SURPRIZÃ…Oamenii lui Ciurariu din PNL au refãcut USL în câteva localitãti din Vaslui. La Bogdana, Deleni sau Oltenesti, PSD brusc s-a sucit si a fãcut aliantã cu PNL si, culmea, le-a cedat acestora toate posturile de viceprimar. Totusi, cea mai spectaculoasã mutare a fost la Bogdana, în comuna lui Chelmu, unde cu usurintã se aruncã cu mii de euro, pentru un post prost plãtit în administratie.
Dragoste mare la Bogdana între PSD si PNL, cu ocazia desemnãrii viceprimarului. Dacã alegerile la primar au fost adjudecate de PNL prin vechiul primar, Vasilicã Barbu, în Consiliul Local niciun partid nu a reusit sã aibã suficienti consilieri pentru a face majoritatea. Electoratul a decis urmãtoarea componentã: 4 mandate PNL, 4 mandate PSD, 2 mandate UNPR si un mandat ALDE. Teoretic, având în vedere cum s-au fãcut aliantele la nivel de judet, viceprimarul trebuia pus din majoritatea formatã din PNL-UNPR, însã, culmea, viceprimarul a fost dat de alianta PSD-ALDE-PNL. Singurii care au decis sã intre în Opozitie sunt cei de la UNPR, care nu au mai participat la alegerea viceprimarului. Si, surprizã, ca si în cazul comunei Deleni sau Oltenesti, interesele de grup au primat si au fãcut ca viceprimarul sã fie impus de la PNL, în persoana lui Ionel Bobei, atentie, cu scorul de 7-2, ceea ce înseamnã cã, pe lângã trãdãtorii din PSD, si ALDE a votat cu PNL, contrar indicatiilor de la judet. Astãzi, cei de la ALDE asteaptã voturile PSD pentru a obtine postul de vicepresedinte de Consiliu Judetean, însã acest episod îl poate determina pe Buzatu sã nu mai facã alianta. Acesta a declarat ziarului nostru cã va desemna un vicepresedinte de la ALDE, desi are majoritatea în CJ, doar dacã si acestia la rândul lor se vor tine de cuvânt. Si iatã cã la Bogdana sau Deleni nu s-a întâmplat acest lucru. Dacã la Deleni, ALDE are o scuzã, la Bogdana nici una. PSD a desemnat un candidat pentru functia de viceprimar, pe care ALDE nu l-a sustinut. Bine, nici doi dintre consilierii PSD nu si-au sustinut candidatul, ceea ce în mod sigur va atrage excluderea lor.
Cum a mimat votul PSD la Bogdana
În Bogdana, surse bine informate ne-au spus cât a fost pretul trãdãrii: douã mii de euro de vot. Asta înseamnã, la un calcul la rece, cã viceprimarul de la Bogdana are o valoare de piatã de 6.000 de euro, asta presupunând ca toti colegii de partid ai lui Bobei sã-l fi votat gratuit. Dar, oare asa o fi fost? Fiindcã, se pare cã în comunã totul se tranzactioneazã. Dupã alegerea viceprimarului, valvârtej în comunã a venit si reprezentantul PSD de la judet, Edi Prisdãcaru, un fost uneperist, acum consilier pe lista lui Buzatu la CJ. “Cum de s-a întâmplat una ca asta, domnule Savu?” si-a început reprosul viitorul consilier judetean, fatã de cel de la PSD, care a fost propus de partid pentru fuctia de viceprimar. “Pãi, cum cei de la noi din partid sã voteze cu PNL?” a mai spus acesta. Totul însã a fost doar un circ ieftin, fiindcã se pare cã totul era aranjat, iar Edi Prisecaru nu era strãin de acest joc. În primul rând, acesta nu avea cum sã-si impunã viceprimar PSD, fiindcã nu avea suficienti consilieri, iar cei de la PNL cu primar în functie nu aveau cum sã trãdeze. Deci, logic e cã atât Prisecaru, cât si liderul PSD din comunã, Daniel Savu, stiau. Mai mult, cei de la UNPR, prin vocea lui Mihai Popa, le-au propus celor de la PSD sã amâne alegerea “vicelui” pentru o altã zi. Iar Savu si Prisecaru au refuzat categoric, spunând cã “vom merge mai departe”. Se pune întrebarea de unde a avut totusi PSD cele douã voturi pentru Savu? Oare Savu s-a votat ca viceprimar? Fiindcã la socotealã votul sãu nu prea a iesit. La verificarea buletinelor de vot, cerutã dupã sedintã de Edi Prisecaru, doi dintre cei bãnuiti cã au trãdat, fiindcã o consilierã de la PSD a recunoscut pe fatã cã a votat cu PNL-ul, au demonstrat prin niste semne fãcute pe buletin cã nu sunt ei trãdãtorii. Suntem curiosi cum se va finaliza acest episod de la Bogdana si cum îi va pedepsi PSD pe trãdãtori, fie ei membri de partid, fie de la ALDE.