cã alesii nostri respectã cu strictete criteriile de integritate si de legislatie impuse de conducerea centralã a partidului.

Mesaj cãtre Dumitru Buzatu: „Jos labele de pe alesii PNL”

Senatorul Dan Marian, presedintele PNL Vaslui, a recunoscut cã Bârladul este o prioritate pentru PNL, fiind singura oazã galbenã printre zecile de localitãti înrosite de PSD. El a transmis, prin intermediul mass-media invitatã la conferinta de presã, un mesaj clar cãtre presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care este si presedintele CJ Vaslui: „Jos labele de pe alesii PNL”. „Vreau sã vã transmit un mesaj, care prin intermediul dumneavostrã vreau sã fie perceput de Dumitru Buzatu. Întâlnirea noastrã a avut, printre altele, si o abordare politicã, deoarece cunoastem mecanismul pervers prin care presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reuseste sã mentinã PSD-ul la putere în judetul Vaslui. Deja avem semnale clare cã nu se saturã sau nu se linisteste si în continuare a început sã facã presiuni la noii alesi ai partidului nostru, propunându-le fel de fel de variante numai sã treacã la PSD. Trebuie, din pãcate, sã trag acest semnal de alarmã, incredibil de altfel, abia au fost alegerile locale!! Ce vrea Buzatu? Sã ne facã pe toti pesedisti? Exclus! Îi transmitem prin intermediul dumneavoastrã faptul cã nu stãm cu mâinile încrucisate, vom lua atitudine publicã, dacã va încerca sã mai fure primarii de la alte partide, dar pânã una alta le-am spus alesilor nostri cã Guvernul Ciolos are întreaga disponibilitate de a sustine investitiile din judetul Vaslui si cã ei pot merge cu proiectele de investitii pe care le au direct la guvern, fãrã a mai sta la usa lui Buzatu. Deci, concluzia domnule Buzatu, jos labele de pe alesii PNL Vaslui!”, a spus senatorul Dan Marian.

Competitie internã acerbã pentru functiile de parlamentari!

Ieri, la întâlnirea cu alesii liberali din judet, a mai avut loc încã o premierã: pentru prima datã, organizatia PNL Bârlad, devenitã cea mai puternicã din judet, dupã alegerile din 5 iunie, va da prima pozitie pe lista de deputati pentru Parlamentul României, la alegerile generale din toamnã. Iatã deci cã victoria din 5 iunie a adus Bârladul în poll position la alegerile parlamentare. „De sãptãmâna viitoare, PNL va declansa o campanie internã în ceea ce priveste desemnarea candidatilor la functia de deputat si de senator. Noi, în mod deosebit, am discutat si cu conducerea centralã a PNL si am stabilit cã municipiul Bârlad va desemna candidatul pentru prima pozitie la functia de deputat, în toamna acestui an. Pozitia a doua va fi livratã de un candidat de pe zona Vaslui – Negresti, iar al treilea pe listã, loc pe care noi îl considerãm eligibil, va fi un coleg de pe zona Husi. Pentru prima pozitie la senat, competitia internã va avea loc la nivelul întregului judet”, a precizat senatorul Dan Marian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.