spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Incredibil! Copii de nouã ani, pusi sã vândã substante etnobotanice!

- Advertisement -

GHINION… Sapte bârlãdeni, din zona Stadion, din cadrul unei familii de etnie rromã (Manea Viorel si Cristina Silion), au ajuns pe mâna politistilor de la Crima Organizatã, care au efectuat mai multe perchezitii, pentru depistarea de produse etnobotanice. Suspectii au distribuit si vândut produse etnobotanice, în perioada 2014 – 2016, atât în mod direct, cât si indirect, prin determinarea a patru minori, cu vârste cuprinse între 9 si 14 ani, sã comercializeze astfel de substante. Exact pe 1 Iunie, copiii bârlãdeni au avut sansa sã scape de grupul infractional, condus de familia Manea Viorel si Cristina Silion, sot si sotie, din Bârlad, care vindeau substante etnobotanice, interzise prin lege, în special minorilor si adolescentilor din Bârlad. Au fost gãsite la perchezitii substante psihoactive, mai multe sume de bani în euro si lei. Suspectii au fost dusi la DIICOT Vaslui pentru audieri, fiind retinuti 24 de ore. Cei retinuti sunt o familie, sot si sotie, plus cei cinci copii ai lor, dintre care doi minori, de 15 si 16 ani. Acestia comercializau de peste doi ani în Bârlad, la negru, produse etnobotanice. Patru dintre membrii familiei Manea au fost retinuti si vor fi prezentati, astãzi, la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventivã.

Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Biroul Teritorial Vaslui, împreunã cu ofiteri de politie judiciarã din cadrul Serviciului  Combatere a Criminalitãtii Organizate   Vaslui au destructurat, pe 1 iunie, un grup infractional organizat care a actionat pe raza municipiului Bârlad,  începând cu anul 2014 si pânã în prezent, specializat  în sãvârsirea infractiunilor de efectuare de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevãzute de acte normative în vigoare, fãrã a detine autorizatie. În cauzã existã suspiciunea rezonabilã cã, începând cu anul 2014 si pânã în prezent, suspectii Manea Viorel, Silion Cristina si Manea Ioana au constituit un grup infractional organizat, structurat pe baza relatiilor de familie, în scopul comercializãrii de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive cãtre consumatori din rândul tinerilor din municipiul Bârlad. În urma cercetãrilor efectuate în cauzã s-a retinut cã grupul infractional organizat era format  din inculpatii  Manea Viorel, Silion Cristina, sot si sotie, precum si din cei cinci copii ai acestora, dintre care trei majori  si doi minori (de 15, respectiv  16 ani). Suspectii Manea Viorel, Silion Cristina,  Manea Andrei,  Manea IIoana si Manea Elena au distribuit si vândut produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în perioada 2014 – 2016, atât în mod direct, cât si indirect, prin determinarea a alti patru minori, din cadrul aceleiasi familii, cu vârste cuprinse între 9 si 14 ani, sã comercializeze astfel de substante. Pe timpul efectuãrii perchezitiei, la locuinta respectivã s-au prezentat sase persoane care intentionau sã achizitioneze substante interzise, acestea fiind conduse de cãtre politiști la  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui. Unul dintre membrii familiei Manea avea rolul de aprovizionare cu substante etnobotanice, acestea fiind comercializate pe raza municipiului Bârlad, în mod direct sau prin intermediul unor minori cu vârste sub 14 ani. Activitatea a fost desfãșuratã în mod continuu, pânã în prezent, iar consumatorii erau, în special, tineri din municipiul Bârlad.

„Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la domiciliul suspectilor a fost gãsit si ridicat un plic ambalat, continând materie vegetalã, precum si o altã cantitate de aproximativ 20 g de astfel de substantã, despre care existã suspiciuni cã este susceptibilã de avea efecte psihoactive. Totodatã, a fost ridicatã suma de 2770 lei si 500 de euro, sumã de bani care provine din activitatea infractionalã. De asemenea, au fost puse în executare sapte mandate de aducere privind suspectii în cauzã”, se precizeazã în comunicatul DIICOT.

Asearã, procurorii DIICOT Vaslui au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Cristian Silion, Viorel Manea, Andrei Manea si Ioana Manea, urmând ca acestia sã fie prezentati astãzi la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventivã, iar Elena Manea a fost pusã de procurorii DIICOT sub control judiciar. Vã reamintim cã aceastã familie de rromi, care locuieste la blocul turn din zona Stadion, era monitorizatã de politistii BCCO de foarte mult timp, fiind suspectatã de comercializare de produse etonobotanice si de droguri usoare în rândul tinerilor din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.