spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Îngeras cu aripi frânte: bebelus de patru luni, moarte violentã!

- Advertisement -

FÃRÃ NOROC… Tragedia unui bebelus de numai patru luni, mort din cauzã cã mama sa, la rândul ei un copil de numai 16 ani, l-a lãsat nesupravegheat câteva clipe, a stârnit o adevãratã controversã mediaticã. Pãrintii copilului sunt acum cercetati de politie pentru ucidere din culpã, ei nu au cu ce sã-l îngroape, fiind mai sãraci ca Iov, iar mama bebelusului, care este în stare de soc pentru cã si-a pierdut lumina ochilor, copilul pe care si l-a dorit, este însãrcinatã în sapte sãptãmâni si rezistã cu greu la tragedia prin care trece. Ambii pãrinti, Corina Stefãnitã (mama) si Gioni Costache (tatãl, de 33 de ani), sunt convinsi cã bebelusul lor a murit cu zile, acuzând personalul de pe ambulantã cã a vorbit cu ei urât si i-a persiflat, refuzând sã-l ducã pe cel mic la spitalul de copii. Cei de la ambulantã au spus însã cã pãrintii s-au comportat urât si au fost agresivi cu personalul de pe ambulantã, astfel cã a fost chematã politia. „De ce nu l-au dus la spital?? Putea fi salvat!”, strigã într-una Corina Stefãnitã. Astãzi, mictul Nicolas Denis va fi înmormântat, neavând noroc sã trãiascã doar pentru cã s-a nãscut din pãrinti rromi … judecati total gresit de societate!

Nicolas Denis Costache, de numai patru luni, din Bârlad, a murit accidental, fãrã a avea nicio sansã de supravietuire. Pãrintii sãi, care locuiesc într-un bloc de locuinte sociale (Blocul CFR), sunt în stare de soc si acuzã cu vehementã cadrele medicale de pe ambulantã, cã nu le-au ajutat copilul sã supravietuiascã. Copilul a murit în ambulantã, miercuri noaptea spre joi, iar pãrintii lui, de etnie rromã, au clacat si au cerut disperati, în repetate rânduri, sã fie dus la spitalul de copii. Si au cerut-o în felul lor, fiind distrusi de durere cã le moare copilul: se loveau cu capul de ambulantã cerând, urlând sã le fie dus copilul la spital. La fata locului a fost chematã politia si jandarmeria, cazul luând o întorsãturã dramaticã.

Filmul tragediei, povestit de pãrinti

Nicolas Denis era în seara de miercuri cu mama sa, Corina, de numai 16 ani si câteva luni, acasã, într-o garsonierã de la Blocul CFR, unde stau cu chirie la Primãrie, pentru cã nu au niciun venit. Mama sa povesteste cum s-a ajuns la decesul copilului, care era sãnãtos tun! „Era 23.10 si l-am schimbat pe bãiat, i-am dat sã mãnânce si apoi l-am pus pe pernã, pe pat. M-am dus sã duc pampersul la baie si atunci a cãzut de pe pat, cu fata în jos, de la maxim 50 de cm. A tipat o datã si când l-am luat în brate sufla greu. Am iesit repede pe hol si m-am dus la un vecin, i-am spus cã bãiatul a cãzut din pat si nu stiu ce sã-i fac. A fost chematã ambulanta dupã zece minute, timp în care vecinul l-a udat cu apã, i-a fãcut respiratie. În opt minute a venit ambulanta si am iesit cu copilul jos. Bãiatul mai respira, a fost luat în ambulantã. Mi-a zis asistenta sau doctorita cã este bine, nu are nimic. Dupã douã minute a întrebat o vecinã medicul de pe ambulantã cum se simte copilul si i-a spus doctorita cã se simte excelent! Am auzit cum vorbeau doctorita cu asistenta despre mine, cã vin eu de la tarã, cã am sã fac puscãrie cã am omorât copilul, l-am înecat cu lapte. Mi-a si zis <<Ce-ai fãcut mãmicã, ai înecat copilul cu lapte?>>, iar eu i-am zis << Nu, a cãzut de pe pernã>>. Copilul vomita, era rãu. I-a pus un aparat pe el, mi-a închis usa la salvare si nu mai stiu decât cã mi-a zis dupã cinci minute cã este mort! Atunci mi-am pierdut constinta, nu mai stiu ce-a fost, am tipat, am urlat…”, ne-a spus plângând Corina Stefãnitã. Tatãl copilului, Gioni Costache, a recunoscut cã a fost mai agresiv cu cei de pe ambulantã, pentru cã si-ar fi dorit sã-i fie salvat copilul, dus la spital si nu tratat în ambulantã. Nu a avut încredere în cei de pe ambulantã, lucru de care nu poate fi blamat, deoarece îsi vedea copilul mort sub ochii lui, asteptând miracole de la cei din ambulantã. Miracole care nu mai veneau… „Cred cã am agresat verbal pe cei din ambulantã, cã nu înteleg nici acum de ce nu l-au dus la spital. Puteau sã-l salveze, dar n-au vrut sau nu s-au priceput, ori nu si-au dat interesul. Mi-au zis dupã ce a murit copilul cã ei n-au voie sã-l transporte si trebuie sã-l predea la medicina legalã. Au stat o orã acolo, în fatã. cu copilul în ambulantã si mi-au dat voie si mie sã urc si sã-l vãd, sã-l strâng în brate. Atunci ei mi-au spus cã-l duc pânã la urmã la morgã la spital, la Bârlad. Eu le-am zis cã nu, respectati procedura, cã asa mi-ati spus cã trebuie si dacã plecati cu copilul meu de aici, eu mã pun în fata masinii. A venit si medicina legalã si au luat copilul”, a spus Giani Costache.

Cosmarul nu s-a terminat!

Prin ce cosmar trec acum pãrintii lui Nicolas, care nici n-a apucat sã fie botezat, precum si cum se poartã autoritãtile cu persoanele deja defavorizate, care sunt asistate social sau trãiesc în locuri unde sãrãcia este la ea acasã, este incredibil. Pentru astfel de oameni, ca cei din etnia rromã, de cele mai multe ori „eticheta” lipitã, nedrept câteodatã, de „scandalagii”, „puscãriasi”, „hoti” îi împiedicã sã se facã întelesi si sã fie crezuti, cã un copil poate fi lumina ochilor lor si sunt în stare sã se lupte cu muntii pentru a-l salva! Ignorati, alungati, marginalizati…. Dupã ce si-au luat copilul de la morga spitalului din Vaslui, rezultatul autopsiei fiind „Stop cardio -respirator, edem pulmonar si asfixiere mecanicã prin regurgitare lichid (lapte)” pãrintii, asa cum am mentionat, locuind într-un bloc de pe strada „V.I.Popa” din Bârlad, cu locuinte sociale, au adus copilul la Biserica „Sf. Spiridon” din localitate. Bisericã de care apartine Blocul CFR, unde cei doi pãrinti locuiesc. Aici, surprizã! Pentru cã Nicolas Denis nu era botezat, nu a putut fi depus în capelã, decât dupã îndelungi insistente. Preotul paroh Dãnut Doltu a trecut peste „regula” BOR, cedând rugãmintilor pãrintilor, pe care i-a pus sã dea o declaratie pe propria rãspundere. Ce regulã bisericeascã este asta, nu întelegem. Dacã un copil a decedat nebotezat, el trebuie dus direct la groapã? Ca un câine???

SAJ Vaslui neagã acuzatiile si întelege pãrintii, care sunt distrusi de durere!

„Echipajul de ambulantã Bârlad a fost solicitat sã intervinã pentru un sugar în vârstã de patru luni, care cãzuse din pat si era somnolent. Copilul cãzuse din pat si a fost gãsit la circa zece minute de la producerea accidentului. Copilul a fost adus de rude direct în ambulantã, a fost preluat de medic si i s-au aplicat 30 de minute manevre de resuscitare, în ambulantã. Dupã 30 de minute s-a declarat decesul, deoarece sugarul nu a rãspuns la manevrele de resuscitare. În timpul resuscitãrii s-a constatat cã sugarul se înecase cu lapte si posibil ca aceasta sã fi intervenit datoritã cãderii din pat. Vreau sã vã zic cã nu se indica sub nicio formã, vã rog sã retineti, sub nicio formã, transportul sugarului la spital. Manevrele de resuscitare nu se fac în mers, în timpul deplasãrii spre spital. Este obligatoriu sã fie fãcute la fata locului, deoarece nu se pot face în timpul mersului si masaj cardiac, si intubatie, si ventilatie, si linie venoasã. Apartinãtorii au fost foarte violenti din punct de vedere verbal, fiind necesarã interventia jandarmilor. Au vorbit foarte urât si au început sã dea cu pumnii în ambulantã, sã zgâltâie masina în timp ce se fãceau manevre de resuscitare. Sã fie clar, nu putea fi dus la la spital, decât dacã ar fi repornit inima. Dar ei nu întelegeau asta! Ulterior, dupã ce a fost declarat decesul, a sosit la locul respectiv masina medicinii legale, care a preluat copilul decedat”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtãtorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Anchetati pentru ucidere din culpã?!

Politia Bârlad a deschis pe numele celor doi pãrinti un dosar penal, asa cum se face în orice situatie de deces suspect, pânã la clarificarea situatiei. „Sesizarea a fost fãcutã în noaptea de 20/21 aprilie, de cãtre echipajul medical de pe ambulantã, cu privire la faptul cã s-a constatat decesul suspect al unui copil în vârstã de patru luni. A fost dispusã efectuarea autopsiei, în acest caz fiind deschis un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ucidere din culpã, ca la orice moarte suspectã. Se asteaptã rezultatul autopsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.