spot_img
30.9 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Aveti curaj sã votati un luptãtor pentru Bârlad!

- Advertisement -

INTERVIU ELECTORAL… Constantin Pâslaru, candidat al UNPR Bârlad pentru functia de primar al orasului, dar si pentru cea de consilier local pe listele UNPR, a trecut deja prin mai toate cartierele din Bârlad, pentru a-si face cunoscut programul politic. Si nu numai. El a vrut sã audã personal cu ce probleme grave se confruntã bârlãdenii, care îsi doresc cu ardoare de la aceste alegeri generale o schimbare majorã la Primãria Bârlad. Cu ce impresii de campanie s-a ales Constantin Pâslaru, care este si liderul Miscãrii de Rezistentã din Pungesti, dupã discutiile cu sutele de bârlãdeni si de ce considerã el cã trebuie votat, aflati din interviul realizat de Vremea Nouã cu candidatul UNPR, Constantin Pâslaru. Acesta a exprimat si un punct de vedere extrem de pertinent referitor la un sondaj de opinie lansat de PNL la Bârlad, care-l situeazã pe penultimul loc în preferintele electoratului. “O minciunã”, a spus Constantin Pâslaru.

Aflat la sediul de campanie, din imediata apropiere a Pietei “Sf. Ilie” din Bârlad, Constantin Pâslaru, liderul UNPR din orasul rulmentilor si candidat pentru fotoliul de primar, si-a rupt câteva minute din programul foarte încãrcat de campanie si a vorbit deschis cu reporterii nostri despre ce-a aflat el în cele aproape trei sãptãmâni de campanie.

Î: Au trecut aproape trei sãptãmâni de campanie electoralã. Ce ati vãzut în aceste zile prin cartierele pe unde ati fost?

C.P.: În primul rând am vãzut foarte multã neîncredere din partea oamenilor cãtre factorii politici. Cãtre cei care îsi doresc sã facã administratie. Ei si-au pierdut încrederea din cauza minciunilor spuse în ultimii 26 de ani de cei care au politizat adminsitratia si le-au fãcut tot felul de promisiuni pompoase, pe care nu si le-au tinut. Ne este greu nouã, celor noi intrati în politicã, mai ales celor din societatea civilã, sã obtinem încrederea oamenilor. Dar am reusit în mare parte sã convingem si suntem pe un trend ascendent fatã de cei doi <<mari jucãtori>> i-as numi eu, care apar cu tot felul de sondaje pompoase. Îmi pare foarte rãu cã dintr-o campanie care se anunta a fi linistitã, douã partide cu influentã aleg sã recurgã la asemenea tertipuri, pentru a-si sabota contracandidatii. Eu cred cã referitor la sondajul prezentat ieri de PNL, întrebarea este pusã gresit, cea realã este <<cu cine nu vor sã voteze bârlãdenii la alegerile din 5 iunie?>>, asa au iesit ei cu 83%. Eu cred cã ei tind sã influenteze foarte mult electoratul cu acest sondaj, realizat în mod neprofesionist. Eu cred cã sondajul lor este un semn cã la Bârlad va renaste USL-ul, acel USL pe care îl stim destul de bine, pentru cã a dus la dezastrul orasului.

Î: Cu ce problemã se confruntã bârlãdenii în primul rând, ati aflat?

C.P.: Lipsa locurilor de muncã, este foarte clar! Noi avem si solutia, printr-o reconversie profesionalã, mai ales cã acum avem printre noi si un inventator, care a fost si este un stâlp al Miscãrii de Rezistentã din Pungesti, Adrian Rosca. Acesta a fost recompensat pentru inventia lui la EuroInvent 2016 – Iasi, cu medalia de aur. Inventia sa va asigura, într-un timp relativ scurt, foarte multe locuri de muncã în Bârlad, pentru cã el va conditiona pe cei care vor cumpãra sistemul inventat de el, ca acesta sã fie produs la Bârlad. A fost deja contactat de o mare firmã auto din lume, urmeazã si alte contacte, deja anuntate. În afarã de lipsa locurilor de muncã, am observat cã lipsesc cu desãvârsire fondurile europene pentru strãzi si infrastructurã, în special. Probabil cã autoritãtile locale de pânã acum nu au avut interes sã atragã fonduri europene pentru infrastructurã, pentru cã acestea sunt foarte bine urmãrite si nu se pot cheltui aiurea. Mult mai usor se furã din fondurile guvernamentale, pentru cã acolo se acoperã unii pe altii de la Bucuresti. O altã problemã ar fi educatia, care de fapt este poate chiar problema cea mai mare! Oamenii pot fi educati prin puterea exemplului. Oamenii au înteles cã prima schimbare trebuie fãcutã la vârf, pentru a avea un exemplu de urmat. E si normal, când îl vezi pe ãla care este primar cã nu se intereseazã de oras, evident cã nici pe contribuabilul de rând nu-l intereseazã de oras.

Î: Ati adus în discutie probleme prioritare ale Bârladului. Sãnãtatea nu vi se pare o problemã prioritarã?

C.P.: Evident cã sãnãtatea este una prioritarã! Am fost la Substatia de Ambulantã Bârlad, apartinând de SAJ Vaslui, si am discutat cu angajatii de acolo care se confruntã cu mari probleme: lipsa cadrelor medicale, lipsa ajutorului de la autoritãti, pentru cã ei trebuie de multe ori sã care cu bratele bolnavii pe scãri, de la etajele superioare ale blocurilor turn din Bârlad, în lipsa functionãrii lifturilor, aparatura este învechitã, medicii lipsesc si nu existã o organizare în a atrage medicii aici. Noi avem solutii pentru a atrage medicii în Bârlad, vom construi locuinte noi sau vom cumpãra apartamente pentru ei, vom face si cu asistatii social o reconversie, îi vom învãta sã construiascã locuinte, pentru medici, profesori sau cei care ne ajutã în noua organizare a orasului.

Î: Stim cã aveti o nemultumire legatã de scandalul cu Hexi Pharma, firma de dezinfectante aflatã acum într-un scandal monstru. Care ar fi aceastã nemultumire?

C.P.: Este legatã de SRI nemultumirea mea. Conform comunicatului total neprofesionist al SRI legat de Hexi Pharma, aceastã firmã nu era de interes pentru ei, nefiind o amenintare la adresa sigurantei nationale. Mi se pare aberant, pentru cã, de exemplu, eu am fost anuntat de judecãtorul de drepturi si libertãti cã am fost un an de zile monitorizat de SRI doar pentru faptul cã am fost împotriva explorãrii si exploatãrii gazelor de sist la Pungesti. Apropo, la Pungesti a fost pentru prima datã în România, când s-a instituit o <<zonã de sigrantã nationalã>> dacã vã mai amintiti, pungestenii si noi fiind atent monitorizati de SRI pentru cã în opinia lor, noi atentam la siguranta statului, nefiind de acord sã fie oamenii otrãviti de Chevron. Noi ne opuneam de fapt tocmai celor care atentau la siguranta statului, a cetãtenilor. Dar firma Hexi Pharma, prin zecile de mii de victime pe care le-a fãcut, prin diluarea dezinfectantilor din spitale, care a permis ca infectiile nosocomiale sã ucidã mii de români, nu a atentat la siguranta statului? Statul nu este cumva si cetãteanul de rând?? Mi se pare aberant si noi vom continua sã luptãm si vom demonstra cã factorul politic a intra foarte puternic în administratie si nu-si face treaba.

Î: Ce le transmiteti bârlãdenilor, acum,, înainte de a merge la vot? De ce sã vã voteze?

C.P.: Le transmit bârlãdenilor sã voteze cu toatã încrederea UNPR – pe mine ca primar si lista noastrã de consilieri locali. Pentru cã noi suntem curajosi! Pentru cã noi credem cã se poate face o schimbare, echipa UNPR are curajul sã facã aceastã schimbare si este o echipã care nu depinde de partid! Neapãrat trebuie sã se stie cã echipa UNPR Bârlad nu depinde de partid! Suntem pregãtiti sã demisionãm dacã primim cumva instructiuni de la partid, asta apropo de unele “uniuni” electorale care se anuntã pe piata politicã româneascã, gen PSD – ALDE, sau dupã cum se vede din sondajul lansat de PNL, urmãtorul USL local din Bârlad PSD-PNL. Noi vrem sã facem administratie la nivel local, nu politicã si avem undã verde de la liderii UNPR pentru asta! Avem curaj sã luptãm, aveti curaj sã ne votati!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.