spot_img
13.1 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Copiii exceptionali ai Bârladului

- Advertisement -

REZULTATE FOARTE BUNE Continuãm seria prezentãrilor sefilor de promotie ai claselor a VIII-a din scolile bârlãdene. Dupã elevii exceptionali de la Scoala gimnazialã “Episcop Iacov Antonovici”, care a dat trei copii de zece pe linie, astãzi vã prezentãm pe cei care se situeazã pe locurile 2 si 3, adicã a doua medie din Bârlad si a treia. Diferenta pânã la nota 10 este foarte micã, astfel cã si ei sunt pe podiumul cu elevi exceptionali ai Bârladului.

Cu media 9,98, Teodora Vârlan de la Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” din Bârlad, ocupã onorantul loc 2 printre sefii de promotie din oras. O elevã cu multã ambitie, îndrãgostitã de literaturã. Un copil care citeste. Cãrti adevãrate, nu site-urile de pe Internet. Un copil care scrie eseuri, prozã si poezie. Un copil care a mãrturisit sincer cã singurele medii de 9 au fost în clasa a V-a la matematicã si în clasa a VII-a la biologie. A terminat cu media generalã 10 clasele a VI-a si a VIII-a. “Vreau sã merg la Colegiul Codreanu, la Stiintele Naturii. Îmi place sã studies natura, cel mai probabil mã voi orienta mai târziu spre protectia mediului sau protectia consumatorului. Deocamdatã vreau sã mã concetrez pe examenul de capacitate, pe care vreau sã-l iau cu medie mare, cea mai mare”, a spus Teodora Vârlan. “Teodora are multe calitãti, este un copil deosebit si cu sigurantã vom mai auzi de ea. A cîstigat multe premii la concursurile nationale, cum ar fi <<O zi, trei semnificatii – 9 mai>>, unde a obtinut premiul II, <<George Tutoveanu>>-a cîstigat premiul I, cu un eseu foarte frumos scris de ea, a participat la Olimpiada Nationalã de Limba Francezã în 2015, a participat în fiecare an la etapa judeteanã la Limba si Literatura Românã. Sunt multe, nu le putem enumera. Ea este mândria clasei mele, unde am fost dirigintã si a scolii, unde acum sunt director”, ne-a mãrturisit Paula Dascãlu, profesorul de limba românã al Teodorei, diriginta si … prietena ei.

Dragos, elevul exceptioal de la Codreanu, care considerã Facebook-ul o pierdere de timp!

Un alt elev de exceptie al Bârladului, este Dragos Iordan, care a terminat la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”, ca sef de promotie. Media cu care a absolvit clasa a VIII-a la un colegiu atât de exigent, considerat pepinierã de intelectuali, este 9,90. Dragos este un copil extrem de matur, un adolescent care stie clar ce vrea. Sã urmeze mai departe la acelasi colegiu, specialitatea Matematicã-Informaticã.”M-a atras matematica si informatica de la începutul scolii, din clasele mici. Cred cã la examenul de capacitate, care stiu cã va avea subiecte de nivel mediu, o sã mã descurc. Sunt încrezãtor în cunostintele dobândite la acest Colegiu renumit si chiar as dori sã le multumesc tuturor profesorilor de aici pentru dãruirea lor. Nu-i voi dezamãgi nici pe profesori si nici pe pãrintii mei, care sunt ambii economisti la ANAF. Încã nu stiu ce o sã urmez mai departe, deocamdatã trebuie sã intru cu medie mare la liceu si apoi mã voi decide”, a spus Dragos Iordan. Ne-a mai mãrturisit cã a doua sa mare pasiune este baschetul si cã, desi iubeste Informatica si Internetul, nu are profil pe Facebook sau pe oricare altã retea de socializare, pentru cã le considerã pierdere de timp. Si el nu are timp de pierdut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.