spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Luptãtorii bârlãdeni, decimati de politisti: încã un lot de sapte sportivi pusi sub control judiciar!

- Advertisement -

CA SÃ VEZI Sâmbãtã, 2 iulie, si duminicã, 3 iulie, politistii bârlãdeni au continuat cercetãrile în dosarul penal în care mai multe persoane sunt cercetate pentru tulburarea ordinii si linistii publice pe raza municipiului Bârlad. Este vorba despre dosarul privind clanul Dura si cel al luptãtorilor din Bârlad, în care alte sapte persoane au fost retinute si prezentate la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã. Persoanele în cauzã ar fi trebuit sã fie aduse la audieri în ziua când s-au fãcut perchezitiile, dar pentru cã erau plecate la un concurs la Constanta, li s-au lãsat citatii. În functie de cum s-au prezentat la politie la audieri, au fost retinuti pentru 24 de ore, doi sâmbãtã si cinci duminicã. Procurorul de caz, Simona Elena Mocanu, a dispus, ieri, pentru cei sapte sportivi, instituirea mãsurii de control judiciar. Pânã acum, în „lupta” dintre clanul Dura si sportivii care au declarat rãzboi acestui clan, scorul este de 10 – 3: unul din clanul Dura (Robert) este închis pentru 30 de zile, doi din acelasi clan (Robert Cãlin si Ionut Hotoi) sunt sub control judiciar, iar zece luptãtori sunt sub control judiciar, urmând a fi judecati pentru tulburarea ordinii si linistii publice, distrugere, amenintare, loviri sau alte violente si port sau folosire fãrã drept de obiecte periculoase (bâte, cutite, sãbii). Printre luptãtorii aflati sub control judiciar se aflã si Marian Rãdoi, ginerele lui Vasile Rãdoi, seful Politiei Locale Bârlad.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Bârlad, sub coordonarea procurorului Simona Elena Mocanu, din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au continuat cercetãrile si au probat activitatea infractionalã a altor sapte persoane – B. Marian, de 27 de ani, R. Cosmin, de 28 de ani, R. Dan, de 25 ani, M. Adi, de 20 ani, R. Marian, de 36 ani, O. Marius, de 35 ani, si B. Ionut, de 26 de ani – domiciliate în municipiul Bârlad. Toti cei sapte fac parte dintre sportivii luptãtori care au „declarat” rãzboi clanului Dura din Bârlad. „Pe numele acestora au fost emise ordonante de retinere pentru o perioadã de 24 ore, fiind întocmite dosare de cercetare penalã pentru comiterea infractiunilor de tulburare a ordinii si linistii publice, distrugere, amenintare, loviri sau alte violente si port sau folosire fãrã drept de obiecte periculoase. Din cercetãrile efectuate pânã în prezent de politisti, a reiesit faptul cã, în ziua de 26 iunie, aceste persoane au exercitat, în locuri publice, acte de violentã si amenintãri. Bãrbatii au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã. Pe numele lor Parchetul a dispus mãsura controlului judiciar pe o perioadã de 60 zile”, se precizeazã în comincatul emis de IPJ Vaslui.

Bursa zvonurilor: de ce este lãsat clanul Dura în libertate?

Instituirea mãsurii de control judiciar asupra mai multor sportivi, luptãtori de MMA (Arte Martiale Mixte), este foarte comentatã în Bârlad, deoarece se zvoneste cã membrii clanului Dura prolifereazã amenintãri foarte urâte împotriva celor implicati în bãtaia serioasã care a dus la „spargerea” bubei si implicarea politiei în tot acest scandal. Clanul Dura este format din foarte multi recidivisti, care au comis mai toatã gama de infractiuni grele, ca tâlhãrie, furturi, proxenetism, trafic de droguri de mare risc etc. Multi bârlãdeni, care se tem de acest clan, ne-au precizat cã cei din clanul Dura stau în continuare ciorchine adunati în piatã si amenintã în gura mare cã se vor rãzbuna pe luptãtori, cã vor pune pe cineva sã omoare pe cei implicati … Este ciudatã aceastã poveste, cã cei din clanul Dura ar fi informatori la politie si au un „regim” special. Va trebui sã asteptãm ca legea sã îsi spunã cuvântul si sã sperãm cã niciunul dintre cei din clanul Dura nu se va tine de punerea în practicã a amenintãrilor proliferate.

Vã reamintim cã, în noaptea de 25/26 iunie, în municipiul Bârlad s-a produs un scandal la un bar din zona Gãrii – mai precis peronul Statiei CFR Bârlad, între Robert Ionut Dura (19 ani) si un tânãr de 26 de ani din localitate, care practicã sportul MMA. Ulterior, în aceeasi noapte un alt luptãtor MMA a fost atacat cu sabia si cutitul de „ninja schinja” Eduard Dura, iar situatia a escaladat îngrijorãtor, în special pe retelele de socializare, unde luptãtorii s-au pus pe organizat rãzbunãri împotriva clanului Dura. Dupã câteva ore, duminicã, 26 iunie, mai multi asa-zisi luptãtori MMA au snopit în bãtaie, în Piata Centralã din Bârlad, încã un membru al clanului Dura. Situatia dintre cele douã clanuri, Dura si luptãtori, a escaladat periculos, astfel cã politistii si procurorii bârlãdeni, ajutati de jandarmiii din Bacãu si Vaslui, sprijiniti de trupele SAS, au fãcut 19 perchezitii, au luat la audieri 14 persoane, iar procurorul de caz a trimis în fata instantei pentru emiterea unui mandat de arestare preventivã pe principalul vinovat de declansarea conflictului, Eduard Dura, care a si fost încarcerat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.