spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

“Mitingul postasilor a avut rezultat”

- Advertisement -

PROMISIUNI…Mitingul postasilor, care a avut loc la Bucuresti, în Piata Victoria, pe 7 mai, la care au participat aproximativ 4000 de sindicalisti, dintre care 104 din Vaslui, s-a finalizat cu promisiuni punctuale. La negocierile purtate la sediul Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationalã, cu ministrul de resort Marius Bostan, secretarul de stat Radu Dorcioman, vice-premierul Costin Borc, consilierul primului ministru, Tiberiu Petrescu, precum si cu directorul de cabinet Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationalã, Sorin Muresan, a fost prezentã si Geta Turbatu, lider SLPR – filiala Vaslui.

“Eu consider cã mitingul nostru a avut rezultat. Ministrul a zis cã va initia un act normativ care va fi prezentat în sedinta de guvern din cursul lunii iulie 2016. Acesta va permite introducerea unor prevederi legale prin care sã fie posibilã angajarea prin Contract individual de Muncã, pe perioadã determinatã- perioada concediului de odihnã, pentru posturile unice din mediul rural. De asemenea, va invita SLPR la dialog cu conducerea CNPR în vederea identificãrii modalitãtii de solutionare a solicitãrii privind cresterea veniturilor salariatilor Postei Române”, a declarat Geta Turbatu. De altfel, ministrul Mariu Bostan a publicat pe pagina sa de facebook rezultatele negocierilor din data de 7 mai. “Este atributia managementului sã stabileascã salarii în functie de munca prestatã si sã creascã salariile în limita bugetului stabilit, conform legii. Suntem de acord cã o prioritate sunt cei cu salarii minime si un volum de muncã foarte mare. Suntem de acord, si sprijinim initiativa de optimizare si eliminare a celor care nu muncesc si nu aduc valoare Postei Române. Apreciem disponibilitatea sindicatului de a sprijini implementarea noilor servicii’, mentioneazã ministrul Comunicatiilor.

Ce promisiuni a mai fãcut Mariu Bostan protestatarilor

“Vom facilita în continuare dialogul dintre CNPR si ANCOM pentru compensarea serviciului universal. Este important ca acest serviciu necesar sã fie compensat corect, pentru a avea servicii de calitate în toate localitãtile tãrii în interesul cetãtenilor, companiilor si administratiei publice. Apreciem dorinta Sindicatului de a sprijini initiativele noastre de asezare a Companiei pe baze solide prin adoptarea unei strategii pe termen de 7 ani împãrtãsite de actionari si angajati. Am luat act de îngrijorarea privind amenzile primite de la Consiliul Concurentei, datoriile existente, contractele pãguboase si erorile din trecut. Analizãm posibilitatea conversiei datoriei în actiuni cu acordul Fondului Proprietatea si cu respectarea regulilor privind ajutorul de stat’, a afirmat Marius Bostan. În ceea ce priveste reducerea continuã a veniturilor Postei Române, actionarul majoritar a fost de acord, cu ajutorul Adunãrii Generale a Actionarilor, sã se cuprindã obiective prioritare în contractele de management si sã fie semnate contracte de performantã cu directorii si directorii executivi din centrale pentru cresterea veniturilor companiei. Referitor la revendicarea privind conversia datoriilor Postei Române în actiuni ale statului, cei doi ministri s-au declarat de acord cã acest lucru se poate face printr-un plan de eficientizare a activitãtii CNPR, însã trebuie sã fie de acord si celãlalt actionar, Fondul Proprietatea (care detine 25% din actiuni), sã participe la aceastã majorare de capital. Potrivit datelor oficiale, Posta Românã a înregistrat, anul trecut, un profit brut de 19,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro), iar cheltuielile cu investitiile au crescut cu peste 24%, fatã de 2014, în timp ce cheltuielile totale s-au diminuat cu aproximativ 7%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.