spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Asii liceelor bârlãdene

- Advertisement -

RESPECT Patru elevi din Bârlad sunt cei mai buni dintre cei mai buni absolventi ai liceelor din orasul rulmentilor. Cel mai bun licean din Bârlad este Stefan Alexandru Rotariu, care a terminat cu media generalã 10 (zece) Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, urmat de Mãdãlina Beldie, de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” cu media 9,99. Andra Iustina Mocanu a terminat Liceul Pedagogic “Ion Popescu” cu media 9,89, iar Ana Maria Drãgescu, de la Liceul Tehnologic “Petru Rares“, a terminat cu media 9,48, o medie record pentru acest liceu.

Cel mai bun elev din toate liceele din Bârlad este Stefan Alexandru Rotariu, care a terminat cu media 10 Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”. Stefan n-a stiut în toti anii de scoalã pânã acum ce înseamnã o notã mai micã decât zece, el terminând si Scoala Gimnazialã la “Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad tot cu media generalã 10 (zece). Asa cum ne-a mãrturisit la absolvire, doreste sã urmeze Facultatea de Medicinã din Iasi sau Bucuresti, încã nu s-a decis. Stefan a terminat specializarea Stiintele Naturii.

Olimpicã de frunte, sefa de promotie de la “Codreanu” vrea sã fie …. tot medic!

“Am fost elevã la <<Codreanu>> timp de 8 ani, o perioadã încãrcatã de momente frumoase si reusite, în care, pe lângã rezultatele bune la scoalã, am reusit sã mã calific doi ani la rând la faza nationalã a Olimpiadei de Chimie si sã obtin premii la Olimpiada de Biologie, faza judeteanã. Tot aici, am avut parte de colegi minunati, cu care am legat prietenii frumoase si, sper eu, durabile. Am avut sansa sã fiu îndrumatã de profesori dedicati, buni pedagogi, fãrã de care nu as fi ajuns aici. Plãnuiesc sã merg la Facultatea de Medicinã din Iasi si, deocamdatã, nu-mi doresc sã plec din tarã fiindcã sunt o persoanã optimistã si cred cã se vor mai schimba, în bine, multe lucruri în România.”

Sefa de promotie, medie record pentru Liceul “Petru Rares“ – 9,48!

Liceul Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad este unul din liceele care pregãtesc elevii pentru o meserie. Foarte putini ajung sã urmeze cursuri universitare, ei stiind din start ce vor sã ajungã: buni meseriasi, buni croitori sau creatori de modã, buni ospãtari, bucãtari etc. Media de absolvire cea mai bunã din acest an este 9.48 si apartine tehnicianei în gastronomie – viitor masterchef – Ana Maria Drãgescu. “Sunt încântatã cã am reusit sã fiu prima pe liceu, ca medie. Astept sã dau Bacalaureatul, mã pregãtesc intens, dar încã nu stiu dacã voi merge mai departe. Sã vedem rezultatele de la Bacalaureat”, a spus Ana Maria Drãgescu.

Andra Iustina Mocanu, mândria Liceului Pedagogic

Cartea de vizitã a acestei eleve este impresionantã: s-a nãscut în satul Hãlãresti, comuna Iana, a fost elevã în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din Bârlad, sectia arte plastice. Are excelente rezultate scolare generale, implicare socialã si interese variate. Performantele au fost atinse în pictura, graficã, modelaj, interpretare muzicalã, fotografie (artã fotograficã si editare computerizatã). A obtinut premii relevante la concursuri nationale si internationale de graficã, picturã, interpretare muzicalã si ecologie, recent, în luna martie, primind si Premiul pentru Excelentã în cadrul Galei pentru Excelentã desfãsuratã la Iasi. “Mã simt onoratã sã fiu sefa de promotie din acest an, meritul fiind al acestui liceu de exceptie si al profesorilor care m-au îndrumat spre performantã. Venind din mediul rural, mediul în care trebuie sã lupti pentru a iesi în fatã, mi-am luat, si la îndrumarea pãrintilor mei, viata în propriile mâini încã din clasa a sasea, si am venit în mediul urban, la o scoala de arte. Am continuat pe arte, urmând un liceu în acest sens, însã am decis sã <<abordez>> arta si sã fructific talentul ascuns în mine, la maximum. Am luat si lectii de canto. Îmi place sã desenez, dar si sã cânt, însã nimic nu se comparã cu aceste douã arte îmbinate. Faptul cã am rãdãcini rurale m-a determinat sã ma ambitionez si sã lupt pentru talentul meu, dovada fiind premiile cu care am fost rãsplãtitã la diferite concursuri. Mã simt foarte onoratã, repet, si le multumesc din suflet profesorilor, care m-au ajutat sã mã afirm si sã reusesc în viatã. Dupã Bacalaureat, voi urma cursurile Facultãtii de Arte Plastice din Bucuresti”, a precizat pentru cotidianul nostru Andra Iustina Mocanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.