spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

INVENTATORUL ADRIAN ROSCA A CÂSTIGAT MEDALIA DE AUR LA EUROINVENT!!! (video)

- Advertisement -

DE ASTEPTAT…Surprizã de proportii pentru electricianul Adrian Rosca, inventatorul bârlãdean al sistemului RosMar Hreasca, prezent pe 20 mai la Salonul International de Inventicã „EuroInvent 2016” de la Iasi! Desi a plecat, fãrã a astepta premierea, convins cã nimeni nu i-a luat în seamã inventia, de fapt acesta a câstigat una din cele 50 de medalii de aur oferite de juriul international care a jurizat la EuroInvent!! Adrian Rosca a rãmas surprins de medalia primitã, aceasta i-a sosit ieri prin postã, iar acum el pregãteste o prezentare a inventiei sale, pentru marile companii auto. Deja firma Maserati s-a arãtat interesatã, stabilind un prim contact cu inventatorul bârlãdean. Alãturi de Adrian Rosca, luptãtorul de la Pungesti, stâlp al Miscãrii de Rezistentã, sunt tovarãsii sãi de „rezistentã” Constantin Pâslaru si Marius Ignat, care sunt decisi sã-l ajute sã-si realizeze inventia doar în România si doar la Bârlad!

Adrian Rosca, inventatorul sistemului RosMar Hreasca, bârlãdeanul care a dat tuturor o lectie extraordinarã luptând îndârjit împotriva companiei Chevron alãturi de tãranii din Pungesti, a avut parte sãptãmâna aceasta de o surprizã de proportii! Asa cum v-am mai precizat, el a fost prezent cu inventia sa, pe 20 mai, la Salonul International de Inventicã „EuroInvent 2016” de la Iasi. La întoarcerea de la prezentarea inventiei sale la acest salon, el ne-a declarat cã n-a luat nici un premiu, fiind dezamãgit cã, desi la standul unde el a fost prezent a fost tot timpul full de lume si inventatori, ingineri si specialisti auto, juriul n-a fost interesat de inventia sa. În modestia lui, deja cunoscutã de apropiatii sãi, el a avut impresia cã inventia sa n-a convins si a plecat acasã, înainte de premiere, pentru cã altfel îl prindea noaptea pe drumul spre Bârlad. Si, dupã douã zile, a avut surpriza sã primeascã un e-mail, de la organizatorii salonului de inventicã, prin care era anuntat cã, de fapt, a câstigat medalia de aur!! Inventia sa a intrat în atentia juriului international, care a acordat, alegând dintre cele 510 inventii, 50 care au primit medalia de aur! Si Adrian Rosca se numãrã printre cei medaliati!

Modestul inventator se destãinuie

Multi bârlãdeni au asistat la prezentarea sistemului RosMar Hreasca inventat de Adrian Rosca si, iatã, medaliat cu aur la un salon foarte important în lume de inventicã. Dar nu multi au înteles ce este si de ce este atât de uimitoare aceastã inventie, aplicabilã la tot ce merge pe roti în lume. Adrian Rosca a avut rãbdarea sã explice, în exclusivitate pentru cititorii nostri, despre ce este vorba. „Sistemul RosMar Hreasca se bazeazã pe calarea automatã a rotilor masinii, adicã blocarea automatã, convenabilã. Soferul poate sã-si caleze orice roatã vrea. Înseamnã cã rotile calate vor împinge rotile rãmase libere si acesta este sistemul inventat de mine. Mai pe întelesul multor oameni, sistemul meu blocheazã rotile – în special cele din spate sau chiar mai multe roti, iar acestea, actionat de sofer, prin sistemul meu, vor împinge roata liberã sã treacã peste orice obstacol. RosMar Hreasca poate fi fãcut în douã sisteme: sistemul secvential si sistem liniar. În sistemul secvential miscarea se face în trepte: se caleazã o parte din roti si le obligã pe cele rãmase libere sã înainteze. Dupã care acestea vor fi si ele calate convenabil si le vor trage pe celelate dupã ele. Si apoi se face din nou miscarea, pânã când poate fi trecut obstacolul – panta, rampa, groapa, etc. Nu conteazã gradul pantei, poate fi de 50 – 60 de grade înclinatie, poate depãsi orice: polei, zãpadã, noroi, groapã, copaci cãzuti, etc. Este aplicabilã la ambulante, care se confruntã cu aceastã problemã, la masini de pompieri, la masini militare, la tractoare, la masinile de off road, care rãmân împotmolite în noroaie, vor iesi foarte usor din orice obstacol, cu acest sistem pe masini. În sistemul liniar, RosMar Hreasca va modifica startul tuturor masinilor de pe pãmânt. Plecarea de pe loc a tuturor masinilor care au sistemul RosMar va fi mult, mult mai rapidã. Acum, de exemplu, plecarea de pe loc cea mai rapidã este cu 517 km/h, vitezã care se atinge în 3,5 secunde. Cu sistemul meu montat pe masinã, se poate atinge în 3,5 secunde, mii de km la orã!”, a exlicat Adrian Rosca, pe scurt, cam în ce constã inventia sa.

Medalia de aur, prea putin pentru Rosca…

Adrian Rosca ne-a mãrturisit cã avea asteptãri mai mari de la Salonul de inventicã de la Iasi, pentru cã cei mai multi vizitatori au fost la el la stand. O baie de multime a salonului, dupã cum s-a exprimat inventatorul, care a fost si sfãtuit de cei mai multi care i-au vãzut inventia sã o breveteze imediat, cã altfel îi va fi furatã. „Voi face câtiva pasi simpli. Am deja întocmit un dosar, un film, pe care le-am trimis la mai multe companii auto din lume. Vom semna în curând un contract cu firma Maserati, care s-a arãtat interesatã de inventie. Eu am inventat sistemul, dar pentru a fi produsã în serie, ea trebuie aplicatã la diferitele tipuri de masini, iar asta poate sã o facã inginerii cei mai buni. O sã lucrãm cu acesti ingineri, deja avem câtiva care s-au arãtat interesati. Va fi construit un prototip, la scarã normalã. Vom vedea în curând”, a mai spus Adrian Rosca.

Domnule Ciolos, nu te intereseazã ca aceastã inventie sã fie produsã în România?

„Din pãcate, am cerut încã din luna februarie prim-ministrului Dacian Ciolos sã se aplece putin asupra inventiei mele, sã vadã cu ochii lui ce am inventat, pentru ca sã facã totul ca ea sã fie produsã în România. Acest sistem va aduce României, instantaneu, zeci de miliarde de lei, pentru cã în 7-8 ani va fi, poate, obligatoriu de instalat pe toate masinile, pentru cã este teribil de bun fatã de ce existã la nivel mondial. De abia astept sã facem primul prototip. As vrea ca premierul Ciolos sã vadã sau sã trimitã pe cineva sã vadã inventia, pentru cã eu garantez cã va aduce României miliarde de euro si va crea zeci de mii de locuri de muncã, pentru cã toti vor vrea sã îl punã pe masinã. Sistemul inventat de mine bate orice sistem auto cu planetare, acesta va si dispãrea de fapt. Nu vor mai fi oameni înzãpeziti, pentru cã sistemul RosMar îi va scoate din orice situatie: nu vor mai patina masinile, vor putea merge pe gheatã, vor trece peste troiene, peste orice!”, a spus Adrian Rosca. Chiar, domnule Ciolos, nu vã intereseazã sã relansati cu aceastã inventie a bârlãdeanului nostru istet economia României??

Miscarea de Rezistentã Pungesti este alãturi de Adrian Rosca

PROMISIUNE…Coleg cu Adrian Rosca, în Miscarea de Rezistentã Pungesti, Constantin Pâslaru, candidatul UNPR la functia de primar al Bârladului a recunoscut cã a avut curaj sã cearã bârledenilor votul pentru functia de primar, bazându-se cã inventia acestuia va face furori si vrea s-o producã în serie la Bârlad. Cum? Împreunã cu Primãria si Consiliul Local, în cazul în care câstigã alegerile, sã investeascã în proiectul care a luat medalia de aur la Euroinvent si anticipeazã 3.000 de noi locuri de muncã. Aceasta este promisiunea pe care Pâslaru o face bârdenilor: „Eu sunt încântat de Adrian si de inventia sa si mã rog la Bunul Dumnezeu sã semneze cât mai repede cu companiile auto mari, pentru a produce acest sistem la Bârlad! Vor fi create multe locuri de muncã si asta va fi foarte bine pentru economia Bârladului. Sunt alãturi de el si voi lucra numai cu el, chiar dacã ajung sau nu primar. Dacã bârlãdenii au încredere în mine si-mi acordã votul, putem împreunã investim în acest proiect si sã ridicãm o uzinã cu capital integral al Consiliului Local, în care sã angajãm peste 3.000 de oameni. În loc sã punem flori, gazon sau sã vopsim garduri, putem dirija banii într-un astfel de proiect care genereazã locuri de muncã. Bârladul are profesionisti care în trecut au lucrat FEPA sau la Rulmenti pregãtiti sã producã în seria inventia bunului nostru prieten”, a spus Constantin Pâslaru, liderul Miscãrii de Rezistentã Pungesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.