spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Beat si fãrã permis, si-a condus prietenul, pe scuter, la moarte, apoi l-a abandonat!

- Advertisement -

DE NECREZUT…Un bãrbat, mort de beat, a urcat pe scuter, desi nu avea permis de conducere, si-a luat cu el un prieten, dar a gonit cu vitezã si s-a rãsturnat. A fugit de la locul accidentului abandonându-si prietenul într-o baltã de sânge. Accidentul de circulatie a avut loc pe raza comunei Gherghesti. Mircea Vãtafu si Costel Mocanu, din satul Micesti -Gherghesti, se îndreptau în miez de noapte spre casã, venind din alt sat, Chetrosu, pe motoscuterul condus de Costel Mocanu. La un moment dat, acesta a pierdut controlul directiei de deplasare si s-a rãsturnat. Din accident a rezultat rãnirea gravã a lui Mircea Vãtafu, care a fost preluat de ambulanta venitã la fata locului si dus la spitalul din Bârlad. Din nefericire, bãrbatul de 50 de ani a decedat la spital. Costel Mocanu, autorul accidentului a fost depistat de politisti câteva ore mai târziu. Acesta fugise de la locul dezastrului pentru cã nu avea permis de conducere si conducea motoscuterul beat critã! Acum va da socotealã în fata legii!

La sfârsitul sãptãmânii, mai precis duminicã noaptea spre luni, urmare a unui accident de circulatie petrecut pe raza comunei Gherghesti, un bãrbat a decedat si un altul a suferit vãtãmãri corporale. Costel Mocanu, de 38 de ani, din comuna Gherghesti, fãrã a detine permis de conducere, s-a deplasat cu un moped, pe D.J. 245 B, pe raza localitãtii de domiciliu, din directia satului Gherghesti cãtre satul Corodesti. Pe moped se afla si Mircea Vãtafu, de 50 ani, din comuna Gherghesti.       La un moment dat, într-o curba la dreapta, din cauza neadaptãrii vitezei, Costel Mocanu a pierdut controlul directiei, a pãrãsit partea carosabilã si a intrat în coliziune cu un podet din beton de pe partea stângã a sensului de deplasare. Dupã producerea accidentului acesta a pãrãsit imediat locul faptei, fiind identificat însã la scurt timp de politisti. La locul accidentului a sosit o echipã a SAJ Vaslui, medicii acordând primul ajutor lui Mircea Vãtafu, care a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” Bârlad, unde, urmare a leziunilor suferite, a decedat la Compartimentul de Primiri Urgente. Autorul accidentului, Costel Mocanu, a primit diagnosticul „contuzie pumn drept” si „contuzie facialã”. El a a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. „Din cercetãrile efectuate s-a stabilit faptul cã
M. Costel nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul i-a fost încredintat de un alt bãrbat din comuna Gherghesti. În momentul producerii accidentului, pasagerii mopedului nu purtau cãsti de protectie”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Pe numele lui Costel Mocanu a fost întocmit dosar penal pentru sãvârsirea infractiunilor de ucidere din culpã, pãrãsirea locului accidentului fãrã încuviintarea organelor de politie, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de cãtre o persoanã care nu posedã permis de conducere si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de cãtre o persoanã aflatã sub influenta bãuturilor alcoolice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.