spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Vinovatii fãrã vinã din spitalul Bârlad!

- Advertisement -

REPLICÃ Spitalul din Bârlad, prin conducerea sa, reactioneazã la articolele apãrute: nu suntem vinovati!

DREPT LA REPLICÃ Reprezentantii spitalului din Bârlad, în spetã Cristina Sârbu, director de îngrijiri, si Gabriela Danis, directorul medical, au rãspuns la întrebãrile ridicate de reporterii de la Vremea Nouã, referitoare la dezinfectantele folosite în acest spital si la acuzatiile aduse de familia fetitei de cinci ani, ajunsã la Iasi duminicã, 15 mai, în stare gravã, dupã ce a fost aproape de moarte în spitalul bârlãdean. Concluzia: medicii nu sunt vinovati, pãrintii s-au „agitat” degeaba, iar dezinfectantii folositi nu sunt de la Hexi Pharma! Doar acum cinci ani, s-a folosit un dezinfectant pentru medici, în sala de operatii, timp de sase luni! În rest, la spitalul din Bârlad totul este … la superlativ. Credeti asa ceva? Noi, nu!

Aparitiile din cotidianul nostru referitoare la spitalul din Bârlad, în care am arãtat cã în aceastã institutie NU se folosesc dezinfectanti de la Hexi Pharma, ci de la alte firme, dar cã lipsa de comunicare dintre conducere si jurnalisti ridicã mari semne de întrebare, a stârnit în sfârsit o reactie a spitalului bârlãdean. Cristina Sârbu, directorul de îngrijiri medicale, a fãcut o precizare referitor la dezinfectantii folositi la spitalul bârlãdean. „Ca urmare a articolului apãrut în presa localã care se referã la dezinfectantii folositi de noi, precizãm faptul cã nu colaborãm cu firma Hexi Pharma, iar singura colaborare pe care am avut-o cu aceastã firmã a fost acum cinci ani, cu un produs antiseptic de spãlare chirurgicalã a mâinilor, de care nu am fost multumiti, drept care l-am schimbat dupã jumãtate de an de folosire, nefiind multumiti de eficienta sa. Colaborãm cu douã firme din Franta si Germania si anume Anios si Schulke Mayer si cu Coselli Iasi. Obligatia noastrã este de a schimba regulat dezinfectantele, pentru a nu duce la rezistenta bacteriilor. Niciodatã n-am folosit dezinfectante Hexi Pharma, deoarece chiar compartimentul de specialitate de la noi, care se ocupã cu dezinfectia spitalului, nu a fost de acord cu substanta butaldehidã, ne ferim de ea. Nu a fost întrebatã nici o persoanã din conducere. Din toatã povestea asta, desi spitalul din Bârlad n-a acceptat o colaborare cu Hexi Pharma, am iesit cei mai sifonati, pentru cã a fost, recunoastem, o lipsã de comunicare. DSP Vaslui a luat teste de autocontrol si rezultatele au fost bune, au luat si teste speciale, la care nu au fost încã date rezultatele, dar dacã era ceva rãu, am fi fost informati pânã acum”, a spus Cristina Sârbu, directorul de îngrijiri medicale.

Medicii din Bârlad, nevinovati în cazul fetei de cinci ani!

Un alt drept la replicã a fost cel în cazul fetitei de cinci ani, Rebeca Marina, dusã în stare gravã la Iasi, la Spitalul „Sf. Maria”, unde a fost internatã direct la ATI Reanimare, fata fiind suspectã de varicelã complicatã cu pneumonie si miocarditã acutã! Fetita, din comuna Gherghesti, a fost adusã prima oarã la medicul pediatru din Bârlad pe 7 mai, a fost trimisã acasã, cu diagnosticul „varicelã”, apoi a revenit pe 9 mai, starea sa înrãutãtindu-se, a fost din nou trimisã acasã, apoi pe 10 mai a venit din nou în stare si mai gravã, fiind în sfârsit internatã la sectia Boli Infectioase. A fost trimisã la Iasi pe 15 mai, la cererea insistentã a familiei, fetita fiind în stare foarte gravã. A ajuns la Iasi cu o masinã proprie, fiindu-i refuzatã solicitarea pentru o ambulantã si, la o primã evaluare a fetitei, medicii ieseni au diagnosticat-o cu „varicelã complicatã cu pneumonie si miocarditã acutã”, fata având infectie la plãmâni si apã la inimã. Dar, desi medicii ieseni i-au spus mãmicii Vasilica Turcanu cã, dacã mai stãtea o zi la spitalul din Bârlad, copila murea, dupã ce aceasta a fost pusã la oxigen si i s-au administrat medicamente specifice diagnosticului, iar acum lucrurile iau o altã întorsãturã. Culmea este cã, dupã aparitia articolului nostru de ieri, conducerea spitalului bârlãdean a „declansat” o anchetã internã, solicitând note explicative la medicii de la sectia de Boli Infectioase de la spitalul din Bârlad. Au sunat apoi la Iasi, la „Sf. Maria”, si brusc, diagnosticul a fost … infirmat, iar fetita mutatã la Spitalul de Boli Infectioase de la Iasi! „A fost infirmat diagnosticul de pneumonie, precum si acela de miocarditã acutã. A rãmas în picioare diagnosticul de <<varicelã complicatã>>. Familia s-a alarmat degeaba, noi am tratat de multe ori cazuri de varicelã complicatã si ea primeste la Iasi acelasi tratament ca si la noi”, a precizat medicul Gabriela Danis, directorul medical al spitalului bârlãdean. Ca sã vezi! Probabil cã fetitei nu-i prieste aerul din spitalul bârlãdean, altfel nu se explicã cum de acum douã zile a ajuns mai mult moartã decât vie la Iasi, iar acum, în numai 24 de ore, dupã discutiile între medicii ieseni si cei bârlãdeni, fata este în stare bunã! Cu adevãrat, „corb la corb nu-si scoate ochii”. Important este cã micuta a fost transferatã la spitalul de Boli Infectioase din Iasi cu diagnosticul de varicelã complicatã si primeste tratamentul necesar, fiind salvatã de interventia mãtusii sale, care a pus piciorul în prag si a luat copilul pe semnãturã , ducându-l la Iasi. Restul de vorbe si drepturi la replicã sunt povesti de adormit … bolnavii!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.