spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Puscasu de la “autobaza” Unistil, aruncã în joc ultimul as: Media TV

- Advertisement -

ZVONURI SI REALITÃTI Apropierea licitatiei pentru concesionarea transportului în comun din Bârlad scoate la ivealã rãzboiul incredibil dus de Vasile Puscasu, patronul SC Unistil SRL Bârlad, cu firma SC Vertrantis SRL Bârlad, pentru ca aceasta din urmã sã fie “depunctatã”, iar el sã câstige. Sunt zvonuri cã ar fi bãtut cu pumnul în masã la “personalitãtile” politice ale Bârladului si le-a amenintat cã “Vã dau pe toti în gât, dacã nu mã ajutati sã câstig aceastã licitatie”. Mai mult, ieri, un bârlãdean simplu, fost transportator local în perioada 2000-2007, a adus la cunostintã presei locale cam ce mismasuri a fãcut Puscasu ca sã câstige prima licitatie, cea din 2005! Licitatia pentru concesionarea transportului în comun din Bârlad are loc … mâine, 19 aprilie, fiind a doua “strigare”, la prima nefiind prezentã decât firma Vertrantis. Unistil, prin Vasile Puscasu, Sergiu Hotoi si liderii PSD din Bârlad, a ajuns în pragul disperãrii! Acestia au fost refuzati de functionarii din primãrie, care au fost somati sã facã modificãri în caietul de sarcini, iar functionarii le-au dat cu flit! “Nu mergem la puscãrie pentru voi”, ar fi spus oamenii, care cu sigurantã vor vorbi mult mai mult, dupã ce va avea loc licitatia! Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a precizat cã: “Totul este o fãcãturã a PNL-ului! Sub nicio formã nu am fost la Bârlad, pentru cã am fost plecat cu un prieten si cu nepoata mea preferatã la strãbunicii ei preferati, la Ruginoasa. N-am fost prin Bârlad si o pot dovedi.”

Mâine este o zi foarte importantã pentru Bârlad si locuitorii sãi. Vor sti cu certitudine dacã le-a venit si lor rândul sã aibã parte de un transport civilizat! Mâine are loc licitatia pentru concesionarea serviciului de transport în comun, dupã ce timp de zece ani SC Unistil SRL si Vasile Puscasu au fãcut legea, sub oblãduirea PSD (primarul Titi Constantinescu, deputatul Adrian Solomon si presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu). Si nu pot nega nici unul asemenea afirmatie, deoarece Vasile Puscasu – patronul Unistil SRL – are si singurul post de televiziune rãmas în judetul Vaslui, Media TV Bârlad, în colaborare cu Dumitru Buzatu, care detine licenta de emisie a acestui post local. Acum însã, cu DNA-ul în coastã, dupã perchezitiile fãcute pe 8 ianuarie în tot PSD-ul (CJ Vaslui, constructorii de casã, fostul primar al Bârladului, etc.), devine din ce în ce mai greu sã obtii “un favor”, ca de exemplu câstigarea licitatiei pentru transport în comun, fortând mâna autoritãtilor. Dar se pare cã, pentru Vasile Puscasu, acest lucru este mult prea greu de priceput, având în vedere cã are un concurent foarte serios în SC Vertrantis SRL Bârlad. Si cu acest concurent nu poate sã facã ce-a fãcut în 2004, când a “adunat” într-o Asociatie a Transportatorilor din Bârlad, 28 de societãti, el fiind “liderul” Asociatiei Bârlad-Trans 2004, iar dupã ce a câstigat licitatia, i-a aruncat pe ceilalti 27 de transportatori ca pe niste mãsele stricate afarã de pe trasee.

Remember 2005- zbaterile transportatorilor locali alungati din oras!

Unul dintre acesti fosti transportatori locali, Gheorghe Chitic, a fãcut ieri dezvãluiri în cadrul unei conferinte de presã, dezvãluiri cu care, sã zicem pe cea dreaptã, încearcã sã atragã atentia autoritãtilor locale cã este timpul sã punã capãt domniei Unistil si sã asigure un transport local decent. “Sunt fost transportator în Bârlad, pe trasee din Bârlad, între 2000 – 2007. În 2005 am participat la licitatia pentru concesionarea transportului în comun din Bârlad, împreunã cu Asociatia <<Bârlad Trans 2004>>, am câstigat licitatia, însã atunci s-a întâmplat un fenomen, care sper sã nu se mai repete acum, noi care am câstigat licitatia fiind eliminati abuziv din transportul public de cãtre primarul Constantin Constantinescu. Doresc ca licitatia de mâine sã fie corectã, transparentã si fãrã presiuni politice. Sunt doi transportatori care se luptã pentru câstigarea licitatiei, unul cu masini noi-noute si transparent, care a participat si la prima licitatie din luna martie, iar al doilea fiind Unistil, care face exact ca si în 2005: nu se prezintã, sicaneazã, amenintã. Noi ne-am judecat cu Unistil, am câstigat dupã trei ani de chin, decizia fiind definitivã, iar primarul Constantinescu n-a vrut sã punã în aplicare hotãrârea judecãtoreascã, care îl obliga sã ne bage pe trasee! Am câstigat si la ICCJ, dar nimic! Acum, aceeasi firmã, Unistil, nu are intentii serioase la licitatie, nu a avut curaj sã vinã la prima licitatie, nu a vrut sã vinã cu masini de ultimã generatie, cu masini nepoluante .. Sper ca autoritãtile Bârladului si bârlãdenii sã nu se lase prostiti încã o datã de Unistil!”, a precizat Gheorghe Chitic.

Unistil joacã necinstit si prost!

Pentru ca populatia sã vadã ce masini “noi” a adus Unistil, Vasile Puscasu a scos pe traseele din Bârlad, de câteva zile bune, masinile cu care intentioneazã sã câstige el licitatia: evident au culoarea “rosie” a PSD, sunt proaspãt vopsite, fiind achizitie second hand (au ruginã vizibilã pe caroserie, roti vechi, scaune rupte în interior, nu au rampã pentru persoanele cu handicap, nu au aer conditionat etc.) Mai mult, surse din Primãria Bârlad ne-au precizat cã acum câteva zile, mai precis vineri seara, într-o casã “galbenã” din catierul Munteni, s-au adunat la “mare sfat” liderii PSD Bârlad, unul din edilii primãriei, doi functionari publici din primãrie si Vasile Puscasu, care a cerut imperios sã fie ajutat sã câstige licitatia, altfel “vã dau pe toti în gât”! Sursa noastrã ne-a precizat cã se pare cã a fost adus si secretarul primãriei Bârlad la aceastã “întrunire de tainã” si i s-a cerut sã schimbe “pe ici, pe colo, dar sã nu se cunoascã nimic” caietul de licitatie! Mai precis, i s-ar fi cerut sã introducã în caietul de sarcini noi criterii privind existenta unei statii de alimentare proprie, a unei platforme pentru autobuze, etc. Dar, spre mirarea celor care se spune cã sunt sub “papucul” lui Vasile Puscasu, secretarul primãriei a refuzat categoric sã se punã în afara legii, caietul de sarcini fiind deja aprobat de autoritãtile superioare si publicat! Unul dintre cei acuzati cã ar fi fost la întâlnirea respectivã, pentru a cãuta solutii cum sã fie favorizat Puscasu, este Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui si a CJ Vaslui. Acesta însã a râs copios, când a auzit zvonurile respective si a negat vehement aceste “tâmpenii PNL-iste”. “În ziua de vineri, când spuneti cã vi s-a spus cã am fost la Bârlad în nu stiu ce casã galbenã din Cartierul Munteni, eu nici n-am cãlcat prin Bârlad. Am fost plecat pânã târziu, cu un prieten si cu nepoata mea favoritã la Ruginoasa, sã-si vadã fetita strãbunicii, si am revenit pe la orele 23.00 acasã, la Vaslui! Nici vorbã la acea orã sã vin eu la Bârlad pentru prostiile care le debiteazã cu sigurantã PNL-ul! Nu eram nebun sã îmi bag capul la tãietorul DNA, pentru licitatia asta de la Bârlad, care va fi, am convingerea, foarte corectã. Nimeni nu se încumetã la asa ceva acum, în aceste vremuri”, a spus Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.