spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

ABUZ INCALIFICABIL AL DIRECTORULUI POLITIEI LOCALE BÂRLAD

- Advertisement -

CÂND SEFUL NU ARE DREPTATE… Gheorghe Cotelea, un politist local bârlãdean, care a stat în concediu de crestere a copilului, conform legilor în vigoare, si-a pierdut locul de muncã în 2014, pentru cã a fost obligat de directorul Vasile Rãdoi sã dea concurs ca sã reintre pe post. Decizia directorului Politiei Locale Bârlad a fost desfiintatã de Tribunalul Vaslui, fiind obligat de judecãtori sã-l reintegreze în institutie pe Gheorghe Cotelea. Politia Localã a fãcut apel la Curtea de Apel (CA) Iasi, care a desfiintat decizia intantei vasluiene si a dispus rejudecarea la Tribunalul Vaslui. Pe 19 octombrie, Tribunalul Vaslui dã aceeasi sentintã, adicã politistul Cotelea trebuie sã îsi primeascã locul de muncã, însã din nou Vasile Rãdoi face apel la CA Iasi! În luna mai, CA Iasi decide respingerea apelului fãcut de Politia Localã Bârlad si dispune cã Sentinta datã de Tribunalul Vaslui se mentine, fiind definitivã! Totusi, Vasile Rãdoi nu poate accepta cã a fost înfrânt în instantã si minte cu nerusinare, spunând cã este obligat sã fie reangajat Cotelea doar pe perioada de preaviz, deci 30 de zile, dupã care îi vor fi data hârtiile de încetare a contractului de muncã! Culmea este cã, în tot acest timp, tânãrul politist local Gheorghe Cotelea, care are patru copii mici în întretinere, stã fãrã sã aibã niciun venit! Din ce în ce mai tare se contureazã faptul cã directorul Rãdoi face „legea” în Politia Localã, în defavoarea respectãrii legilor românesti! Acum el refuzã aplicarea unei hotãrâri judecãtoresti, definitivã si irevocabilã!

La Politia Localã din Bârlad se petrec lucruri din ce în ce mai grave. Sunt tot felul de zvonuri, referitoare la faptul cã actualul director, Vasile Rãdoi, face doar ce vrea el, defavorizând pe unii agenti care nu sunt pe placul sãu si nu fac „drepti”. Dupã scandalul cu sindicalistii Prolex, care au depus la Parchetul Bârlad o plângere penalã în care reclamã fapte penale comise de Rãdoi si alti trei „sefi” de la Politia Localã Bârlad, iatã cã un alt politist local, Gheorghe Cotelea, se confruntã cu abuzurile fãcute de Vasile Rãdoi. Politistul Cotelea a câstigat nu o datã, nu de douã ori, ci de trei ori, în Contenciosul Administrativ de la Tribunalul Vaslui si la CA Iasi, judecãtorii desfiintând decizia lui Rãdoi de a nu-l încadra pe Cotelea, atunci când acesta a revenit din concediul de crestere a copilului. Dar, pentru cã legea îi permite, Rãdoi a fãcut apel la CA de douã ori, iar de douã ori i-a fost respins apelul, judecãtorii ieseni mentinând decizia luatã de Tribunalul Vaslui, care anuleazã decizia din iunie 2014 a lui Rãdoi, de desfacere a contractului de muncã a lui Gheorghe Cotelea, si dispune reangajarea acestuia pe postul de politist local clasa a III-a, grad profesional asistent la Politia Localã Bârlad. CA Iasi a decis, în luna mai, respingerea apelului fãcut de Politia Localã Bârlad si mentinerea deciziei luatã de Tribunalul Vaslui. Mai mult, obligã Politia Localã Bârlad sã îi plãteascã lui Cotelea 500 de lei cheltuieli de judecatã! Pe care, cel mai probabil, Rãdoi în loc sã plãteascã din buzunar, pentru cã nu a respectat decizia judecãtorilor si a angrenat institutia într-un proces absurd, cu sigurantã îi va plãti din banii primiti de la bugetul local, adicã din buzunatul contribuabilului de rând. Dar sã vã redãm filmul prost, în care directorul Rãdoi, fãrã nicio justificare, lasã o familie cu patru copii, dintre care unul cu un handicap sever, fãrã venituri.

„Un politist stã la muncã, nu în concediu de crestere a copilului”

Gheorghe Cotelea, din Bârlad, are 33 de ani si pânã în 2009 a fost agent al politiei locale din Bârlad. Având un copil cu un handicap locomotor sever, când a sosit pe lume al doilea copil, pentru cã sotia trebuia sã aibã grijã permanent de cel bolnav si pentru cã legea îi permitea, Gheorghe Cotelea si-a luat concediu de crestere a copilului, pe o perioadã de doi ani, apoi în 2012 a venit al treilea copil pe lume, si iar a apelat la acelasi concediu de crestere a copilului. Conform legii. A revenit la muncã în iunie 2014, stiind cã tot legea îi permite sã se întoarcã pe acelasi post la serviciu, dacã este functionar public. Si surprizã! Directorul Vasile Rãdoi a început sã-l persifleze constant, fãcând „misto” de faptul cã pentru el politistul stã la muncã nu în concediu de crestere al copilului si l-a pus sã dea concurs pentru post, alãturi de un alt politist local – agreat de Vasile Rãdoi, dupã cum am fost informati. Cotelea a plecat acasã, conform deciziei date de Rãdoi, iar politistul celãlalt a rãmas. Stiind cã are dreptul de a fi reîncadrat pe acel post, Gheorghe Cotelea s-a dus la Tribunalul Vaslui si a atacat decizia lui Rãdoi la Contenciosul Administrativ.

Dacã vrea Rãdoi, nici legea nu mai este valabilã!

Tribunalul Vaslui, sectia Contenciosul Administrativ, a desfiintat anul trecut Decizia 58/20./06.2014, prin care Vasile Rãdoi l-a concediat pe Gheorghe Cotelea, obligând Politia Localã Bârlad sã îl reangajeze pe politistul revenit din concediu de crestere a copilului. Vasile Rãdoi, nemultumit, face apel la Curtea de Apel Iasi si angajeazã un avocat din afara institutiei pe care o conduce, instutie aflatã în subordinea CLM Bârlad. La Curtea de Apel Iasi, sentinta datã desfiinteazã pe cea de la Vaslui si trimite dosarul spre rejudecare. Dosarul se rejudecã la Tribunalul Vaslui, la sectia Contencios Administrativ, si pe 19 ocotombrie, surprizã, sentinta datã de judecãtorii vasluieni este aceeasi: „Admite actiunea. Anuleazã decizia nr. 58/20.06.2014. Dispune reintegrarea reclamantului pe functia de politist local clasa a III-a, grad profesional asistent, treapta 3 la Politia Localã Bârlad.” Deci de douã ori, judecãtorii vasluieni aratã clar cã Vasile Rãdoi a încãlcat angajatului sãu dreptul la muncã si implicit a încãlcat legea! Dar pentru Rãdoi n-a fost suficient, asa cã a mai atacat o datã la CA Iasi decizia datã de Tribunalul Vaslui. Judecãtorii CA Iasi s-au pronuntat definitiv si irevocabil, în mai anul acesta, si au respins ca nefondat apelul fãcut de Politia Localã Bârlad, menitinând decizia Tribunalului Vaslui.

Mincinosul de Rãdoi încearcã sã fenteze legea!

Fãrã niciun fel de remuscare, cã a lãsat patru copii fãrã venitul tatãlui timp de doi ani, Vasile Rãdoi a refuzat din nou sã-l angajeze pe Cotelea, apelând la un tertip incredibil! „A venit la mine sã-l reangajez, dar decizia Tribunalului Vaslui nu spune cã trebuie sã-l reangajez! Când Grumeza a primit decizia de desfacere a contractului de muncã pentru cã n-a luat examenul, el trebuia sã fie 30 de zile în preaviz, lucru care a scãpat celor de la Resurse Umane, iar acum Tribunalul Vaslui mã obligã sã-l reangajez pentru cele 30 de zile de preaviz, atât! Cititi mai bine decizia de la Vaslui”, ne-a spus Rãdoi. Noi am citit exact Sentinta Civilã 344/CA/2015, rãmasã definitivã, si am aflat cã, dupã ce s-a motivat decizia datã (cunoscutã în termeni juridici ca „motivare”), judecãtorii vasluieni au spus „Pentru aceste motive, în numele legii, hotãrãste: Admite actiunea formulatã de reclamantul Cotelea Grumeza Gheorghe, anuleazã decizia 58/20.06.2014, emisã de pârâtã, dispune reintegrarea reclamantului pe functia de politist local clasa a III-a, grad profesional asistent, treapta 3 la Politia localã Bârlad”!! Cu alte cuvinte, RãdoI, mai precis Politia Localã Bârlad este OBLIGATÃ sã-l reangajeze pe Cotelea pe postul de pe care a plecat!! Incredibil, dar adevãrat! Vasile Rãdoi încearcã sã-si impunã favoritul, care a „concurat” cu Cotelea, când acesta s-a reintegrat, doar pentru a fi dat afarã! Si încalcã flagrant legea, nepunând în aplicare o hotãrâre judecãtoreascã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.