spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Avocatul Poporului, învins în instantã de Miscarea de Rezistentã Pungesti

- Advertisement -

VICTORIE… Miscarea de Rezistentã Pungesti repurteazã o victorie importantã în fata Avocatului Poporului, Curtea de Apel Bucuresti obligându-l pe Victor Ciorbea sã emitã un punct de vedere cu privire la petitia care i-a fost adresatã. În decembrie anul trecut, patru asociatii reprezentând Societatea Civilã, printre care si Miscarea de Rezistentã Pungesti, prin liderul Constantin Pâslaru, au cerut prin aceastã petitie ca Avocatul Poporului sã sesizeze Curtea Constitutionalã cu privire la neconstitutionalitatea unor articole din Legea Alegerilor Locale, printre care si alegerea primarilor într-un singur tur. Pentru cã Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, nu a binevoit sã dea niciun rãspuns la petitie, asociatiile respective s-au adresat instantei, la Curtea de Apel Bucuresti, care le-a dat câstig de cauzã. „Ne vom bate pânã la ultimul suflu pentru depolitizarea institutiilor si, mai ales, a celor care trebuie sã fie în serviciul cetãteanului”, a spus Constantin Pâslaru.

Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, a solutionat pe 19 mai, pe fond, cauza ce face obiectul Dosarului nr. 753/2/2016, prin care Asociatia „România Fãrã Ei”, Asociatia „România Vie”, Asociatia „Eco-Civica” si Asociatia „Miscarea de Rezistentã de la Pungesti” l-au chemat în judecatã pe Avocatul Poporului, dând cîstig de cauzã reclamantilor reprezentanti ai societãtii civile: „Admite în parte cererea. Obligã pârâtul sã emitã un punct de vedere cu privire la solutionarea petitiei nr. din 10 decembrie 2015, referitoare la cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu neconstitutionalitatea art. 50 alin. 3 si art. 100 din Legea nr. 115/2015.” Reamintim cã, prin petitia respectivã, organizatiile reclamante au cerut Avocatului Poporului sã ridice exceptia de neconstitutionalitate împotriva mai multor dispozitii din Legea Alegerilor Locale, în primul rând cea care consacrã alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, chiar si în lipsa realei reprezentativitãti. Cum n-au primit niciun rãspuns, asociatiile respective s-au adresat justitiei, care a dat câstig de cauzã (în parte) reclamantelor (celor patru asociatii nonguvernamentale), ce asteaptã acum un rãspuns din partea Avocatului Poporului. Solutia datã de CA Bucuresti nu este definitivã.

„Luptãm pânã la capãt pentru cetãteni!”

„Sistemul politic este în colaps, parlamentarii partidelor corupte PSD si PNL au suprimat alegerile democratice prin adoptarea unei legi neconstitutionale. Astfel, ei mentin un sistem de privilegii pentru ei si apropiatii lor, care cu greu pot fi clintiti din scaunele de unde devalizeazã bugetul tãrii si resursele noastre. Ca sã fie siguri cã la alegerile locale cetãtenii au sanse minime sã câstige în fata lor, au subordonat politic si Avocatul Poporului, singurul care poate sesiza Curtea Constitutionalã pe legile neconstitutionale. Astfel, Victor Ciorbea, un personaj anacronic, plin de datorii la bãnci si bugetul de stat, serveste celor care îi plãtesc extravagantele imobiliare si traiul îmbelsugat, mult peste ceea ce ar putea sã îsi permitã. Avocatul poporului si-a servit stãpânii, pe politicienii corupti din PSD si PNL si a blocat demersul cetãtenilor. Chemarea în justitie a dat un câstig partial cetãtenilor si Avocatul Poporului a pierdut. Asteptãm rãspunsul motivat la cererile noastre pentru a putea ajunge la CCR cu legea alegerilor locale si a demonstra cã alegerea primarilor într-un tur este neconstitutionalã si cã cetãtenii nu pot fi obligati sã se înscrie în partide dacã vor sã se implice în treburile orasului, comunei, judetului”, a spus George Epurescu, presedintele Asociatiei „România Fãrã Ei”.

„Încã o datã, Miscarea de Rezistentã alãturi de <<România Fãrã Ei>>, Asociatiile <<Eco Civica>> si <<România Vie>>, împreunã cu Societatea Civilã, au demonstrat cã în aceastã tarã este nevoie de o gândire <<corectã>> si de o schimbare totalã a oamenilor din sistem, impusi politic. Ne vom bate pânã la ultimul suflu pentru depolitizarea institutiilor si, mai ales, a celor care trebuie sã fie în serviciul cetãteanului”, a spus Constantin Pâslaru, liderul Miscãrii de Rezistentã Pungesti, candidatul UNPR la functia de primar al municipiului Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.