spot_img
26.9 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Familie din Valea Silistei, terorizatã de un bãrbat de 30 de ani

- Advertisement -

INCREDIBIL…O mamã si fiica ei din Valea Silistei, comuna Solesti, trãiesc, de un an de zile, o adevãratã dramã pentru cã oamenii legii l-au lãsat în libertate pe cel care s-a decis sã le facã viata un calvar. În urmã cu un an, Gabriel Vidinaru a intrat în casa Lenutei Vrânceanu si i-a luat fata, de 13 ani, la bãtaie. A pocnit copila cu un polonic în cap, dar Lenuta Vrânceanu a sãrit sã-si apere copila si furia bãtãusului s-a îndreptat asupra sa. A lovit-o cu o ghioagã pânã a lesinat, apoi a aruncat o gãleatã de apã peste ea sã-si revinã. De fricã, povesteste femeia, a fãcut pe ea. Dupã acest incident, fata si mama ei au depus plângere la politia din localitate. La o lunã, Vidinaru a intrat din nou peste cele douã femei în casã si le-a amenintat cã le omoarã dacã nu îsi retrag plângerea. A pus un cutit în pieptul minorei si a spus cã, dacã nu îsi vor retrage plângerea, le va tãia în bucãti si le va duce, cu sacul, într-un loc numai de el stiut. Povestea a ajuns si la urechile oamenilor legii mai ales cã, pe numele lui Gabriel Vidinaru, au fost depuse sase plângeri. A trebuit sã treacã un an ca oamenii legii sã-si facã treaba si dosarul sã ajungã pe masa procurorilor Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în conditiile în care Lenuta Vrânceanu si fiica acesteia, Larisa, au fost amenintate de mai multe ori cu moartea.

O poveste incredibilã este scoasã la ivealã de o femeie din Valea Silistei, comuna Solesti. O poveste care demonstreazã, încã o datã, faptul cã, în unele cazuri, oamenii legii iau mãsuri abia atunci când este prea târziu. Lenuta Vrâceanu povesteste cum, de anul trecut, trãieste o adevãratã dramã, dupã ce un bãrbat din aceeasi localitate a intrat peste ea si fiica ei în casã si le-a luat la bãtaie. Speriate, cele douã au fugit care încotro si, dupã ce lucrurile s-au mai linstit, au depus plângere la politie. Dupã o lunã, cele douã au fost din nou amenintate cu moartea, de acelasi individ, pentru ca plângerile depuse împotriva lui sã fie retrase. Pentru a fi mai convingãtor, acesta a pus cutitul în pieptul copilei de 13 ani si a amenintat cã, dacã ea si mama ei nu fac ceea ce le-a cerut, le omoarã, le transeazã si apoi le carã trupurile, în saci, într-un loc stiut numai de el. „Anul trecut, în luna aprilie, am certat fata si, supãratã, a plecat de acasã, la bunicã-sa, în localitatea Bãltati. A doua zi m-a sunat mama mea, bunica fetei, sã mã certe cã nu trebuia sã fiu rea cu fata si sã mã duc sã o iau acasã. Am vrut sã plec pe jos, dar a venit un nepot cu cãruta si mi-a spus cã mã duce el. Am refuzat, initial. I-am spus cã nu vreau sã am probleme cu pãrintii lui. Pânã la urmã am plecat împreunã si mama mea i-a dat, la întoarcere, o sticlã de doi litri cu vin. S-a îmbãtat si, în seara aceea, a dormit la noi, într-o bucãtãrie de varã. A doua zi a venit Gabriel Vidinaru si a început sã facã scandal. Ne-a cerut telefoanele, dar am refuzat sã le dãm. A luat un polonic si mi-a lovit fata cu el în cap. M-am bãgat sã-mi apãr copila, dar a pus mâna pe o ghioagã si a vrut sã mã loveascã cu ea în cap. Am pus mâna si m-am ales cu fracturã. De fricã, fata a fugit pe drum si a strigat la lume sã sarã în ajutor cã mã omoarã. Pe mine m-a bãtut pânã am lesinat si apoi a turnat o gãleatã de apã pe mine, sã-mi revin. M-a luat apoi de cap si m-a târât pânã la un vecin si tot întreba de fatã. Sincer vã spun, mã scãpasem pe mine de fricã”, povesteste Lenuta Vrânceanu. Femeia a anuntat politia. Oamenii legii i-au luat acesteia o declaratie si a fost trimisã apoi la spital cu o mânã ruptã în urma loviturilor primite. Numai cã povestea nu s-a încheiat aici. La o lunã dupã acest incident, Gabriel Vidinaru a venit, din nou, în casa femeii, supãrat cã aceasta a avut tupeu sã depunã plângere împotriva lui. „A intrat peste noi, în casã, cu un cutit în mânã. I-a pus cutitul în piept fetei si ne-a amenintat cã ne omoarã dacã nu ne retragem plângerea. A spus cã ne taie si ne duce, în sac, într-un loc stiut doar de el. Am stat si atunci ascunse în pod, de fricã, iar fata mi-a plecat de acasã”, a mai povestit Lenuta Vrânceanu.

Ce spun oamenii legii despre întreaga poveste

PENAL…Cazul a ajuns si în atentia politistilor din comuna Solesti care au reusit, dupã un an, finalizarea cercetãrilor într-un dosar penal pe numele agesorului. Am aflat cã acesta este din judetul Galati si locuieste, fãrã forme legale, în Valea Silistei. De asemenea, ieri, dosarul a fost înaintat cãtre procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, Vidinaru fiind acuzat de douã infractiuni de lovire si alte violente, douã infractiuni de amenintare si o infractiune de furt. În total, acesta are la activ sapte infractiuni împotriva Lenutei Vrânceanu si a fiicei sale. Curios este cum de asemenea infractor se plimbã liber prin localitate în conditiile în care amenintãrile sale se pot materializa în orice moment.

Un an petrecut prin spitale pentru Lenuta Vrânceanu

DIAGNOSTIC…În urma loviturilor primite, Lenuta Vrânceanu a ajuns în spital, iar diagnosticul pus de medici nu a fost unul simplu. A avut nevoie de o perioadã lungã de spitalizare, de mai multe interventii chirurgicale si de repaus. Acest lucru a lãsat familia în imposibilitate de a se întretine, mai ales cã singurul venit este cel al sotului, de 300 de lei, bani pe care-i obtine muncind cu ziua la o fermã din judetul Galati. Certificatul medico-legal a arãtat cã femeia „a fost internatã în sectia Ortopedie si Traumatologie cu diagnosticul fracturã stângã cu deplasare. Contuzie forte coapsã si genunchi stâng, contuzie abdominalã”, se aratã în document. De asemenea, tot din certificatul medical reiese cã aceasta a fost internatã cu durere si impotentã functionalã, fracturi la pumn si membru inferior stâng si a suferit un politraumatism prin agresiune. A fost operatã pentru reducerea fragmentelor osoase si a avut nevoie de o lungã perioadã de recuperare. De fapt, nici astãzi femeia nu a scãpat de probleme si are mâna tot în ghips.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.