Temperatura excesivă din apartamente afectează tot mai mulți pacienți. În special vârstnicii cu afecțiuni cardiovasculare, neurologice sau respiratorii au avut în ultima perioadă probleme de sănătate dar au fost și numeroase cazuri în care copii au avut nevoie de asistență de urgență.
Cei mai expuși sunt cei care locuiesc în apartamentele situate la ultimul etaj din blocuri acoperite cu bitum sau tablă.
Pentru a nu fi afectați de „capcana” termică din apartamente medicul de urgență Tudor Ciuhodaru face câteva recomandări.
Evitați creșterea temperaturii în apartament
· Acoperirea ferestrelor expuse la soare( jaluzele, storururi, cearșaf în culori deschise)
· Nu gatitiți la orele amiezii și limitați utilizarea aparatelor electrocasnice , a luminii artificiale și a altor surse de căldură
· Mențineți închise toate ferestrele cînd temperatura exterioară este mai mare decât cea din spațiul închis
· nu utilizați ventilatoare dacă temperatura a depășit 32 grade pentru că doar recirculați aerul cald. Este recomandat să puneți în calea curentului aer generat de ventilator un vas cu apă în care se topește gheață .
Cum scădem temperatura din apartament
· Aerisiți dimineața devreme sau seara târziu utilizând curenți de aer;
· Reglați aerul condiționat la 5 grade sub temperatura ambientală.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ghid-de-supravie-uire-in-apartamente-pe-canicula-cateva-reguli-care-i-i-asigura-confortul_1950860.html#ixzz4CO7jLAGe
Follow us: @realitatea on Twitter