spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Suspiciuni de fraudare a concursului pentru posturile din spitalul Bârlad!

- Advertisement -

ATENTIONARE Scrisoare incendiarã adresatã jurnalistilor din partea unui grup de opt bârlãdeni, furiosi. Acestia spun cã au date certe, cã se fac aranjamente la spitalul bârlãdean, la concursul anuntat pentru ocuparea de posturi în luna mai. Institutia sanitarã scoate la concurs opt posturi de asistent medical în sectiile din spital, douã de asistent de farmacie si unul de registrator, în perioada 27 aprilie – 12 mai. Scrisoarea sositã la redactie aruncã în aer „corectitudinea” cu care se desfãsoarã astfel de concursuri, unde existã suspiciuni cã spaga si relatiile de rudenie sau politice sunt la mare cãutare, si nu profesionalismul. Semnatarii scrisorii precizeazã cã au fãcut memorii asemãnãtoare la DSP Vaslui, Ministerul Sãnãtãtii si DNA. „Solicitãm sã se trimitã la acest concurs comisii de examinare din alte judete ale tãrii aici, la Bârlad, sã propunã comisiile respective subiectele pentru concurs, respectiv proba scrisã si interviul, în ideea cã poate se va termina odatã cu mãgãriile si cu golãniile care se petrec”, se precizeazã în finalul scrisorii. Conducerea spitalului bârlãdean neagã vehement cã s-ar petrece asemenea aranjamente la concursurile organizate pentru ocuparea de posturi. Mai mult, Angela Chirilã, managerul spitalului bârlãdean, invitã presa sã participe la aceste concursuri…

Concursuri pe post, cu cîstigãtori cunoscuti înainte de fi dat examenul, spãgi uriase pentru un spital dintr-o zonã asa de sãracã ca judetul nostru – anume spitalul din Bârlad – si interese mari. Despre asta se vorbeste în aceste zile pe holurile Spitalului de Urgentã Bârlad, dupã ce au apãrut douã anunturi cã se vor tine douã concursuri, unul pentru mai multi asistenti medicali, registrator medical, infirmiere si altul pentru ocuparea a douã posturi de asistent farmacie, în perioada 27 aprilie – 12 mai. Angajatii spitalului sustin cã se stie încã de pe acum, din perioada înscrierilor, cine vor cîstiga concursurile. Aceastã „suspiciune” este confirmatã si de o scrisoare sositã pe adresa redactiei, dezvãluirile fãcute de un grup de opt bârlãdeni fiind de-a dreptul incendiare: concursuri aranjate pentru rude, prieteni politici, pentru … bani (!!??)!! Iatã continutul, acuzatiile si amenintãrile cã se vor face sesizãri peste tot si toti ochii vor fi atintiti pe aceste concursuri!

Tot orasul vuieste de aranjamentele care se fac la spital”

„Mã numesc S.A., din localitatea Bârlad, judetul Vaslui, si vã scriu în numele unui grup de opt persoane cu tot cu mine (deocamdatã numai atîtia suntem) si tinem sã vã aducem la cunostintã urmãtoarele: În data de 06 04 2016 au fost scoase la concurs, pe site-ul Spitalului <<Elena Beldiman>> din Bârlad http://www.spital-barlad.ro/spital-barlad-posturi-vacante-anunt-aprilie-2016.html, mai multe posturi vacante, respectiv de – asistente, infirmiere, brancardieri, îngrijitori etc., toate însumând un numãr de 24 de locuri. Oficial si la prima vedere s-ar crede cã este un nevinovat concurs de ocupare al unui loc de muncã si o manã cereascã pentru cîtiva nãpãstuiti ai sortii care nu au o bucatã de pâine … s-ar crede am zis! Dar nu este deloc asa! Sã vã spunem cum stã treaba aici: nici nu s-a afisat bine concursul pe site si la fisierul spitalului, cã deja în interior, adicã în Spital, se stia care si cum vor ocupa respectivele posturi. Mai grav este cã vuieste tot orasul de aceste zvonuri. În câteva zile s-a ajuns de stiu si cei mai neinteresati oameni din oras de acest lucru. Zvonistica decurge în felul urmãtor: <<Prietene, am auzit cã se fac angajãri la voi la Spital!>>. Rãspuns: <<Stai bã linistit, cã posturile sunt deja ocupate! Sunt scoase la misto pentru fraieri! Pãi la infirmiere au abonament sora asistentei X sau sotia brancardierului Y, la posturile de asistente au prioritate fata birocratei Z sau sotia sefului W, la brancardieri e ocupat de sotul asistentei-sef de la sectia X >> si tot asa, pânã realizezi cã nu mai ai nicio sansa sã candidezi pe bune si ajungi la concluzia ca pierzi timpul si banii degeaba”, este mentionat în scrisoare.

Spagã la spitalul bârlãdean la angajãri?

S.A., semnatarul sesizãrii, continuã cu acuzatiile, din ce în ce mai grave. „Nu mai spun cã ni s-au comunicat si scorurile (SPAGA) care se dã, si asta la fel, o stie tot orasul. La asistente, scorul e de 5000 – 6000 ron, la infirmiere e 3000 – 4000 ron, la îngrijitoare e 2000 ron si tot asa pânã la capãt. Iar mai nou, am aflat cã nu s-ar mai primi bani lichizi de frica flagrantului. În locul banilor se primesc bunuri materiale, cum ar fi: bijuterii din aur consistente la gramaj, obiecte de valoare sau servicii de valoare la domiciliul celor din comisii. Exemplu: <<Eu te bag în serviciu la Spital, iar tu îmi finantezi constructia garajului meu (echipã de lucru, materiale, porti etc.) sau << Eu te bag în serviciu, iar tu cadou,  îmi finantezi reparatia si vopsitul masinii >> . Pânã aici s-a ajuns fratilor! Concursul decurge în felul urmãtor: la proba scrisã, se ridicã artificial punctajul candidatului preferat de cãtre comisie, iar ceilalti au parte de o corectare foarte severã, pot sã spun la sânge, a lucrãrilor. Dacã se ajunge la interviu, atunci contracandidatii persoanei favorite sunt terminati. Sã vã spun cum: candidatul favorit al comisiei de examinare va fi informat si va sti cu câteva zile înainte de interviu, ce va fi întrebat. Va învãta papagaliceste toate rãspunsurile, iar ceilalti, fraierii, vor fi victime colaterale. Întrebãrile de la interviu sunt fãcute de cãtre membrii comisiei de examinare. Chiar dacã întrebãrile sunt asternute pe hârtie cu o orã înainte de interviu, ele sunt stiute cu multe zile înainte! Cei din comisii sunt sefi de sectii si subalterni de-ai lor. Sunt mânã în mânã, se ajutã între ei si se acoperã unul pe altul! Toate aceste informatii le am de la patru surse total diferite una de alta, cu alte cuvinte prieteni de-ai nostri, care lucreazã în acest spital si culmea e cã toate informatiile sunt asemãnãtoare si se leagã toate cap la cap de parcã ar fi fost vorbiti unii cu altii!!!”, scrie S.A.

Existã o listã! O asteptãm!

Mai mult, semnatarul scrisorii precizeazã cã în câteva zile va intra si în posesia numelor celor care sunt favoriti la concurs, pentru a se confrunta lista cu cei care au luat concursul. „Vã fac aceastã adresã, eu, cel ce o scriu în numele meu si al celorlalti membri din grup, datoritã faptului cã sunt un pãrinte al cãrui copil a încercat de trei ori în 2015 si 2016 prin concurs sã intre sã lucreze în acest spital si nu a încãput de rãul acestor sacali. A fost nevoit în definitiv sã plece în bejanie peste hotare la muncã. În România dacã nu ai bani, mirosi a fraier! Deja am trimis petitii similare cãtre Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, cãtre Ministerul Sãnãtãtii si urmeazã sã trimitem si cãtre Departamentul National Anticoruptie (DNA) sã se sesizeze si ei. Bineînteles cã si lista cu cei protejati, dupã ce o avem completã, în câteva zile, o sã o directionãm cãtre aceleasi trei institutii ale Statului Român ca dupã concurs sã fie confruntatã cu lista celor ce vor ocupa posturile. Vor avea o mare surprizã domnii anchetatori dacã nu vor lua mãsuri ca concursul sã se desfãsoare pe bune! Promitem! Nu ne vom opri aici! Garantez cã acest concurs se va repeta dacã nu se iau mãsurile care trebuiesc!   Solicitãm sã se trimitã la acest concurs, comisii de examinare din alte judete ale tãrii aici, la Bârlad, sã propunã comisiile respective subiectele pentru concurs, respectiv proba scrisã si interviul, în ideea cã poate se va termina odatã cu mãgãriile si cu golãniile care se petrec. Vã rugãm sã publicati un articol cu aceastã gravã problemã care se petrece la acest spital de vreun an si jumãtate.  Cu stimã si respect,
S.A. & Grupul”, se încheia scrioarea, care ridicã multe semne de întrebare asupra corectitudinii celor din conducerea spitalului bârlãdean.

Managerul Angela Chirilã neagã vehement acuzatiile!

Despre aceste aranjamente se tot aude de ani buni, cã s-ar face la spitalul din Bârlad. Si nu de azi, de ieri, ci de prin anii 1997, de când a apãrut presa liberã localã din judet. Mai mult, la spitalul din Bârlad, controlat de PSD tot de atunci, existã niste „legende” cu niste sume incredibile, care s-ar fi dat „spagã” pentru angajãri. Dar nimeni n-a reclamat la presã, n-a adus în fata opiniei publice, asa cum a fost adusã acum, aceastã problemã. S-a vorbit pe la colturi, fãrã acuzatii la vedere. De aceastã datã, am adus la cunostintã acuzatiile venite pe e-mail, managerului Angela Chirilã. Aceasta a rãmas uimitã de gravele acuzatii care se aduc spitalului si a precizat cã nimic nu este adevãrat, din punctul ei de vedere. „La mine nu a venit nimeni cu asemenea propuneri, sã favorizez pe cineva, politic sau familial. Nici vorbã! De fiecare datã noi am invitat si pe cei de la DSP Vaslui sã participe la concursuri, iar acum, dacã se aduc asemenea acuzatii, invitãm si presa sã participe, ca sã vadã dacã sunt sau nu aranjamente. Vã asteptãm la concurs”, a precizat Angela Chirilã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.