spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Pumnii strânsi pentru HC Vaslui

- Advertisement -

Stiinta Municipal Bacãu – HC Vaslui, azi, ora 17:00

EMOTII…HC Vaslui s-a conformat deciziei Federatiei Române de Handbal si, începând de azi, va intra în focurile barajului pentru mentinere/promovare în Liga Nationalã. Chemati din vacantã în urmã cu douã zile, elevii lui Sandu Iacob vor da piept în aceastã dupã-amiazã, de la ora 17:00, cu cel mai de temut adversar din seria I, Stiinta Municipal Bacãu. “Galben-albastrii” s-au impus ieri, în primul meci al barajului, cu 31-22 in fata celor de la CNOT Brasov, a treia echipã din serie. Între timp, la conducerea Federatiei Române Fotbal s-a înregistrat prima demisie în cazul “HC Vaslui-Minaur Baia Mare”. Alin Cârligeanu, fostul sef al arbitrilor si membru în Consiliul de Administratie (CA) al federatiei a ascultat sfatul antrenorului Sandu Iacob si si-a înaintat demisia de onoare.

Au început sãptãmâna plecând în vacantã si o terminã pe terenul de joc, încercând sã mentinã Vasluiul în primul esalon handbalistic. Elevii lui Sandu Iacob s-au regrupat în urmã cu douã zile iar ieri au luat drumul Brasovului, acolo unde se va juca barajul de mentinere/promovare în Liga Nationalã. Vasluienii vor juca în aceastã dupã-amiazã cu Stiinta Municipal Bacãu, cel mai puternic adversar din serie. Sâmbãtã, tot de la ora 17:00, “ros-albastrii” vor întâlni gazdele de la CNOT Brasov, a treia echipã din grupã. În urma acestor meciuri, vom sti dacã vom mai avea sau nu si în sezonul urmãtor echipã în Liga Nationalã.

Anul trecut, într-un caz similar, FRH a tinut cont doar de rezultatele din play-out

JUDECÃTI DIFERITE…Un caz asemãnãtor “Vaslui-Minaur” s-a înregistrat si în sezonul trecut al Ligii Nationale, la feminin. Echipele HCM Râmnicu Vâlcea si U Cluj au terminat play-out-ul la egalitate, fiecare cu 37 de puncte. Atunci, membrii Comisiei de Competitii si ai Consiliului de Administratie au hotãrât ca departajarea sã se facã doar în functie de rezultatele din play-out, unde cele douã echipe si-au împãrtit victoriile, avantajatã fiind HCM Râmnicu Vâlcea, care a câstigat la trei goluri (29-26), fatã de U Cluj, care s-a impus la un singur gol (scor 28-27). Dacã “interpretau regulamentul” si atunci, asa cum au fãcut-o în cazul Vasluiului, si ar fi tinut cont si de rezultatele din sezonul regulat, echipa avantajatã era U Cluj, care a remizat pe terenul vâlcencelor (scor 26-26) si a câstigat acasã (29-27). Numai cã în cazul celor douã echipe feminine, bosii FRH n-au mai întors-o cum au vrut, ci au aplicat regulamentul. Dovadã mai clarã cã mafia din fruntea FRH i-a “lucrat” în acest sezon pe handbalistii vasluieni nici cã avem.

A picat unul din cei 10 “dalmatieni”

DEMISIE… Mesajul antrenorului HC Vaslui, Sandu Iacob, prin care cere demisia în bloc a celor din Federatia Românã de Handbal (FRH), pentru nedreptatea comisã fatã de formatia vasluianã, a ajuns si la tintã. Primul care a decis sã-si dea demisia de onoare a fost Alin Cârligeanu, fostul sef al arbitrilor. Membru în Consiliul de Administratie (CA) al federatiei, care a semnat pentru mentinerea deciziei Comisiei de Competitii, de a trimite Vasluiul la baraj în locul lui Minaur, Cârligeanu si-a înaintat demisia, îndemnându-i si pe ceilalti colegi sã-i urmeze exemplul. “Am realizat ce gresealã imensã am fãcut fatã de cele douã echipe, HC Vaslui si Minaur, când am votat “fãrã obiectiuni” regulamentul de desfãsurare a Ligii Nationale, si am hotãrât sã demisionez din Consiliul de Administratie. Cred cã, desi cele douã echipe au reprezentanti în CA, care au fost foarte “atenti” ca si noi ceilalti membri la continutul regulamentului înaintat de departamentul de specialitate, le sunt dator cu scuze si îmi înaintez demisia, zic eu de onoare. Sper ca dupã Jocurile Olimpice (ca sã nu tulburãm atmosfera) si ceilalti nouã colegi care au votat pentru mentinerea hotãrârii CC sã-si facã o analizã si, spre binele handbalului, sã grãbeascã alegerile generale”, a postat pe retelele de socializare Alin Cârligeanu.

Programul barajului de mentinere/promovare în Liga Nationalã:

Joi

HC Vaslui stã

Stiinta Municipal Bacãu 31-22 CNOT Brasov

Vineri

CNOT Brasov stã

HC Vaslui – Stiinta Municipal Bacãu

Sâmbãtã

Stiinta Muncipal Bacãu stã

CNOT Brasov – HC Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.