Candidatul UNPR la Primãria Vaslui s-a întâlnit cu cetãtenii
DE VORBÃ CU OAMENII…Ovidiu Mihãitã Bãetu, candidatul UNPR lansat în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Vaslui, a avut, ieri, o întâlnire cu vasluienii. Însotit de Cãtãlin Popa, cel care deschide lista de consilieri, candidatul a iesit prin piete pentru a împãrti pliante si a sta de vorbã cu oamenii. Asa a aflat cã multi vasluieni sunt îngrijorati de soarta tinerilor din Vaslui, care nu-si mai gãsesc un loc în Vaslui si sunt nevoiti sã plece care pe unde apucã. „Vasluiul aratã ca un muzeu care, în curând, dacã nu ne ocupãm si de tineri, va fi populat doar de cei care vin sã-l viziteze”, a spus Bãetu
Chiar dacã nu si-a propus sã intre în problematica municipiului Vaslui, candidatul UNPR la functia de primar al municipiului Vaslui, Ovidiu Mihãitã Bãetu, a fost abordat de oamenii care au dorit sã-si spunã pãsul. „Am iesit pentru cã am vrut sã mã fac cunoscut ca un tânãr optimist, curajos, luptãtor si care a reusit, prin propriile puteri, în domeniul privat”, a spus Ovidiu Bãetu, care era însotit de un alt tânãr, Cãtãlin Popa, omul care a fãcut istorie alãturi de FC Vaslui, iar acum este observator federal pentru meciurile de fotbal din Liga 1. Acesta a ascultat pãsurile unora dintre concetãtenii nostri, care i-au pus pe tapet probleme reale cu care se confruntã orasul nostru. Astfel, un vasluian a povestit cã, de mai bine de patru luni, încearcã sã ia un PUZ (plan urbanistic zonal – n.r.) de la Primãrie, dar nu reuseste pentru cã suma cerutã este prea mare pentru posibilitãtile sale, adicã 4.500 de lei. „Doresc sã-mi construiesc o casã pe o bucatã de teren aflatã la iesirea din municipiul Vaslui, cãtre Cismeaua Moldovencei. Am o fatã care terminã curând facultatea si doresc sã-i las apartamentul din oras si eu sã mã retrag”, a povestit vasluianul. Numai cã, de la dorintã si pânã la împlinirea acesteia, se pare cã mai sunt hopuri de trecut, multe dintre ele puse chiar de autoritatea localã. Si nu doar aceastã problemã i-a fost adusã la cunostintã candidatului UNPR. „O doamnã mi-a povestit cã are douã fete, una în Bucuresti si una face un master la Bruxelles, si si-ar dori sã le aibã aproape, dar municipiul Vaslui nu oferã nicio posibilitate. Mai mult, una dintre ele, cu specializare la Sorbona, a fost profesoarã de francezã, timp de un an, undeva în apropierea orasului, dar a renuntat si a plecat”, a povestit Ovidiu Bãetu. De asemenea, si unii pensionari si-au arãtat nemultumirea, de data aceasta, fatã de guvernanti si de tãierile bugetare de la pensii, în conditiile în care veniturile acestei categorii sociale sunt si asa mici, iar medicamentele din ce în ce mai scumpe.
Vasluiului îi lipseste o perspectivã pentru tineri
Cluburi pentru pensionari existã în municipiului Vaslui, dar lipseste cu desãvârsire o perspectivã realã pentru tineri. „Un viitor cert pentru tinerii vasluieni si pentru copiii lor este o problemã realã cu care ne confruntãm. Acum nu existã sau sunt foarte putine spatii de joacã amenajate, lipsesc acele cercuri pentru tineret, existente în anii din urmã, pentru dezvoltarea unor abilitãti practice. Alti tineri vorbeau despre faptul cã terenurile de sport care apartin unor institutii de învãtãmânt au fost transformate în afaceri pentru obtinerea de profit, îngrãdind astfel, dreptul tinerilor la sport. Consider cã este timpul sã ne aplecãm si asupra tinerilor ca nu cumva orasul nostru sã se transforme, asa cum spunea cineva cu care am stat de vorbã. Acea persoanã spunea cã Vasluiul aratã ca un muzeu care, în curând, dacã nu ne ocupãm de tineri, va fi populat doar de cãtre cei care vor veni sã viziteze un oras care, cu ceva timp în urmã, era populat. Altfel spus, ne pleacã tinerii din oras si, peste ceva ani, vom întâlni o populatie mult îmbãtrânitã aici. De aceea, consider cã este cazul sã ne ocupãm si de tineri”, a mai spus Ovidiu Bãetu. Acesta a fost mesajul transmis de cãtre cei care au stat de vorbã, ieri, cu candidatul UNPR la Primãria Vaslui. „Ne-am întâlnit cu vasluienii în timp ce am împãrtit un pliant în care am prezentat candidatul UNPR. Unii s-au arãtat sãtui de promisiuni si de aceeasi oameni de mai bine de 26 de ani. Am descoperit reticentã fatã de orice partid politic, dar si o deschidere timidã fatã de tineri. Asta înseamnã cã si noi, tinerii care nu am fãcut politicã, avem obligatia sã-i schimbãm pe cei care sunt înfipti, cu rude si prieteni, în functii cheie si nu pe competente profesionale”, considerã Ovidiu Bãetu.