spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Validarea consilierilor locali si a primarului din Suletea a adus, în sfârsit, pacea în comunã!

- Advertisement -

BUCURIE Sãtenii din comuna Suletea s-au bucurat de învestirea primarului Ciprian Tamas, precum si a noului Consiliu Local, unde PNL are majoritatea (sase consilieri din 11). Tot ieri a fost ales si viceprimarul comunei, în persoana consilierului liberal Costel Nãsui. Noul CL Suletea a si trecut la treabã, aprobând imediat douã proiecte de hotãrâre vitale pentru comunã, care zãceau în sertarele primarului Tamas, fiind respinse de vechiul CL, din cauza orgoliilor politice, iar comuna risca sã piardã finantarea.

În prezenta reprezentantului Prefectului de Vaslui, Cristina Cartas, ieri a avut loc, la Primãria Suletea, învestirea primarului reales pe 5 iunie, cu 58, 47% din voturi, precum si a celor 11 consilieri locali din noul CL Suletea. Primarul Ciprian Robert Tamas a fost învestit si si-a rostit jurãmântul, dupã care au urmat ceilalti zece consilieri prezenti, unul fiind absent motivat (Ioan Dorofte – PSD), deoarece este în spital. Acum, noul CL Suletea este format din sase consilieri PNL, si anume: Costel Nãsui, Dan Davi (Suletea), Costel Ciobanu si Miticã Plãcintã (Fedesti), Sorin Pascal (Jigãlia) si Viorel Pascal (Rãscani); trei consilieri PSD, si anume – Iulian Codreanu, Costel Artene si Vasile Guzganu (toti din Suletea) si doi consilier ALDE – Alin Drutu (care locuieste în Bârlad) si Ioan Doroftei (cu locuinta în Murgeni). Din câte se vede, doar PNL are consilieri din toate satele componente ale comunei. Dupã învestirea consilierilor locali si depunerea jurãmântului, s-a trecut la alegerea viceprimarului comunei Suletea. Au fost douã propuneri, si anume Costel Nãsui (PNL) si surprizã, un consilier PSD (Vasile Guzganu) a propus tot un consilier PNL, pe Sorin Pascal. A fost ales Costel Nãsui, cu opt voturi, fatã de douã voturi ale lui Sorin Pascal. Dupã ce s-a completat toata gama de validãri si alegeri, noul CL Suletea a si trecut la treabã. Au pus pe ordinea de zi douã proiecte de hotãrâre, care zãceau de mult în asteptarea aprobãrii, din cauzã cã vechiul CL, majoritar PSD, a pus frânã investitiilor în aceastã comunã, din orgolii politice prost aplicate, deoarece comuna risca sã piardã finantarea. Astfel, au fost ieri votate în unanimitate Proiectul modernizãrii Scolii Generale din Suletea, în valoare de 1,4 milioane de lei, si Proiectul de aprobare a creditului pentru închiderea proiectului european „Modernizare a drumurilor comunale în localitãtile Jigãlia si Fedesti, construire cCresã Fedesti si Cãmin Cultural Suletea”.

„La Suletea, prin lãsarea acasã a fostului viceprimar Gigel Dragnea, s-a instaurat pacea. Noul Consiliu Local, majoritar PNL, si-a luat rolul în serios si a aprobat douã mari proiecte, care zãceau în sertarele secretarului, pentru cã nu erau votate de fostul Consiliu Local. Îi multumesc Bunului Dumnezeu cã mi-a ascultat rugãmintile disperate si mi-a dat un Consiliu Local care va lucra pentru comunã si bunãstarea oamenilor. De asemenea, multumim locuitorilor comunei Suletea pentru încrederea acordatã pe 5 iunie! Avem viceprimar nou, un bãiat harnic si gospodar, cu simt de rãspundere. Vom face o echipã frumoasã si nu vom dezamãgi”, a precizat primarul proaspãt investit, Ciprian Tamas.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.