spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Iatã cât a furat Puscasu cu “autobaza” sa

- Advertisement -

INCREDIBIL Nervi întinsi la maxim în “staful” Unistil SRL, firma de transport care de zece ani a avut concesionat transportul public din Bârlad. Licitatia desfãsuratã ieri l-a obligat practic pe Vasile Puscasu sã practice preturile reale pentru bilete si abonamente, astfel cã i-au iesit la ivealã afacerile ce au îngenunchiat bârlãdenii zece ani! A licitat pentru un pret de 1 leu biletul si 35 de lei abonamentul lunar pentru elevi, arãtând cã, timp de zece ani, când biletele au fost de la 1,2 lei (în 2007) pânã la 2 lei în 2016, iar abonamentul pentru elevi a fost 75 de lei lunar, pretul a fost foarte mult umflat! Cu sprijinul edililor bârlãdeni, mai precis a PSD, bârlãdenii au avut parte de un transport scump, fãcut cu masini second hand, fãrã confort si alte facilitãti. Obligat practic de firma SC Vertrantis SRL Bârlad sã coboare pretul la valoarea realã, Puscasu si-a arãtat adevãrata fatã: s-a îmbogãtit, si a îmbogãtit clica PSD-istã bârlãdeanã, pe spinarea bârlãdenilor.

La licitatia care a avut loc ieri la Primãria Bârlad, pentru concesionarea serviciului de transport public local, au participat douã firme: SC Vertrantis SRL Bârlad, care s-a înscris si pe 14 martie, fiind singura firmã ofertantã, precum si SC Unistil SRL Bârlad, firma lui Vasile Puscasu. Arhicunoscutã de bârlãdeni, deoarece de zece ani detine controlul în transportul local, Vasile Puscasu fãcând parte din clica PSD-istã cãruia primarul Constantin Constatinescu (2004-2015) i-a facilitat câstigarea licitatiilor. Deschiderea ofertelor a fãcut luminã peste ceea ce s-a chemat pânã acum transportul fãcut de Unistil. Oferta fãcutã de Vasile Puscasu a fost urmãtoarea: pretul unui bilet -1 leu (acum este 2 lei); pretul unui abonament pentru elevi – 35 lei/lunã (acum 75 de lei/lunã!!); redeventa pentru bugetul local – 25 000 de lei/lunã; procentul suportat pentru transportul persoanelor cu handicap, a pensionarilor, a însotitorilor, a veteranilor de rãzboi – 60% (restul de 40% fiind suportat de primãrie); valoarea totalã a investitiilor prevãzute – 300 000 de lei. Spre marea uimire a jurnalistilor prezenti la licitatie, s-a scos astfel la luminã cã transportul în comun din Bârlad, fãcut de firma lui Vasile Puscasu, a fost unul exagerat de scump! Dacã acum se poate face transport cu 1 leu biletul, pânã acum – timp de zece ani, a fost fãcut cu un pret mai mult decât dublu! Bani luati din buzunarele amãrâtilor de bârlãdeni, care nu-si permit sã aibã masinã personalã! Adicã a sãracilor! Bani care s-au scurs pe filiera Puscasu – PSD – Constantinescu-Solomon-Buzatu!

Oferta Vertrantis, simtitor mai bunã

De cealaltã parte, firma SC Vetrantis a fãcut si ea o ofertã care l-a bãgat pe Puscasu în corzi si l-a enervat pânã aproape de apoplexie. Iatã oferta: pretul unui bilet -1 leu, pretul unui abonament pentru elevi – 34 de lei/lunã, redeventa – 21 000 de lei/lunã, procentul suportat pentru transportul persoanelor cu handicap, a pensionarilor, a însotitorilor, a veteranilor de rãzboi – 100% (!!), valoarea investitiilor prevãzute – 718 000 lei (!!). Firma Vertrantis are si autobuze si microbuze noi-noute, cu toate facilitãtile cerute în caietul de sarcini, în timp ce firma Unistil are autobuze si microbuze second hand, si, chiar dacã s-a “grãbit” sã ia ochii bârlãdenilor cu autobuzele respective, pe care le-a scos pe traseu de câteva zile, acestea s-au stricat în trafic, enervând pasagerii! Comisia de licitatie a stabilit cã, fiind eligibile ambele oferte, va studia cu atentie fiecare hârtie depusã, astfel cã va stabili câstigãtorul licitatiei în maxim zece zile, conform legii. “Noi vom studia ambele oferte, paginã cu paginã, verificând fiecare document depus, astfel cã, dacã vom avea neclaritãti, vom apela la firmele ofertante pentru a da explicatii. Noi vom stabili cine se încadreazã în cerintele caietului de sarcini, vom propune câstigãtorul licitatiei, urmând ca CLM Bârlad sã valideze sau nu decizia noastrã”, a precizat Aurelian Rãducu, secretarul comisiei de licitatie.

Din culisele licitatiei: nervi si tupeu maxim!

La licitatia de ieri, Vasile Puscasu, asistat de o avocatã si de Sergiu Hotio, omul sãu de încredere la firma Unistil, s-a dat în spectacol, spre amuzamentul ziaristilor. Mai întâi, a depus ultimul oferta, cu câteva minute înainte de ora 10.00, când era termenul limitã. Apoi, la începutul licitatiei, Sergiu Hotoi s-a dus la secretarul comisiei de licitatie, Aurelian Rãducu, si i-a cerut, soptindu-i la ureche, dacã nu poate cumva sã facã contestatie, cerând sã fie schimbat presedintele comisiei de licitatie Mihai Bozianu, cel desemnat în fruntea comisiei de CLM Bârlad. Spre cinstea lui, Aurelian Rãducu, constient cã toatã presa prezentã era cu ochii pe el, l-a îndepãrtat pe Hotoi si i-a precizat cã nu poate sã conteste nimic, deoarece HCL prin care s-a stabilit comisia de licitatie este aprobatã de toti consilierii si validatã de Prefectura Vaslui, iar dacã avea suspiciuni, trebuia sã contestete HCL la Tribunalul Vaslui, nu acum, la început de licitatie! Cea mai tare fazã a fost atunci când s-au deschis ofertele, prima fiind a SC Vetrantis SRL Bârlad. Când a auzit Puscasu cã firma oferã 1 leu/bilet, a luat foc. “Vreau sã îmi puneti la dispozitie fundamentarea pretului de 1 leu/bilet, sã vedem de ce este atât de scãzut, pentru cã nu se justificã, având în vedere cã 0,75 de lei este pretul pentru plata liesingului! Asa pot si eu sã promit cã fac transport si vin cu avioane”, a spus Vasile Puscasu, care a fost pus imediat la punct de presedintele comisiei de licitatie, Mihai Bozianu: “Nu cred cã este problema dumneavoastrã sau a noastrã, cum îsi plãteste firma liesingul”. Mai mult, la începutul licitatiei, dupã ce au fost declarate ambele firme eligibile si s-a trecut la deschiderea ofertelor, Puscasu a cerut sã i se facã copii ale dosarului firmei concurente – Vertrantis, pentru cã el vrea sã conteste! Nici nu se stia nimic despre ofertã, dar totusi Puscasu voia sã conteste! Evident cã nu i s-a dat nicio copie, fiindu-i precizat cã dupã ce se va anunta câstigãtorul, poate sã conteste ce vrea, având atunci acces la documente! Practic, prezenta jurnalistilor în sala de sedinte unde s-a tinut licitatia a fost mai mult decât stresantã pentru Puscasu: n-a putut sã facã nicio miscare … decât sã se conformeze legii. Destul s-a îmbogãtit timp de zece ani, pe spinarea bârlãdenilor, vine o zi…. când se va sfârsi!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.