spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Esec teribil pentru „strategii” PSD din Bârlad! (FACSIMIL)

- Advertisement -

JOS LABELE DE PE ORAS Loviturã cruntã pentru PSD Bârlad, datã de BEC, ieri, în sedinta de analizã a unei reclamatii fãcutã de PNL. „Am admis plângerea PNL, care specifica faptul cã PSD organizeazã în campanie manifestãri adresate electoratului, gen cros sau concurs de 1 Iunie, manifestãri percepute ca electorale, interzise de legea electoralã. Am recomandat PSD Bârlad sã se abtinã de la astfel de manifestãri si sã se rezume doar la ceea ce prevede legea”, a precizat Wili Brojban, presedintele BEC Bârlad.

Asa cum s-a obisnut de 12 ani, PSD, care a preluat functia de primar din 2004 si a umplut CLM Bârlad de balamagii care votau, fiind majoritari, orice tâmpenie le cerea partidul, PSD a trecut la fapte si în acest an electoral. Mai precis, chiar în luna mai, în plinã campanie electoralã, PSD – mascat TSD si OFSD, organiza, punând afise pe pagina oficialã a TSD Bârlad si PSD Bârlad, douã „concursuri” pentru bârlãdeni cu vârste între 7 ani si pânã la peste 60 de ani! Toate aceste concursuri, mai precis un „Cros al Primãverii” (pe 21 mai) si „Atentie, se cântã” (pe 1 Iunie), erau pogramate special în aceastã campanie electoralã, cu oferirea de premii câstigãtorilor si participantilor. Adicã mitã electoralã pe sleau. Numai cã PSD s-a ales cu o plângere la BEC Bârlad, din partea PNL.

Plângerea a fost fãcutã pe data de 17 mai si contine urmãtoarea solicitare: „Plângere împotiva Organizatiei Judetene a PSD, PSD Bârlad, TSD Bârlad si a lui Adrian Solomon, candidatul PSD Bârlad la functia de primar al Bârladului, pentru încãlcarea dispozitiilor Hotãrârii AEP din 2016. Pe pagina de Facebook a Organizatiei TSD Bârlad, a apãrut afisul cu privire la organizarea unui concurs cu premii, denumit <<Crosul Primãverii>> pentru data de 21 mai. Locul unde urmeazã sã aibã loc concursul este în fata Casei de Culturã din Bârlad, pentru categoriile de vârstã între 7 ani si pânã la peste 60 de ani. Conform prevederilor mentionate din Hotãrârea AEP/ 2016, în perioada de campanie electoralã partidele politice, care au calitatea de competitori electorali, le este interzisã organizarea de serbãri, concursuri, spectacole, etc., întrucât aceste concursuri indicã << mascat>> elementele infractiunii de corupere a alegãtorilor, în sensul în care sunt oferite <<premii>> ce prefigureazã clar încãlcarea hotãrârii AEP”.

BEC Bârlad a analizat ieri plângerea PNL si a solutionat la unison: a admis plângerea si a obligat PSD sã respecte deciziile AEP, astfel cã s-a interzis manifestarea „sportivã” de oferire de mitã electoratului bârlãdean, la marele „cros”. Mai mult, BEC Bârlad a extins interdictia cãtre PSD si la concursul organizat de PSD, TSD si OFSD Bârlad, pe 1 Iunie, intitulatã „Atentie se cântã”, prin care PSD se folosea de Ziua Internationalã a Copilului dând premii si dulciuri copiilor, care, evident, erau însotiti de pãrinti, ce ar fi fost astfel „mituiti” sã voteze pe cei ce le dau premii odraslelor. Asa au procedat cei din PSD si în 2004, în 2008, în 2012 … Era timpul sã se punã stop acestor practici, dând astfel sanse egale tuturor candidatilor. Desi, dacã ne gândim bine, „Zilele Culturale ale Bârladului” sunt fix o mitã electoralã a PSD Bârlad! Cu tot cu Maia Morgenstein si Directia 5!

PLANGERE BEC BARLAD de la PNL

.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.