spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Pietoni accidentati la Bârlad si Zorleni, din cauza traversãrii neregulamentare!

- Advertisement -

ATENTIE LA TRAVERSARE Din cauza traversãrii neregulamentare, O fetitã în vârstã de 8 ani, din Bârlad, si un bãrbat de 78 de ani, din comuna Bogdãnesti, au suferit vãtãmãri corporale, dupã ce au fost implicati în accidente de circulatie. În timp ce fetita din Bârlad nu a necesitat internarea, bãtrânul de 78 de ani a rãmas internat la spitalul bârlãdean având fracturã de gambã.

Începutul sãptãmânii a fost marcat de douã accidente destul de grave, soldate cu victime, din cauza traversãrii neregulamentare a pietonilor. Primul a avut loc pe 16 mai, pe raza comunei Zorleni. Florin C., de 26 de ani, din comuna Banca, era la volanul unui autoturism pe D.E. 581, din directia Vaslui cãtre Bârlad, când a surprins si accidentat un bãrbat, de 78 de ani, din comuna Bogdãnesti, care s-a angajat neregulamentar în traversarea drumului. Victima a fost transportatã la Spitalul municipal de Urgentã „Elena Beldiman” Bârlad, unde a fost diagnosticatã cu „fractura gambã”. Conducãtorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Ieri dimineatã, a avut loc pe raza municipiului Bârlad un alt accident de circulatie, în care a fost implicatã o fetitã, care se deplasa pe drumul public în calitate de pieton. Adrian P. conducea autoturismul pe strada Republicii din municipiul Bârlad, iar la un moment dat, a accidentat o fetitã în vârstã de 8 ani, din aceeasi localitate. Aceasta s-a angajat în traversarea strãzii neregulamentar, prin loc nemarcat si nesemnalizat. Minora a fost transportatã la Spitalul municipal de Urgentã „Elena Beldiman” Bârlad fiind diagnosticatã cu „traumatism cranio-cerebral”, fãrã a fi necesarã internarea. Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arãtat cã nu consumase bãuturi alcoolice. În cauzele relatate au fost întocmite douã dosare de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de vãtãmare corporalã din culpã.
Politia recomandã atentie mãritã la traversare!

Din cauza numãrului mare de pietoni accdentati pentru cã au traversat neregulamentar strada sau drumurile nationale sau europene, IPJ Vaslui face câteva recomandãri. „Traversati numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada! Nu traversati prin fata sau spatele autovehiculelor oprite! La orice traversare, opriti-vã în afara pãrtii carosabile, asigurati-vã din stânga, din dreapta si apoi din stânga din nou! Apreciati corect timpul necesar pentru a traversa în sigurantã si luati în calcul ca atunci când traversati strãzi cu mai multe benzi pe sens sau când vã aflati într-o zonã cu regim de vitezã ridicat trebuie sã fiti mai prudenti! Traversati perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dati soferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vã angaja în traversare! Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastrã sã vã asigurati. Copiii nu trebuie lãsati sã traverseze singuri – ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Respectati întocmai semnificatia semnalizãrii rutiere (indicatoare sau semafor) si fiti prudenti pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante!”, precizeazã Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.