spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Un vasluian din Vetrisoaia, cel mai bun student al Facultãtii de Drept din Sibiu!

- Advertisement -

EXEMPLU Un tânãr din Vetrisoaia, plecat la studii dintr-o familie modestã, dependentã de ajutor social, reuseste, în ciuda oricãror piedici materiale, sã fie cel mai bun student al Facultãtii de Drept “Simion Bãrnutiu” din Sibiu. Bãiatul a reprezentat institutia, recent, împreunã cu o colegã, la Concursul National de Procese Simulate de Drept Penal de la Cluj, reusind sã surclaseze echipe puternice, precum cea a Universitãtii “Al. I. Cuza” Iasi. Cea mai mare bucurie a sa este cã vestea rezultatelor sale a ajuns acasã, la consãtenii sãi, care se mândresc mult cu el. “Le-am spus celor din satul meu cã dacã vor avea vreodatã probleme cu autoritãtile sau cu alte nelegiuiri, sã mã anunte si din tot sufletul îi voi ajuta”, spune George Cãtãlin Grosu, studentul din Vaslui, primul la învãtãturã din Facultatea de Drept “Simion Bãrnutiu” din Sibiu.

George Cãtãlin Grosu are 22 de ani si este student în anul III, la Drept, în orasul Sibiu. A fãcut scoala gimnazialã în satul natal, Vetrisoaia, iar apoi liceul a vrut sã îl facã la Bârlad, la prestigiosul Colegiu National “Gheorghe Rosca Codreanu”. Initial, povesteste George, a vrut sã dea la Academia de Politie, desi iubea ideea de Justitie, visând de mic la o carierã în zona aceasta, dar s-a nimerit sã se îmbolnãveascã în preajma admiterii si a trebuit sã se reorganizeze. A mers la “Drept”, la Sibiu, unde a luat al unsprezecelea. Era de asteptat, întrucât luase Bacalaureatul cu media 9,71. Din primul an a vrut sã lupte, sã învete bine, ca sã-i facã mândri pe cei de acasã. A luat mereu bursã de merit, iar bãnutii acestia i-au prins bine, întrucât pãrintii, spune George, trãiesc din ajutorul social. Norocul sãu a fost însã bunica Ecaterina, nevãzãtoare. Ea are o pensie de handicap si îsi ajutã mult nepotul de care e mândrã. “Pe bunica o iubesc si îi multumesc, pentru cã mã ajutã mereu”, spune bãiatul. Mai are ajutor si din partea fratelui mai mare, care, de curând, s-a angajat ca tânãr inginer agronom. “Pãrintii nostri sunt fericiti pentru noi, cã învãtãm si cã vrem sã ajungem ceva în viatã”, mai spune George.

Niciodatã nu voi uita de unde am plecat!

George Cãtãlin Grosu a absolvit anul II al facultãtii cu media 9,51, fiind primul din facultate. Tot cu media cea mai mare a terminat si primul semestru din acest an studentesc. Pentru cã e competitiv, îi place sã participe la concursurile ce tin de specilizarea sa, cel mai recent, desfãsurat la Cluj, aducându-i mari satisfactii. A reprezentat Facultatea “Simion Bãrnutiu”, în echipã cu o colegã, Lavinia Simina Tincu, la Concursul National de Procese Simulate de Drept “Traian Pop” 2016, organizat de ELSA Cluj-Napoca, în perioada 23 – 24 aprilie 2016. Din cele 60 de echipe, reprezentând majoritatea facultãtilor de Drept din tarã, George si Lavinia s-au clasat pe locul 9. “Suntem foarte mândri de rezultat, pentru cã am înteles faptul cã echipa Universitãtii “Al.I. Cuza” Iasi nu s-a calificat în primii 12, care am ajuns în faza pledoariilor. A fost foarte frumos! Clujul a câstigat, dar pentru noi a contat mult cã am obtinut un rezultat bun”, povesteste George. În prezent, el face practicã la un Cabinet de Avocaturã din Sibiu, “Nartea&Parteners”, pentru asta fiindu-i recunoscãtor avocatei Diana Lepãdat, care l-a recomandat. “Îi multumesc foarte mult, cãci m-a ajutat si mi-a dat cãrti proprii din care sã învãt. E important sã gãsesti oameni grozavi, deschisi si buni, care sã te sprijine”, a spus George. Este bucuros cã vestea rezultatelor sale bune la învãtãturã a ajuns acasã, la Vetrisoaia, iar oamenii îi transmit gânduri bune. “Niciodatã nu voi uita de unde am plecat! Iubesc satul meu natal, Vetrisoaia, iar eu le-am spus celor de acolo cã dacã au probleme cu autoritãtile sau cu alte nelegiuiri, îi voi ajuta cu tot sufletul”, a spus George Cãtãlin Grosu, care îsi doreste o carierã în magistraturã, pregãtindu-se încã de pe acum pentru admiterea la INM.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.