spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Concert de rugãciuni cântate, spiritualitate la cel mai înalt rang, la Vaslui! (VIDEO)

- Advertisement -

ÎN PRAG DE FLORII Concertul de pricesne “La umbra Crucii Tale”, care a avut loc miercuri, 20 aprilie, la Vaslui, a impresionat sutele de vasluieni prezenti, care s-au încãrcat spiritual dupã ce artisti de mare valoare au cântat si s-au rugat pe scena Casei de Culturã. Preotul Cristian Pomohaci, cunoscut ca si cântãret de muzicã popularã, a ascultat uimit Corala “Fantasia” din Vaslui si corul “Dignus Est” al Episcopiei Husilor, în culise, stând în genunchi, ca si pe marea artistã, vocea motilor români, Veta Biris. Cei care au fost în sala Casei de Culturã din Vaslui au plecat mai bogati spiritual si plini de luminã dumnezeiascã în suflet!

În prag de Florii, la Vaslui a avut loc un concert extraordinar, pe care cei care l-au pierdut au de ce regreta. Concertul de pricesne (rugãciuni cântate) s-a derulat sub genericul “La umbra crucii Tale”, pe 20 aprilie, pe scena Casei de Culturã “Constantin Tãnase”. Au fost invitati sã cânte la acest concert, organizat de Mihaela Bãdrãgan din Bârlad si cotidianul Vremea Nouã, muzicã religioasã si cultã, artista de muzicã popularã Veta Biris, Corala “Fantasia” din Vaslui, Corul “Dignus Est” al preotilor din Episcopia Husilor si preotul Cristian Pomohaci, un îndrãgit om al bisericii ortodoxe, iubit de vasluieni si de bârlãdeni, care l-au “adoptat”, el fiind Cetãtean de Onoare al Bârladului. ”Ineditul acestui spectacol a constat în aceea cã a adus pe scena vasluianã valori ale muzicii care nu se limiteazã la un singur gen. De la pricesne cu rezonantã regionalã si pânã la piese clasice, care au fermecat generatii întregi, în toatã lumea, au introdus spectatorii în atmosfera specificã sãrbãtorilor pascale”, a precizat pãrintele Cristian Pomohaci, când s-a adresat vasluienilor prezenti la concert. Rând pe rând, au urcat pe scenã Corala “Fantasia” din Vaslui, copiii cântând dumnezeieste cântece religioase care au impresionat publicul ce i-a aplaudat pe copii îndelung. A urmat marea artistã Veta Biris, cea care a adus pe scenã “galsul motilor” interzis ani la rândul de comunisti. Pe lângã pricesnele cântate, Veta Biris a cântat, ridicând sala în picioare, oamenii cântând cu ea, cântecele patriotice “Doamne, ocroteste-i pe români” si “Noi suntem Români”. Dupã Veta Biris, pe scenã a urcat corul Episcopiei Husilor “Dignus Est”, un cor de preoti care a uimit asistenta. Au cântat, au bãtut toaca si s-au rugat prin cântec atât de frumos, încât preotul Cristian Pomohaci, care se afla în culise asteptând sã intre pe scenã, s-a asezat sã-i asculte în genunchi. Sala întreagã i-a aplaudat cerând un bis, dar preotii s-au grãbit sã plece, fiecare trebuind sã ajungã în parohia sa.

Si a cântat preotul Cristian Pomohaci…!

Dacã trebuia sã vinã cineva sã îndemne vasluienii la rugãciune si la smerenie în prag de “Florii” si “Paste”, acesta este preotul Cristian Pomohaci. Smerit, cu durere pe chip, acesta a început sã cânte rugãciuni spre Dumnezeu, pentru toti cei care se aflau în salã. A povestit cã a fost la douã persoane bolnave de cancer, o femeie tânãrã si un bãrbat în floarea vârstei, arãtând celor din salã cã apropierea de Dumnezeu face mai mult decât un medicament, îti vindecã sufletul. S-a asezat în genunchi, a vorbit cu sala si s-a rugat împreunã cu toti cei prezenti. Concertul s-a încheiat cu rugãciunea “Tatãl Nostru” spusã din sutele de suflete prezente la Casa de Culurã din Vaslui!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.