spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

ULTIMA ORĂ: Primele perle ale elevilor din Vrancea, culese de la Evaluarea Națională de Limba Română!

- Advertisement -

HAZLIU ȘI TRIST! Vara se numără perlele, culese de profesori din lucrările elevilor. Oricât de originale ar fi aceste născociri, ele nu vor fi punctate la nota finală. Ne demonstrează însă că mulți elevi nu învață nimic în anii de școală.

Și în acest an, profesorii care au corectat lucrările elevilor din judetul Vrancea, ce vor să fie liceeni, ce au susținut ieri, proba de Limba Română la Evaluarea Națională au întâlnit asemenea „perle”. Deși abia a început corectarea, vă prezentăm primele „perle” descoperite încă de la primele lucrări corectate de profesorii evaluatori de limba română vasluieni. În ciuda subiectelor, considerate mai ușoare ca la simulare, unii dintre candidați au stârnit profesorilor corectori hohote de râs, dar totodată și îngrijorarea față nivelul slab de pregătire al unor elevi, în special din mediul rural. Va reamintim ca lucrarile de la Evaluarea Nationala ale elevilor vasluieni sunt corectate de profesorii din judetul Neamt, iar profesorii vasluieni corecteaza lucrarile elevilor din judetul Vrancea, conform normelor impuse de MEC pentru a evita  …  pilele!

An de an, unul dintre subiecte se referă la cratimă, dând mari probleme elevilor slab pregătiți.
Rolul cratimei în „învie-n mine” este de a arăta că copilul din poet nu era mort dea binelea.
Cratima desparte două cuvinte care nu încap întregi în versuri de poezii.

Sau iată ce au înțeles unii elevi din poezia „Salcâmii” de A.E. Baconsky:
Ân timp ce unii oameni plâng după lucruri pierdute în copilărie care nu se mai pot ântoarce, gen jucării care nu se mai fabrică, ân această poiezie poetul duce dorul florilor de salcâmi.

Cea mai frumoasă zonă turistică ân care me-am petrecut primii ani de viață mergând ân concedii este la mare. Acolo e toată distracția și se merită să dai toți banii.

Poetul nu poate să se descotorosească de imaginea copilăriei care care îl bântuie doar în legătură cu salcâmii, dovadă că în timp ce coplăria lui Ion Creangă e bântuită de „La cireșe”, alții, din zone mai sărace n-au avut parte decât de flori de salcâm pline de viespi.

Vom continua să vă prezentăm, pe măsură ce vom intra în posesia lor, și alte „perle” care, în afară de râsetele „fără catalog” pe care le stârnesc, nu pot decât să ne arate adevărata față a învățământului actual românesc!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.