Centrul pentru Inovaţie în Medicină (InoMed) şi compania specializată în studii de piaţă IMAS au realizat prima cercetare sociologică reprezentativă la nivel naţional care şi-a propus să evalueze relaţia dintre români şi cancer.
Datele au fost colectate în perioada 1-20 aprilie 2016, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, scrie CSID, potrivit Mediafax.
Rezultatele studiului indică faptul că un român din 4 are o experienţă cu cancerul, iar 5,2% afirmă că au fost diagnosticaţi cu o formă de cancer, ceea ce corespunde unui număr total de aproximativ 840.000 de persoane.
21,1% au/au avut un membru al familiei (soţul/soţia, fiul/fiica, mama/tata) diagnosticat cu cancer la un moment dat, ceea ce corespunde unui număr total de 3,34 milioane de români. În ceea ce priveşte percepţia asupra bolii, 45% dintre cei care au răspuns consideră că diagnosticul de cancer duce întotdeauna la deces.
Principala temere legată de cancer este că nu poate fi vindecat (26,6%), la care se adaugă lipsa tratamentelor eficiente (7,4%), indisponibilitatea tratamentelor în România (7,1), lipsa banilor necesari pentru tratamente (5,8), plus teama de boala în sine, cu tot ce presupune ea (7,6%).
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/studiu-alarmant-un-roman-din-4-are-o-experienta-cu-cancerul_1941945.html#ixzz4AJXds1fM
Follow us: @realitatea on Twitter