spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Piata din Bârlad, raiul contrabandistilor cu tigãri din Republica Moldova

- Advertisement -

INCREDIBIL În weekendul prelungit, iarãsi au fost depistati în Piata Centralã din Bârlad contrabandisti care comercializeazã tigãri de provenientã din Republica Moldova. Sãptãmânal aproape, sunt depistati acesti contrabandisti, dar zilnic sunt vãzuti înapoi la vândut tigãri pe sub mânã. Politistii bârlãdeni au întocmit în urmã cu douã zile un alt dosar de cercetare penalã, pentru sãvârsirea infractiunii de contrabandã, pe numele unui bãrbat, în vârstã de 40 ani, care detinea în vederea comercializãrii tigarete de provenientã Republica Moldova. Cât va dura pânã îl vedem în piatã din nou? Putin, foarte putin!

Politistii din cadrul Biroului de Ordine Publicã Bârlad, împreunã cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui au identificat un bãrbat, în vârstã de 40 ani, din municipiul Bârlad, care detinea în vederea comercializãrii 1.340 tigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infractiunea de contrabandã. Acesta a fost depistat, unde altundeva decât într-un local din apropierea Pietei „Sfântul Ilie”, din municipiul Bârlad. „Tigaretele au fost ridicate în vederea confiscãrii, iar pe numele persoanei identificate politistii au întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de contrabandã. Politistii reamintesc faptul cã detinerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârsirii acesteia sunt fapte asimilate infractiunii de contrabandã, iar pedeapsa prevãzutã de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi”, precizeazã departamentul de comunicare al IPJ Vaslui.

Joaca de-a soarecele si pisica, cu infractorii

Este cunoscut si recunoscut faptul cã Bârladul, în special Piata „Sf. Ilie” sau Piata Centralã, colocãie de contrabandisti. În special cei de o etnie deja renumitã pentru comiterea faptelor antisociale. Politistii bârlãdeni, împreunã cu jandarmii si alte structuri de la IPJ Vaslui fac adevãrate ofensive în acest rai al contrabandistilor, fac dosare penale peste dosare penale celor care sunt prinsi cu comercializarea tigãrilor de contrabandã, dar, dupã câteva zile, îi vezi înapoi în piatã, unde, sub privirile îngãduitoare ale politistilor locali care supravegheazã piata, sub „privirile” camerelor de luat vederi de la barurile din piatã, ei vând nestingheriti tigãri! Vorba lui Constantin Tãnase „Si cu asta ce-am fãcut?”. Politistii au de treabã, fac razii, fac dosare, procurorii fac anchete si dosarele … nu mai ajung în instantã! Doar trãim în România!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.