spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Firmã din Bârlad, parte într-o retea specializatã pe evaziune fiscalã si spãlare de bani!

- Advertisement -

AFACERISTÃ SI EVAZIONISTÃ Firma bârlãdencei Manuela Vasilache, angajatã la Rulmenti Bârlad, la Resurse Umane, a fost ieri cãlcatã de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Ploiesti, împreunã cu politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova – Serviciul  de Investigare a Criminalitãtii Economice. Acestia au efectuat  o perchezitie la Manuela Vasilache acasã, la firmã si la un alt bârlãdean, Valeriu Nourescu, suspectat cã si el face parte din aceeasi retea. Atât Manuela Vasilache, cât si Valeriu Nourescu au fost retinuti de politistii prahoveni si dusi la audieri la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Ploiesti. Cel mai probabil, cei doi bârlãdeni vor fi martori în dosarul de cercetare al procurorilor din Prahova. Firma perchezitionatã, ieri, este SC Emmador Company SRL Bârlad, administrator fiind Manuela Vasilache, având ca obiect de activitate intermedieri în comertul cu combustibili, minereuri, metale si produse chimice pentru industrie si are un singur angajat: pe administrator! Cât despre Valeriu Nourescu, acesta este un apropiat la cunoscutului om de afaceri Marian Blembea, condamnat pentru dare de mitã unui inspector de la Garda de Mediu.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Ploiesti, împreunã cu politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova – Serviciul  de Investigare a Criminalitãtii Economice, au efectuat  un numãr de 36 perchezitii domiciliare si la sediul unor societãti comerciale din  judetele Prahova, Giurgiu, Constanta, Vaslui, Iasi, Ialomita, Vrancea si din municipiul Bucuresti, actiunea vizând un grup infractional  specializat în sãvârsirea infractiunilor de evaziune fiscalã si spãlare a  banilor. În judetul Vaslui, au avut loc douã perchezitii, la Bârlad, care au vizat pe Manuela Vasilache si Valeriu Nourescu.

Evaziune fiscalã de peste 5 milioane de eurosi spãlare de bani de peste 12 milioane de euro!

Ce-au cãutat procurorii prahoveni la cele 74 de societãti, printre care si la Bârlad: indicii într-un dosar greu, de evaziune fiscalã si spãlare de bani. „În fapt, urmare a  sesizãrilor  Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spãlãrii Banilor s-a stabilit cã,  în perioada 2012 – 2015, suspectii, prin intermediul  a 74  societãti comerciale, au creat un circuit  comercial  fictiv având  drept scop sustragerea de la plata  impozitelor  si taxelor  datorate bugetului de stat, în  vederea obtinerii de beneficii financiare substantiale. În baza facturilor  emise de societãtile <<fantomã>>, administrate de suspecti, s-a  creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 5.300.000 euro, constând în impozit pe profit neconstituit si taxã pe valoare adãugatã dedusã în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au  fãcut obiectul acestui circuit financiar  fictiv si care constituie produsul infractiunii de spãlare a banilor sunt în valoare de  12.300.000 euro. În vederea recuperãrii prejudiciului s-au dispus mãsuri asiguratorii pânã la  concurenta prejudiciului creat”, se precizeazã în comunicatul de presã emis de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Prahova.

Cine sunt bârlãdenii vizati în acest dosar

Manuela Vasilache are si ea peste 57 de ani si este inspector la Resurse Umane la SC Rulmenti SA Bârlad. Am încercat sã aflãm în ce fel este implicatã firma SC Emmdor Company SRL administratã de Manuela Vasilache, dar aceasta sustine cã nu stie despre ce este vorba. Despre celãlalt bârlãdean, Valeriu Nourescu, care a fost cãlcat de politistii prahoveni, am aflat cã a fost (sau încã este) un apropiat la omului de afaceri Marian Blembea, de la care a cumpãrat afacerea. Din primele informatii, cei doi bârlãdeni au fost luati cu dubele si dusi la audieri, iar ei vor fi cel putin martori în acest dosar greu instrumentat de procurorii de la PCA Prahova si politistii de la Serviciul Economic Ploiesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.